marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Samsung prodal že več kot 50 milijonov mobilnikov z zaslonom na dotik


03.12.2009
Objavil: Dare Gliha

Mobilniki, upravljani preko zaslona na dotik, so vse bolj priljubljeni. Tako je v teh dneh bil prodan že 50-milijonti Samsungov mobilnik z zaslonom na dotik in s tem potrdil vodilno vlogo korejskega elektronskega koncerna znotraj tega hitro rastočega tržnega segmenta.

Če je bilo leta 2008 po vsem svetu prodanih vsega skupaj približno deset milijonov Samsungovih mobilnikov z zaslonom na dotik, je bilo v prvih enajstih mesecih letošnjega leta prodanih že 40 milijonov telefonov. Tako je bil vsak peti, od skupno 200 mobilnih telefonov, ki so jih letos prodali pri Samsungu, model z zaslonom na dotik. V prejšnjem letu so ti aparati predstavljali komaj pet odstotkov celotnega posla.

»Tako hitra rast prodaje mobilnikov z zaslonom na dotik kaže kako zelo kupci cenijo, da lahko vse funkcije prikličejo na enostaven in hiter način, le s konico prsta preko prijaznega uporabniškega vmesnika,« pojasnjuje JK Shin, izvršni podpredsednik in vodja poslovne enote za mobilne komunikacije pri podjetju Samsung Electronics. Večina tovrstnih aparatov, in sicer 19 milijonov telefonov je bila prodana v Evropi, sledijo ZDA s 6,3 milijoni telefonov, Kitajska s 3,4 milijoni in Južna Koreja, Samsungov domači trg, s tremi milijoni prodanih telefonov. Raziskave v Koreji so pokazale, da je predvsem »povratni odziv zaslona«, torej tipljiva reakcija mobilnika na dotik uporabnika tista, ki kupca še posebej pritegne.

Samsung prilagaja svoje mobilnike individualnim željam in potrebam posameznega ciljnega trga že v fazi dizajniranja in razvoja, tako z vidika tehnologije kot tudi z vidika videza. Pri tem si podjetje že dve leti prizadeva svojim kupcem ponuditi popolno paleto produktov, vse od poceni začetniških mobilnikov do višje razrednih pametnih telefonov. »Za vsak življenjski slog želimo ponuditi primeren mobilnik,« poudarja filozofijo podjetja JK Shin.

Največji uspeh med mobilniki z zaslonom na dotik je doživel model Star (S5230), visoko zmogljiv multimedijski mobilnik. V prvih šestih mesecih od svojega vstopa na trg maja letos, je bilo prodanih že preko 10 milijonov telefonov. Samo v dveh mesecih, od kar je model Corby (S3650) dosegljiv na prodajnih mestih, pa je bilo prodanih 3 milijone mobilnikov tega modela.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki