marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Samsung prejel 36 nagrad CES 2015


17.11.2014
Objavil: Dare Gliha

Samsung, vodilno svetovno podjetje na področju inovacij v potrošniški elektroniki, polprevodnikov in telekomunikacij, je na največjem sejmu potrošniške elektronike na svetu CES 2015 prejel 36 prestižnih nagrad za svoje inovacije. Sejem vsako leto prireja združenje CEA (Consumer Electronics Association), ki je Samsungu letos namenila kar 12 nagrad več kot lansko leto.

Med 36 nagradami je Samsung letos prejel dve za najboljšo inovacijo in štiri za oblikovanje izdelkov, ki so ekološko prijazni. Izdelke, ki so del programa CES, ocenjuje komisija priznanih neodvisnih industrijskih oblikovalcev, inženirjev in predstavnikov medijev, ki na koncu podeli nagrade v 29 kategorijah.

»Samsung z raznoliko paleto svojih izdelkov nenehno prinaša edinstvene izkušnje svojim kupcem po vsem svetu,« pojasnjuje Gregory Lee, generalni direktor Samsunga za Severno Ameriko. »Ponosni smo, da je združenje CEA prepoznalo našo predanost inovacijam in vrhunsko kakovost naših izdelkov. Komaj čakamo, da predstavimo naše najnovejše dosežke na sejmu CES 2015.«

Družba Samsung Electronics je prejela nagrade v 10 kategorijah, kot so televizorji, monitorji, tablični računalniki, digitalna slikovna obdelava, tiskalniki, gospodinjski aparati in pomnilniki. Večina nagrajenih izdelkov bo na ogled na Samsungovem razstavnem prostoru št. 12004 na sejmu CES 2015, ki bo v Lasvegaškem kongresnem centru v ZDA od 6. do 9. januarja 2015. Nekatere izdelke bo Samsung predstavil tudi na svoji tiskovni konferenci za CES, ta pa bo v ponedeljek, 5. januarja 2015, ob 14.00 po krajevnem času.

Podrobnosti o nekaterih nagrajenih Samsungovih izdelkih:

• Galaxy Note Edge – Samsung je z Galaxy Note Edge postavil nove smernice za proizvodnjo pametnih telefonov z velikim zaslonom, zato je zanj tudi prejel nagrado za najboljšo inovacijo. Zaslon s prikazom slike na ukrivljenem robu ni samo edinstven tehnološki dosežek, ampak je prinesel nove možnosti uporabe telefona in razvoj funkcij.

• Galaxy Note 4 – Najnovejši član Samsungove družine Note, ki je luč sveta ugledala leta 2011, prinaša trenutno najnaprednejši velik zaslon na pametnem telefonu. V Galaxy Note 4 so združeni Samsungova neprekosljiva izkušnja pametnih telefonov, izjemen zaslon, napredni sprednja in zadnja kamera, izboljšana baterija in nadgrajena funkcija S Pen.

• Galaxy S 5 – Galaxy S 5 je plod želja potrošnikov in je namenjen temu, da jim olajša življenje. Ima 13-cm zaslon s kristalno jasno sliko, izjemno kamero, bliskovito hitre brezžične povezave ter funkcije za pomoč pri ohranjanju zdravega načina življenja.

• Galaxy Tab S 10.5 in Tab S 8.4 – Galaxy Tab S je preplet najboljšega zaslona Super AMOLED na trgu, cele palete prestižnih vsebin ter neprekosljive zabavne tehnologije, ki omogočajo večjo storilnost, boljšo večopravilnost in preprostejšo uporabo, vse to v najtanjšem in najlažjem Samsungovem tabličnem računalniku doslej.

• Gear S – Samsung Gear S je ponesel idejo nosljivih naprav na novo raven. Lepši in elegantnejši dizajn sedaj vključuje tudi boljšo povezljivost, 5-cm ukrivljen zaslon Super AMOLED omogoča večjo preglednost s pomočjo preprostega vmesnika, najsodobnejše športne funkcije S Healt pa pomagajo pri ohranjanju kondicije in zdravja.

• Gear VR – Samsungova očala Gear VR so prvi široko dostopen mobilni sistem za navidezno resničnost in prinašajo popolnoma nov način uživanja v zabavnih mobilnih vsebinah. Optimizirana so za uporabo z Galaxy Note 4.

• Upogljivi zasloni YOUM – Prvi upogljivi zasloni na mobilnih napravah na svetu združujejo najsodobnejšo ločljivost WQHD in prilagodljivo tehnologijo AMOLED. Edinstvena ukrivljena oblika omogoča hiter dostop do najpogosteje uporabljenih aplikacij s palcem, tudi ko je zaščitni pokrov etuija zaprt. Uporabniki lahko prejemajo obvestila in sporočila na rob zaslona, da jih ti ne zmotijo med gledanjem videoposnetkov.

Samsung se v okviru svoje pobude PlanetFirst trudi postati ena okolju najbolj prijaznih družb na svetu, zato namenja vse več pozornosti proizvodnji ekološko prijaznih izdelkov in gradnji ekološko prijaznih tovarn. Potrditev tega so štiri nagrade Eco-Design za Samsung Green Memory 64GB 3D TSV DDR4 RDIMM in Tiskalnik Xpress M2070FW, Samsungov večfunkcijski tiskalnik Xpress M2070FW se ponaša s hitrim in preprostim tiskanjem, pri tem pa porabi manj energije in povzroča manj odpadkov med tiskanjem, kopiranjem, skeniranjem in faksiranjem. Gonilnik Easy Eco Driver zmanjša porabo tonerja za do 20 odstotkov, posledično pa tudi papirja in elektrike, saj lahko uporabniki zamenjajo odvečno besedilo ali slike in jih iz bitmapa pretvorijo v preproste skice. Tiskalnik obenem omogoča brezžično povezavo za preprosto tiskanje z različnih mobilnih naprav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki