marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Samsung predstavlja storitev VoLTE


17.08.2012
Objavil: Dare Gliha

Družba Samsung Electronics predstavlja storitev Voice over LTE (VoLTE), ki je na voljo v novem modelu iz generacije pametnih mobilnih telefonov GALAXY S III LTE. Telefon in nova storitev sta že na voljo v Koreji, postopoma pa bosta dosegljiva tudi v drugih državah, kjer že delujejo sodobna mobilna omrežja LTE (Long Term Evolution).

Samsung tako postaja vodilni ponudnik mobilnih telefonov in storitev za omrežja LTE. Storitev Voice over LTE (VoLTE) temelji na internetnem protokolu IP, kar pomeni, da hkrati prenaša tako zvok kot podatke. To bo ponudnikom mobilnih storitev omogočilo ponujanje novih multimedijskih storitev. Prilagodljivost nove tehnologije se kaže tudi v sposobnosti, ki uporabniku omogoča, da med klicem preklaplja iz navadnega glasovnega klica v video klic in nazaj.

Nova tehnologija obenem ponuja bistveno višjo kakovost zvoka kot rešitve, namenjene omrežjem 3G. Zvok visoke ločljivosti je kodiran s kodekom AMR-WB, v praksi pa ponuja odlično kakovost zvoka, primerljivo z neposrednim pogovorom dveh oseb v živo. V primerjavi s tipičnimi storitvami mobilnega VoIP storitev VoLTE ne zahteva prenosa dodatne namenske aplikacije za klicanje uporabnikov. Obenem je tehnologija VoLTE tudi bistveno manj občutljiva na spremembe v omrežju (ob menjavi bazne postaje, kanala ...), zato bodo uporabniki deležni znatno manjšega številka prekinitev ali zakasnitev klicev v slabih omrežjih. Za razliko od prejšnje generacije mobilnih telefonov za omrežje LTE, ki so za glasovne klice še vedno uporabljali omrežje 3G, novi Samsung GALAXY S III LTE vse klice opravlja v omrežju LTE in tako operaterjem ter posledično uporabnikom omogoča znatne prihranke.

GALAXY S III LTE s storitvijo VoLTE je rezultat Samsungovih 20 let izkušenj na področju razvoja mobilnih telekomunikacijskih tehnologij. JK Shin, predsednik in vodja oddelka informacijskih tehnologij in mobilnih komunikacij v družbi Samsung Electronics, je nov tehnološki preboj pospremil s komentarjem: “Pri razvoju storitve VoLTE smo tesno sodelovali z domačimi ponudniki mobilne telefonije, ki premorejo omrežja LTE. Mobilni telefon GALAXY S III LTE je le prvi v seriji mobilnih telefonov, ki so namenjeni delovanju v omrežjih LTE, saj mu bodo sledili tudi drugi modeli in številne napredne mobilne storitve.”

Uporabniki, ki si že lastijo mobilni telefon GALAXY S III LTE, lahko nadgradnjo za podporo storitvi VoLTE prejmejo prek enostavne posodobitve programske opreme telefona.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki