marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Samsung predstavlja storitev VoLTE

Deli z ostalimi

17.08.2012
Objavil: Dare Gliha

Družba Samsung Electronics predstavlja storitev Voice over LTE (VoLTE), ki je na voljo v novem modelu iz generacije pametnih mobilnih telefonov GALAXY S III LTE. Telefon in nova storitev sta že na voljo v Koreji, postopoma pa bosta dosegljiva tudi v drugih državah, kjer že delujejo sodobna mobilna omrežja LTE (Long Term Evolution).

Samsung tako postaja vodilni ponudnik mobilnih telefonov in storitev za omrežja LTE. Storitev Voice over LTE (VoLTE) temelji na internetnem protokolu IP, kar pomeni, da hkrati prenaša tako zvok kot podatke. To bo ponudnikom mobilnih storitev omogočilo ponujanje novih multimedijskih storitev. Prilagodljivost nove tehnologije se kaže tudi v sposobnosti, ki uporabniku omogoča, da med klicem preklaplja iz navadnega glasovnega klica v video klic in nazaj.

Nova tehnologija obenem ponuja bistveno višjo kakovost zvoka kot rešitve, namenjene omrežjem 3G. Zvok visoke ločljivosti je kodiran s kodekom AMR-WB, v praksi pa ponuja odlično kakovost zvoka, primerljivo z neposrednim pogovorom dveh oseb v živo. V primerjavi s tipičnimi storitvami mobilnega VoIP storitev VoLTE ne zahteva prenosa dodatne namenske aplikacije za klicanje uporabnikov. Obenem je tehnologija VoLTE tudi bistveno manj občutljiva na spremembe v omrežju (ob menjavi bazne postaje, kanala ...), zato bodo uporabniki deležni znatno manjšega številka prekinitev ali zakasnitev klicev v slabih omrežjih. Za razliko od prejšnje generacije mobilnih telefonov za omrežje LTE, ki so za glasovne klice še vedno uporabljali omrežje 3G, novi Samsung GALAXY S III LTE vse klice opravlja v omrežju LTE in tako operaterjem ter posledično uporabnikom omogoča znatne prihranke.

GALAXY S III LTE s storitvijo VoLTE je rezultat Samsungovih 20 let izkušenj na področju razvoja mobilnih telekomunikacijskih tehnologij. JK Shin, predsednik in vodja oddelka informacijskih tehnologij in mobilnih komunikacij v družbi Samsung Electronics, je nov tehnološki preboj pospremil s komentarjem: “Pri razvoju storitve VoLTE smo tesno sodelovali z domačimi ponudniki mobilne telefonije, ki premorejo omrežja LTE. Mobilni telefon GALAXY S III LTE je le prvi v seriji mobilnih telefonov, ki so namenjeni delovanju v omrežjih LTE, saj mu bodo sledili tudi drugi modeli in številne napredne mobilne storitve.”

Uporabniki, ki si že lastijo mobilni telefon GALAXY S III LTE, lahko nadgradnjo za podporo storitvi VoLTE prejmejo prek enostavne posodobitve programske opreme telefona.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki