marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Samsung predstavlja storitev VoLTE

Deli z ostalimi

17.08.2012
Objavil: Dare Gliha

Družba Samsung Electronics predstavlja storitev Voice over LTE (VoLTE), ki je na voljo v novem modelu iz generacije pametnih mobilnih telefonov GALAXY S III LTE. Telefon in nova storitev sta že na voljo v Koreji, postopoma pa bosta dosegljiva tudi v drugih državah, kjer že delujejo sodobna mobilna omrežja LTE (Long Term Evolution).

Samsung tako postaja vodilni ponudnik mobilnih telefonov in storitev za omrežja LTE. Storitev Voice over LTE (VoLTE) temelji na internetnem protokolu IP, kar pomeni, da hkrati prenaša tako zvok kot podatke. To bo ponudnikom mobilnih storitev omogočilo ponujanje novih multimedijskih storitev. Prilagodljivost nove tehnologije se kaže tudi v sposobnosti, ki uporabniku omogoča, da med klicem preklaplja iz navadnega glasovnega klica v video klic in nazaj.

Nova tehnologija obenem ponuja bistveno višjo kakovost zvoka kot rešitve, namenjene omrežjem 3G. Zvok visoke ločljivosti je kodiran s kodekom AMR-WB, v praksi pa ponuja odlično kakovost zvoka, primerljivo z neposrednim pogovorom dveh oseb v živo. V primerjavi s tipičnimi storitvami mobilnega VoIP storitev VoLTE ne zahteva prenosa dodatne namenske aplikacije za klicanje uporabnikov. Obenem je tehnologija VoLTE tudi bistveno manj občutljiva na spremembe v omrežju (ob menjavi bazne postaje, kanala ...), zato bodo uporabniki deležni znatno manjšega številka prekinitev ali zakasnitev klicev v slabih omrežjih. Za razliko od prejšnje generacije mobilnih telefonov za omrežje LTE, ki so za glasovne klice še vedno uporabljali omrežje 3G, novi Samsung GALAXY S III LTE vse klice opravlja v omrežju LTE in tako operaterjem ter posledično uporabnikom omogoča znatne prihranke.

GALAXY S III LTE s storitvijo VoLTE je rezultat Samsungovih 20 let izkušenj na področju razvoja mobilnih telekomunikacijskih tehnologij. JK Shin, predsednik in vodja oddelka informacijskih tehnologij in mobilnih komunikacij v družbi Samsung Electronics, je nov tehnološki preboj pospremil s komentarjem: “Pri razvoju storitve VoLTE smo tesno sodelovali z domačimi ponudniki mobilne telefonije, ki premorejo omrežja LTE. Mobilni telefon GALAXY S III LTE je le prvi v seriji mobilnih telefonov, ki so namenjeni delovanju v omrežjih LTE, saj mu bodo sledili tudi drugi modeli in številne napredne mobilne storitve.”

Uporabniki, ki si že lastijo mobilni telefon GALAXY S III LTE, lahko nadgradnjo za podporo storitvi VoLTE prejmejo prek enostavne posodobitve programske opreme telefona.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki