marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Samsung predstavlja novi Galaxy Tab 2


15.02.2012
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics Co. Ltd je na Samsung European Forumu 2012 predstavilo svojo raznoliko paleto proizvodov. Skladno s svojo temeljno filozofijo "premikamo meje" je podjetje predstavilo strategijo širitve na evropskem trgu ter zagotavljanja povezljivosti vsebin na številnih napravah.

Letos se je družini Galaxy pridružil tablični računalnik GALAXY Tab 2 (7.0), prva linija z operacijskim sistemom Android 4.0, imenovanim tudi Ice Cream Sandwich. GALAXY Tab 2 (7.0), na voljo v različicah 3G in Wi-Fi, bo sprva ponujen potrošnikom v Veliki Britaniji, marca 2012 pa celotnemu globalnemu trgu.

Samsungov prvi tablični računalnik z operacijskim sistemom Android 4.0 ponuja nove in izboljšane funkcije operacijskega sistema Android. Med njimi so nadgrajeni Android Market, ki omogoča dostop do 250.000 aplikacij ter izboljšano brskanje po spletu, krajši odzivni čas ter bolj intuitiven uporabniški vmesnik z izboljšanimi aplikacijami upravljanja preko kretenj oz. drsenja po ekranu. Nov operacijski sistem, naložen na napravi, dodatno izboljšuje tudi možnost povezave HSPA+ 21Mbps ali Wi-Fi.

Uporabniki lahko tako bolj kot kadar koli uživajo v dostopu, predvajanju in deljenju multimedijskih vsebin preko storitev Samsung Hub. Samsungov novi Video Hub ponuja več kot 1.000 video posnetkov, ki jih lahko uporabniki trajno kupijo ali zgolj zakupijo za določen čas. Pri izbiri jim pomagajo hitri opisi ali kritike, predstavitveni posnetki ter priporočila, na voljo pa je tudi funkcija progresivnega snemanja, ki omogoča predvajanje filma, medtem ko se ta nalaga. Končno spletišče Samsung Music Hub ponuja dostop do več kot 17 milijonov zvočnih posnetkov, Readers Hub dostop do preko 2.3 milijona elektronskih knjig, 2.300 revij ter več kot 2.000 časopisov v 51 jezikih, Game Hub pa nemudoma poveže uporabnika za najnovejšimi igrami. GALAXY Tab 2 (7.0) poganja dvojedrni procesor s frekvenco 1GHz, zahvaljujoč kateremu je ta tablični računalnik izjemno močna naprava za pretok, snemanje in deljenje multimedijskih vsebin. Z GALAXY Tab 2 (7.0) je možen tudi dostop do vsebin, shranjenih v oblaku ("cloud"), in sicer preko AllShare Play, ki omogoča prenos vsebin med tabličnim računalnikom in drugimi napravami, kot tudi sprotno dodajanje komentarjev in urejanje.

Poleg vznemirljivih vsebin je z GALAXY 2 (7.0) povezovanje ter mreženje preprostejše kot kadar koli doslej. Zmogljivost zvočnih klicev omogoča uporabnikom, da GALAXY Tab 2 (7.0) uporabijo kot nadomestni telefon, ali pa da spontano najavijo konferenčni video klic z več udeleženci preko družabnih spletišč Google+. GALAXY Tab 2 (7.0) ponuja tudi Wi-Fi Direct ter vgrajene funkcije za dostop to družabnih spletnih mest, kot je ChatON, Samsungova edinstvena komunikacijska storitev, ki podpira več platform.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki