marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Samsung predstavlja aplikacijo za zaščito oči


06.05.2016
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Samsung Electronics predstavlja revolucionarno aplikacijo Samsung Safety Screen, ki uporabnike opominja in spodbudi, da mobilne naprave držijo in gledajo z razdalje, ki je najbolj primerna in zdrava za oči. Še posebej primerna je za mlajše uporabnike, ki vse pogosteje uporabljajo mobilne naprave.

Brezplačna aplikacija Samsung Safety Screen, ki jo starši lahko naložijo na mobilno napravo in zaženejo s posebnim geslom, temelji na napredni programski opremi za prepoznavanje obraza, zato se vsakič, ko uporabnik napravo preveč približa očem, pojavi simpatična animirana podoba, ki ‘izklopi’ zaslon. Ta se spet aktivira šele tedaj, ko uporabnik napravo drži na minimalni priporočeni razdalji za varno in očem prijazno gledanje na zaslon.

Kot poroča Vision Council , ameriško neprofitno združenje proizvajalcev in dobaviteljev optičnih pripomočkov, je med ljudmi vseh starosti, še posebej med otroci in najstniki, vse pogostejša kratkovidnost. To pripisujejo kombinaciji genetskih in zunanjih dejavnikov, med katere spadajo tudi vse pogostejše aktivnosti, ki zahtevajo dolgoročno gledanje v elektronske naprave od blizu. To povzroča pretirano naprezanje in posledično utrujenost oči. Pojav kratkovidnosti pripisujejo tudi vse manjši izpostavljenosti naravni sončni svetlobi med aktivnostmi na prostem. Tudi v Sloveniji otroci in mladi digitalne tehnologije uporabljajo predvsem v prostem času, še najraje pa gledajo video posnetke ali igrajo video igre. Med majhnimi otroki je najbolj priljubljena naprava za tovrstne aktivnosti prav tablica, saj ima večji zaslon in je preprosta za uporabo .

Tarek Sabbagh, vodja oddelka za IT in mobilne tehnologije podjetja Samsung Gulf Electronics, je povedal: “Ljudje vseh starosti na več področjih vse pogosteje uporabljajo elektronske naprave, kot so pametni telefoni in tablice. Uporabljajo jih za gledanje filmov, igranje videoiger, celo za izobraževanje, saj je tudi vedno več šol, ki redno uporablja tablične računalnike. Opazili smo, da otroci, ki vse pogosteje uporabljajo tovrstne naprave, le-te držijo preblizu, kar pa ni dobro za oči, saj to lahko vpliva na vid. Samsung, ki slovi kot vodilni inovator na svetu, skrbi tudi za zdravje in zaščito uporabnikov, zato smo razvili inovativno aplikacijo, ki pomaga zaščititi oči, saj uporabnike opozarja, naj napravo držijo na očem prijazni razdalji.”

Aplikacija Samsung Safety Screen za Android je brezplačna in že na voljo za prenos v spletni trgovini Google Play.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki