marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Samsung začel s prodajo mobilnika z 10 MP kamero

Deli z ostalimi

24.10.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Po besedah družbe Samsung bodo na južnokorejski trg dali v prodajo prvi mobilnik s kamero, ki se lahko pohvali z ločljivostjo 10 MP in sicer z oznako SCH-B600. Korejci so že leta 2000 predstavili sploh prvi mobilnik z vgrajeno digitalno kamero, oktobra 2004 so predstavili mobilnik s 5 MP kamero in pa julija 2005 premierno mobilnik z vgrajeno 7 MP kamero.

Samsungov mobilnik z vgrajeno 10 MP kamero je 6 mm tanjši in 10 gramov lažji, kot mobilnik s 7 MP kamero (SCH-V770). Telefon se ločuje od prejšnjih modelov z vgrajenin mobilnim TV sprejemnikom in satelitskim standardom. B600 tako ponuja enako sofisticiranost slikanja kot pri klasičnih digitalnih kamerah. Vgrajena kamera pa se ponaša tudi s 3-kratno optično in pa 5-kratno digitalno povečavo.

Za optimalne slike pa ima zadeva vgrajeno še avtomatsko ostrenje slike ter bliskavico. B600 ima vgrajeno tudi funkcijo avtomatskega ostrenja slike z LED lučko, ki pomaga zajeti čisto in ostro sliko tudi v temnejših pogojih. Zadeva je postavljena ob leči, avtomatsko zazna razdaljo in nastavi primerne nastavitve fokusa za optimalno slikanje.

Kamera v mobilniku podpira tudi nastavljanje beline, ročno fokusiranje, neprenehno slikanje in slikanje v intervalih. Podpira pa tudi MMCmicro pomnilniško kartico. Prav tako bomo našli TV izhod, ki bo uporaben za pregledovanje slik na TV sprejemniku.

Oblika mobilnika spominja na pravo digitalno kamero. Sprednji del je oblikovan v stilu tabličnega mobilnika, zadnji konec pa je uporabljen za digitalno kamero.

Ostale napredne funkcije, ki jih mobilnik podpira pa so: MP3 predvajalnik, poslovni bralnik kartic in pa 128-tonska polifonija. Cena omenjenega telefona v Koreji pa bo okoli 900 ameriških zelencev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki