marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Samsung začel s prodajo mobilnika z 10 MP kamero

Deli z ostalimi

24.10.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Po besedah družbe Samsung bodo na južnokorejski trg dali v prodajo prvi mobilnik s kamero, ki se lahko pohvali z ločljivostjo 10 MP in sicer z oznako SCH-B600. Korejci so že leta 2000 predstavili sploh prvi mobilnik z vgrajeno digitalno kamero, oktobra 2004 so predstavili mobilnik s 5 MP kamero in pa julija 2005 premierno mobilnik z vgrajeno 7 MP kamero.

Samsungov mobilnik z vgrajeno 10 MP kamero je 6 mm tanjši in 10 gramov lažji, kot mobilnik s 7 MP kamero (SCH-V770). Telefon se ločuje od prejšnjih modelov z vgrajenin mobilnim TV sprejemnikom in satelitskim standardom. B600 tako ponuja enako sofisticiranost slikanja kot pri klasičnih digitalnih kamerah. Vgrajena kamera pa se ponaša tudi s 3-kratno optično in pa 5-kratno digitalno povečavo.

Za optimalne slike pa ima zadeva vgrajeno še avtomatsko ostrenje slike ter bliskavico. B600 ima vgrajeno tudi funkcijo avtomatskega ostrenja slike z LED lučko, ki pomaga zajeti čisto in ostro sliko tudi v temnejših pogojih. Zadeva je postavljena ob leči, avtomatsko zazna razdaljo in nastavi primerne nastavitve fokusa za optimalno slikanje.

Kamera v mobilniku podpira tudi nastavljanje beline, ročno fokusiranje, neprenehno slikanje in slikanje v intervalih. Podpira pa tudi MMCmicro pomnilniško kartico. Prav tako bomo našli TV izhod, ki bo uporaben za pregledovanje slik na TV sprejemniku.

Oblika mobilnika spominja na pravo digitalno kamero. Sprednji del je oblikovan v stilu tabličnega mobilnika, zadnji konec pa je uporabljen za digitalno kamero.

Ostale napredne funkcije, ki jih mobilnik podpira pa so: MP3 predvajalnik, poslovni bralnik kartic in pa 128-tonska polifonija. Cena omenjenega telefona v Koreji pa bo okoli 900 ameriških zelencev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki