marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Samsung predstavil Galaxy Tab


03.09.2010
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics, je najavilo lansiranje Samsung GALAXY Tab (Model: GT-P1000). GALAXY Tab je prvi tablični računalnik podjetja Samsung in predstavlja novo kategorijo mobilnih izdelkov za Samsung. Poganja ga operacijski sistem Android 2.2 v slovenskem jeziku.

Samsung GALAXY Tab združuje vse napredne inovacije podjetja Samsung in ponuja uporabnikom še več možnosti, ko so na poti. Uporabniki lahko izkusijo brskanje po spletu kot na navadnem računalniku in uživajo v vseh oblikah multimedijskih vsebin na ravno pravšnjem 7-palčnem zaslonu, medtem ko so na poti. Še več, uporabniki lahko neprekinjeno komunicirajo preko elektronske pošte, glasovnih ali video klicev, pošiljajo SMS/MMS-e ali uporabljajo socialna omrežja preko optimiziranega uporabniškega vmesnika. Hitro in enostavno vnašanje besedila omogoča slovenska aplikacija Swype.

»Samsung je prepoznal velikansko možnost za rast na novo nastalem tržišču in verjamemo, da GALAXY Tab prinaša unikaten in odprt predlog na tržišče. Obstaja nova in naraščajoča potreba uporabnikov, katero lahko Samsung zlahka poteši, saj so mobilniki dobesedno v naši DNK. Ta potreba še vedno narašča in se razvija s tem, ko uporabniki uporabljajo brezmejne možnosti takšnih naprav,« je povedal JK Shin, predsednik in vodja mobilnih komunikacij Samsung Electronics. »Samsung GALAXY Tab je zasnovan tako, da uporabnikom ponuja najboljšo izkušnjo spleta, kjerkoli so. Samsung GALAXY Tab odpira tržišče v novi smeri in verjamemo, da je to samo začetek naših inovacij na področju pametnih medijskih naprav.«

Nov koncept mobilnosti

Kot nova kategorija naprave, Samsung GALAXY Tab prinaša obilico mobilnih izkušenj. Osupljiv 7-palčni TFT-LCD zaslon prinaša vznemirljive mobilne izkušnje za ogled filmov, slik, e-branje ali pošiljanje dokumentov. S svojimi 380 grami je lahko prenosljiv, njegove vitke dimenzije pa omogočajo tudi lahek oprijem. Galaxy Tab podpira najnovejši Adobe Flash Player 10.1 in tako praktično ogled vsake strani na spletu.

»Readers Hub«, Samsungova edinstvena aplikacija za e-branje, omogoča hiter dostop do obsežne digitalne knjižnice, kjer najdete vse od klasične književnosti do najbolje prodajanih uspešnic ter referenčnega gradiva. Obenem Samsung odkriva »Media Hub«, portal do sveta filmov in video posnetkov in »Music Hub« aplikacijo, ki omogoča dostop do širokega izbora glasbenih datotek.

Komunikacija je postala s Samsung GALAXY Tab resnično mobilna, saj predstavlja nivo združenih tehnologij, ki prekaša mobilnike ali računalnike ter ponaša komunikacijo na povsem novo raven. Uporabniki imajo tako na voljo nove možnosti za uporabo, ustvarjanje in sporočanje, kjerkoli so in na način, ki je bil dosedaj nemogoč.

Učinkovito komuniciranje

S povezljivostjo 3G HSUPA, 802.11n Wi-Fi in Bluetooth 3.0 je Samsung GALAXY Tab izboljšal mobilne komunikacije uporabnikov. Video konference in potisna pošta na velikem 7-palčnem zaslonu omogočajo gladko in zmogljivo komunikacijo. Samsung GALAXY Tab se izkaže kot popoln telefon na omizju preko zunanjega zvočnika ali kot mobilnik z dodatnimi Bluetooth® slušalkami.

GALAXY Tab uporablja procesor Cortex A8 1.0GHz, ki je zasnovan tako, da omogoča izvrstno delovanje kjerkoli in kadarkoli. Obenem HD zaslon podprt z več kodeki (DivX, XviD, MPEG4, H.263, H.264 in drugimi) maksimizira izkušnjo multimedijske zabave. Sprednja kamera omogoča video telefoniranje preko 3G, medtem ko zadnja kamera omogoča slikanje in snemanje. Posnetke lahko nato zlahka urejate, nalagate in delite z drugimi, vse z eno samo napravo. V času, ko je vedno več spletnih vsebin in ko smo priča pravi eksploziji ustvarjalnosti, je GALAXY Tab prenosna rešitev za tiste z vedno povezanim življenjskim slogom.

Samsung GALAXY Tab bo lansiran v Evropi in Koreji sredi septembra, medtem ko na drugih tržiščih, vključno z ZDA in Azijo, oktobra.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki