marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaObjavljen seznam mobilnikov Samsung z nadgradnjo na Android 10
23.09.2019

Na spletu se je pojavil seznam Samsungovih mobilnikov, ki bodo dobili nadgradnjo operacijskega sistema na Android 10. Čeprav ne gre za seznam s strani Samsunga pa le-ta vseeno izgleda precej verodostojen.

slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Münchnu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

članki

Samsung Nexus S kmalu pri Si.mobilu

Deli z ostalimi

24.02.2011
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil bo med prvimi na svetu svojim uporabnikom ponudil dolgo pričakovani Samsungov mobilnik Nexus S. Mobilnik z najnovejšo različico Googlove platforme AndroidTM, imenovano Gingerbread, v marcu prihaja v Slovenijo.

Nexus S s Super Clear LCD zaslonom na dotik omogoča prvovrsten prikaz. Velik, 10,16 centimetrski, zaslon je nekoliko ukrivljen, kar izboljša občutek ob uporabi telefona. Zahvaljujoč Samsungovemu gigaherčnemu procesorju Nexus S prinaša bogato tridimenzionalno grafiko, hitrejši prenos podatkov ter podporo za večpredstavne vsebine visoke ločljivosti, kar omogoča izjemno doživetje ob gledanju video vsebin.

Nexus S je opremljen s fotoaparatom in kamero ločljivosti 5 milijonov slikovnih točk ter dodatno kamero ločljivosti VGA na prednji strani, ki omogočata, da bodo ujeti trenutki zares nepozabni, obenem pa bo za posnetke visoke ločljivosti dovolj prostora, saj ima Nexus S kar 16 GB notranjega pomnilnika. Nexus S ima vgrajen tudi žiroskop za izvrstno izkušnjo igranja iger, medtem ko uporabnik nagiba napravo v kateri koli smeri.

Android 2.3 Gingerbread je najhitrejša različica Androida doslej. Nexus S prinaša tudi tehnologijo NFC (Near Field Communication), ki omogoča prebiranje informacij z različnih predmetov, kot so npr. nalepke in posterji z vgrajenimi čipi NFC. Obenem ima novo in izboljšano tipkovnico s podporo za večprstno upravljanje ter pregleden uporabniški vmesnik. Nexus S omogoča širokopasovni dostop do mobilnega interneta s hitrostjo do 7,2 Mbit/s, odlikujejo pa ga tudi priljubljene možnosti Androida, kot so prenosna dostopna točka WiFi, resnična večopravilnost, dostop do Googlovih mobilnih storitev kot so Google Search™, Gmail™, Google Maps™ z navigacijo, Voice Actions (glasovni ukazi) ter YouTube™, omogoča pa tudi dostop do več kot 100.000 aplikacij in pripomočkov (widgetov) v spletni trgovini Android Market™.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki