marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

Samsung Nexus S kmalu pri Si.mobilu

Deli z ostalimi

24.02.2011
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil bo med prvimi na svetu svojim uporabnikom ponudil dolgo pričakovani Samsungov mobilnik Nexus S. Mobilnik z najnovejšo različico Googlove platforme AndroidTM, imenovano Gingerbread, v marcu prihaja v Slovenijo.

Nexus S s Super Clear LCD zaslonom na dotik omogoča prvovrsten prikaz. Velik, 10,16 centimetrski, zaslon je nekoliko ukrivljen, kar izboljša občutek ob uporabi telefona. Zahvaljujoč Samsungovemu gigaherčnemu procesorju Nexus S prinaša bogato tridimenzionalno grafiko, hitrejši prenos podatkov ter podporo za večpredstavne vsebine visoke ločljivosti, kar omogoča izjemno doživetje ob gledanju video vsebin.

Nexus S je opremljen s fotoaparatom in kamero ločljivosti 5 milijonov slikovnih točk ter dodatno kamero ločljivosti VGA na prednji strani, ki omogočata, da bodo ujeti trenutki zares nepozabni, obenem pa bo za posnetke visoke ločljivosti dovolj prostora, saj ima Nexus S kar 16 GB notranjega pomnilnika. Nexus S ima vgrajen tudi žiroskop za izvrstno izkušnjo igranja iger, medtem ko uporabnik nagiba napravo v kateri koli smeri.

Android 2.3 Gingerbread je najhitrejša različica Androida doslej. Nexus S prinaša tudi tehnologijo NFC (Near Field Communication), ki omogoča prebiranje informacij z različnih predmetov, kot so npr. nalepke in posterji z vgrajenimi čipi NFC. Obenem ima novo in izboljšano tipkovnico s podporo za večprstno upravljanje ter pregleden uporabniški vmesnik. Nexus S omogoča širokopasovni dostop do mobilnega interneta s hitrostjo do 7,2 Mbit/s, odlikujejo pa ga tudi priljubljene možnosti Androida, kot so prenosna dostopna točka WiFi, resnična večopravilnost, dostop do Googlovih mobilnih storitev kot so Google Search™, Gmail™, Google Maps™ z navigacijo, Voice Actions (glasovni ukazi) ter YouTube™, omogoča pa tudi dostop do več kot 100.000 aplikacij in pripomočkov (widgetov) v spletni trgovini Android Market™.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki