marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

Samsung Nexus S kmalu pri Si.mobilu

Deli z ostalimi

24.02.2011
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil bo med prvimi na svetu svojim uporabnikom ponudil dolgo pričakovani Samsungov mobilnik Nexus S. Mobilnik z najnovejšo različico Googlove platforme AndroidTM, imenovano Gingerbread, v marcu prihaja v Slovenijo.

Nexus S s Super Clear LCD zaslonom na dotik omogoča prvovrsten prikaz. Velik, 10,16 centimetrski, zaslon je nekoliko ukrivljen, kar izboljša občutek ob uporabi telefona. Zahvaljujoč Samsungovemu gigaherčnemu procesorju Nexus S prinaša bogato tridimenzionalno grafiko, hitrejši prenos podatkov ter podporo za večpredstavne vsebine visoke ločljivosti, kar omogoča izjemno doživetje ob gledanju video vsebin.

Nexus S je opremljen s fotoaparatom in kamero ločljivosti 5 milijonov slikovnih točk ter dodatno kamero ločljivosti VGA na prednji strani, ki omogočata, da bodo ujeti trenutki zares nepozabni, obenem pa bo za posnetke visoke ločljivosti dovolj prostora, saj ima Nexus S kar 16 GB notranjega pomnilnika. Nexus S ima vgrajen tudi žiroskop za izvrstno izkušnjo igranja iger, medtem ko uporabnik nagiba napravo v kateri koli smeri.

Android 2.3 Gingerbread je najhitrejša različica Androida doslej. Nexus S prinaša tudi tehnologijo NFC (Near Field Communication), ki omogoča prebiranje informacij z različnih predmetov, kot so npr. nalepke in posterji z vgrajenimi čipi NFC. Obenem ima novo in izboljšano tipkovnico s podporo za večprstno upravljanje ter pregleden uporabniški vmesnik. Nexus S omogoča širokopasovni dostop do mobilnega interneta s hitrostjo do 7,2 Mbit/s, odlikujejo pa ga tudi priljubljene možnosti Androida, kot so prenosna dostopna točka WiFi, resnična večopravilnost, dostop do Googlovih mobilnih storitev kot so Google Search™, Gmail™, Google Maps™ z navigacijo, Voice Actions (glasovni ukazi) ter YouTube™, omogoča pa tudi dostop do več kot 100.000 aplikacij in pripomočkov (widgetov) v spletni trgovini Android Market™.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki