marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Samsung na CES predstavil svojo vizijo o odprtih in inteligentnih IoT izkušnjah


11.01.2018
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je na dogodku CES 2018 predstavil vizijo in strategijo za izkušnjo inteligentnega interneta stvari (IoT) na svojih napravah doma, v pisarni in na poti. Do leta 2020 bodo vse Samsung naprave podpirale IoT. Poleg tega je družba Samsung predstavila svoj načrt za pospešitev sprejemanja IoT prek odprte, konsistentne in inteligentne platforme.

“Pri družbi Samsung menimo, da mora IoT delovati preprosto. Z novimi napravami in storitvami, ki smo jih danes predstavili, bomo to dosegli,” je povedal Hyunsuk (HS) Kim, predsednik in vodja oddelka za potrošniško elektroniko in raziskave pri Samsung Electronics. “Zavezani smo k pospeševanju sprejemanja IoT in zagotavljanju pametnih povezanih naprav do leta 2020. Ti napredki bodo uporabnikom pomagali spoznati prednosti brezhibnega povezanega življenja.”

Inteligentne stvari za vsakogar

Filozofija družbe Samsung o IoT temelji na odprtih inovacijah, zaradi česar bo IoT dostopnejši za več ljudi, z inteligentnostjo pa bo omogočal prilagajanje izkušenj za uporabnike. Današnji razdrobljeni in kompleksni ekosistem IoT ovira sprejetje. Za dostopnost IoT potrebuje obseg in odprto inovativnost.

Zahvaljujoč velikemu portfelju naprav, vključno s televizorji, gospodinjskimi aparati in pametnimi telefoni, ter vodilnemu položaju družbe Samsung pri zagotavljanju 5G povezljivosti, ima družba Samsung dobro izhodišče za zagotavljanje odprtega IoT ekosistema prek SmartThings aplikacije.

Samsung za določitev skupnih industrijskih standardov sodeluje s partnerji, kot je Open Connectivity Foundation (OCF). OCF je največja organizacija za standardizacijo IoT na svetu. Samsung ARTIK čip, klimatska naprava in hladilnik Family Hub so že bili certificirani za skladnost s kriteriji, potrebnimi za IoT.

Samsung bo spomladi leta 2018 združil svoje IoT aplikacije, vključno s Samsung Connect, Smart Home, Smart View in drugimi. Aplikacije bodo združene v SmartThings aplikaciji, ki bo omogočala upravljanje povezanih naprav kar prek telefona, televizorja, avta. Samsung je napovedal tudi načrte za povezavo Harman Ignite s SmartThings Cloud, kar bo omogočilo IoT izkušnjo ne samo v pametnem domu, ampak tudi v avtu. Posledično bodo uporabniki lahko upravljali svoj povezani dom iz avtomobila in obratno.

Vizija družbe Samsung je povezati vse naprave in jih narediti inteligentne. Samsung z Bixbyjem že omogoča personalizirane inteligentne storitve na več napravah. Izbrani pametni televizorji in nov hladilnik Family Hub bodo v letu 2018 omogočali glasovno upravljanje prek Bixbyja in tako uporabnikom olajšali življenje. Z inteligentnimi napravami in storitvami, ki delujejo skupaj, so vse aktivnosti lažje.

Ker pa je za povečano povezljivost potrebna tudi izboljšana varnost, je Samsung napovedal, da bo v povezane naprave, vključno s pametnimi televizorji, telefoni in gospodinjskimi aparati, vključeval tudi zanesljivo varnostno Samsung Knox tehnologijo. Knox tehnologija vključuje strojni varnosti sistem in posodobitve strojno-programske opreme, ki zagotavlja, da je naprava popolnoma zaščitena.

Grajenje povezane prihodnosti

Samsung je poudaril svojo stalno zavezanost vlaganju v prodorne tehnologije. Samsung je v letu 2017 namenil več kot 11,73 milijard evrov za raziskave in razvoj. Družba je povečala tudi naložbe skozi Samsung NEXT - ključno iniciativo, ki pospešuje transformacijo družbe v družbo za integrirano strojno in programsko opremo.

Samsung je kot del nove konsolidirane enote Samsung Reseach prav tako ustvaril nov center za umetno inteligenco. Center za umetno inteligenco, ki vključuje štiri laboratorije v Torontu, Montrealu, Cambridgeu in Rusiji, bo povezan z aktivnostmi družbe Samsung v Koreji in Silicijevi dolini ter z aktivnostmi družbe M&A.

Izjemne izkušnje z napravami

Nove naprave in storitve, ki so bile predstavljene na dogodku CES 2018, potrjujejo, da Samsung ustvarja izjemne IoT izkušnje.

Dom: Pametni televizorji Samsung Smart TV bodo, začenši z letošnjem letom, bodo ustvarjali povezanost z drugimi napravami, kar bo uporabniku omogočilo enostavno prijavo od trenutka, ko bo razpakiral televizor. Novi hladilniki Family Hub ponujajo širok nabor pametnih funkcij, kot so kot so sinhronizacija shranjevanja hrane s pripravo obrokov ter boljša povezanost in organizacija družinskih članov. Pametni televizorji Samsung Smart TV in hladilniki Family Hub imajo Bixby, ki televizorjem omogoča boljši dostop do aplikacij, možnost preprostega iskanja filmov po žanru in igralcih ter prikaz osebnih fotografij. Medtem ko bodo z Bixby hladilniki Family Hub prepoznali posamezne glasovne ukaze družinskih članov in ponudili uporabne informacije o dogajanju doma in po svetu ter vremenskih in koledarskih posodobitvah. Pametni televizorji Samsung Smart TV in hladilniki Family Hub bodo delovali na posamezni povezani oblačni platformi, SmartThing Cloud, ki predstavlja pametno nadzorno ploščo za nadzor in upravljanje povezanih naprav.

Pisarna: Samsung s prilagojenimi rešitvami, ki ustrezajo potrebam sodobnega delovnega okolja, redefinira koncept tradicionalne pisarne. Prenosni računalnik Samsung Notebook 9 Pen, vsem tistim, ki se njihovo delo ne konča, ko zapustijo pisarno, prinaša moč, prenosljivost in zmogljivost. Samsung Flip, interaktivni digitalni flipchart v velikosti 140 centimetrov, za hitrejšo izmenjavo idej in vsebine s povezanostjo članov ekipe pametnih telefonov ter prenosnih računalnikov, poenostavlja sodelovanje s pisarno. Tudi do štiri različnih udeležencev lahko istočasno, predstavi vsebino ali poda komentarje neposredno na zaslonu.

Mobilnost: Samsung pomaga pri prehodu na 5G povezljivosti, ki bo povezala novi niz povezanih izkušenj. Samsung skupaj s ponudniki brezžičnih in širokopasovnih storitev preizkuša prve uporabniške izkušnje 5G povezljivosti z do 100-krat hitrejšo hitrostjo kot jo danes na telefonih zagotavlja 4G LTE povezljivost. Samsung je s 5G povezljivostjo predstavil lastno vizijo udobnejšega upravljanja. Samsung digitalna vozniška kabina (angl. Samsung Digital Cockpit) prikazuje, kako bodo avtomobili, kot del IoT, bili brezžično povezani s preostalimi “napravami”. Dizajn nadzorne plošče bo, skupaj z Bixby preko glasovnih ukazov, dotika, gest in kontekstualnih sprožilcev, voznikom omogočal enostavnejši nadzor izkušenj v avtomobilu in povezanih naprav doma. Sopotniki bodo na poti prav tako lahko uživali v izjemno hitrem prenosu priljubljenih filmov. Prva industrijska telematska krmilna enota (angl. Telematics Control Unit – UTC), ki deluje s 5G, lahko hitreje prenese in naloži podatke ter zagotavlja avtomobilski komunikacijski sistem V2X (angl. vehicle-to-everything), kar postavlja temelje za boljšo avtonomno vožnjo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki