marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Samsung KNOX za varnejšo rabo mobilnih naprav

Deli z ostalimi

26.02.2013
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics predstavil Samsung KNOX, celovito varnostno rešitev za platfomo Android. Rešitev, ki prepleta različne varnostne elemente na strojnem in programskih nivojih, ponuja izjemno visoko varnost podatkov na mobilnih napravah.

KNOX vsebuje rešitev Security Enhanced (SE) za Android. Gre za vrsto varnostnih storitev in rešitev, ki še nadgrajujejo varnostne elemente, vgrajene v samo strojno opremo ter platformo Android. Tako zna KNOX na nivoju aplikacij ločiti poslovno in zasebno rabo mobilne naprave. Rešitev SE Android, ki uporablja enkripcijo podatkov na nivoju datotečnega sistema, ponuja učinkovito zaščito poslovnih podatkov in aplikacij pred izgubo podatkov, virusi ter napadi škodljivih kod. Oddelki IT, ki iščejo učinkovito varnostno rešitev na področju rabe mobilnih naprav, bodo z implementacijo rešitve KNOX enostavno odgovorili na trend BYOD (ang. Bring Your Own Device). Rešitev KNOX je namreč združljiva s poslovno strategijo povišane mobilnosti poslovanja in je združljiva s trenutno najbolj razširjenimi infrastrukturnimi rešitvami, kot so MDM, VPN ter raba aktivnih imenikov.

Zaščita KNOX je enostavno dosegljiva prek ikone na domačem zaslonu mobilne naprave in uporabniku nudi zaščito vrste poslovnih aplikacij (vključno z e-poštnih odjemalcem, brskalnikom, kontakti, koledarjem, aplikacijami za izmenjavo datotek, programi za sodelovanje, rešitvami CRM ter BI) in njihovo poganjanje v varnem okolju. KNOX obstoječim ekosistemom naprav z operacijskim sistemom Android prinaša visok nivo varnosti po vzoru varnostnih IT-rešitev in to brez posega v izvorno kodo sistema. Rešitev premore vrsto naprednih varnostnih funkcij, kot so FIPS združljive VPN-povezave ter enkripcija podatkov na napravi, zaščita pred uhajanjem podatkov, enostavna prijava v imenik podjetja, avtentikacija s pametnimi karticami ali večnivojska avtentikacija, itd. Na ta način KNOX tudi razbremeni razvijalce aplikacij, saj bi sicer ti morali sami razviti vrsto varnostnih rešitev za svoje poslovne aplikacije.

“Varnost in zasebnost podatkov sta bili največji oviri pri uveljavljanju trenda BYOD v poslovnih okoljih. Uporabniki si želijo najnovejše pametne telefone in tablice uporabljati tudi na delovnem mestu, zato to tudi zahtevajo od IT-oddelkov v podjetjih. Rešitev je jasna – združiti moramo poslovno in zasebno rabo v eni sami napravi. Samsung KNOX dosega to sožitje, saj podjetjem omogoča ustrezen nadzor nad podatki na napravi, zaposlenim pa nudi zadovoljstvo ob uporabi, saj vedo, da je njihova naprava dobro zaščitena. Prednost zmogljive zaščite je tudi v tem, da ne moti same uporabniške izkušnje,” je povedal JK Shin, predsednik in vodja oddelka IT in mobilnih komunikacij v družbi Samsung Electronics.

KNOX sodi v nabor Samsungovih poslovnih rešitev iz programa Samsung For Enterprise (SAFE), ki si prizadeva narediti mobilne rešitve kar najprimernejše za rabo v poslovnih okoljih. Več informacij o programu SAFE je na voljo tukaj.

KNOX bo na voljo z izbranimi napravami Samsung GALAXY v drugi polovici letošnjega leta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki