marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

Samsung KNOX za varnejšo rabo mobilnih naprav

Deli z ostalimi

26.02.2013
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics predstavil Samsung KNOX, celovito varnostno rešitev za platfomo Android. Rešitev, ki prepleta različne varnostne elemente na strojnem in programskih nivojih, ponuja izjemno visoko varnost podatkov na mobilnih napravah.

KNOX vsebuje rešitev Security Enhanced (SE) za Android. Gre za vrsto varnostnih storitev in rešitev, ki še nadgrajujejo varnostne elemente, vgrajene v samo strojno opremo ter platformo Android. Tako zna KNOX na nivoju aplikacij ločiti poslovno in zasebno rabo mobilne naprave. Rešitev SE Android, ki uporablja enkripcijo podatkov na nivoju datotečnega sistema, ponuja učinkovito zaščito poslovnih podatkov in aplikacij pred izgubo podatkov, virusi ter napadi škodljivih kod. Oddelki IT, ki iščejo učinkovito varnostno rešitev na področju rabe mobilnih naprav, bodo z implementacijo rešitve KNOX enostavno odgovorili na trend BYOD (ang. Bring Your Own Device). Rešitev KNOX je namreč združljiva s poslovno strategijo povišane mobilnosti poslovanja in je združljiva s trenutno najbolj razširjenimi infrastrukturnimi rešitvami, kot so MDM, VPN ter raba aktivnih imenikov.

Zaščita KNOX je enostavno dosegljiva prek ikone na domačem zaslonu mobilne naprave in uporabniku nudi zaščito vrste poslovnih aplikacij (vključno z e-poštnih odjemalcem, brskalnikom, kontakti, koledarjem, aplikacijami za izmenjavo datotek, programi za sodelovanje, rešitvami CRM ter BI) in njihovo poganjanje v varnem okolju. KNOX obstoječim ekosistemom naprav z operacijskim sistemom Android prinaša visok nivo varnosti po vzoru varnostnih IT-rešitev in to brez posega v izvorno kodo sistema. Rešitev premore vrsto naprednih varnostnih funkcij, kot so FIPS združljive VPN-povezave ter enkripcija podatkov na napravi, zaščita pred uhajanjem podatkov, enostavna prijava v imenik podjetja, avtentikacija s pametnimi karticami ali večnivojska avtentikacija, itd. Na ta način KNOX tudi razbremeni razvijalce aplikacij, saj bi sicer ti morali sami razviti vrsto varnostnih rešitev za svoje poslovne aplikacije.

“Varnost in zasebnost podatkov sta bili največji oviri pri uveljavljanju trenda BYOD v poslovnih okoljih. Uporabniki si želijo najnovejše pametne telefone in tablice uporabljati tudi na delovnem mestu, zato to tudi zahtevajo od IT-oddelkov v podjetjih. Rešitev je jasna – združiti moramo poslovno in zasebno rabo v eni sami napravi. Samsung KNOX dosega to sožitje, saj podjetjem omogoča ustrezen nadzor nad podatki na napravi, zaposlenim pa nudi zadovoljstvo ob uporabi, saj vedo, da je njihova naprava dobro zaščitena. Prednost zmogljive zaščite je tudi v tem, da ne moti same uporabniške izkušnje,” je povedal JK Shin, predsednik in vodja oddelka IT in mobilnih komunikacij v družbi Samsung Electronics.

KNOX sodi v nabor Samsungovih poslovnih rešitev iz programa Samsung For Enterprise (SAFE), ki si prizadeva narediti mobilne rešitve kar najprimernejše za rabo v poslovnih okoljih. Več informacij o programu SAFE je na voljo tukaj.

KNOX bo na voljo z izbranimi napravami Samsung GALAXY v drugi polovici letošnjega leta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki