marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

Samsung in Visa predstavljata mobilno plačevanje na olimpijskih in paraolimpijskih igrah

Deli z ostalimi

11.05.2012
Objavil: Dare Gliha

Podjetji Samsung Electronics in Visa sta oznanili, da bo Samsung GALAXY S III, zadnja naprava v nizu inovacij na področju pametnih telefonov, Samsungov olimpijski telefon v času iger v Londonu 2012.

Omejena serija naprav, ki bo omogočala uporabo Visine aplikacije za mobilno plačevanje Visa payWave, bo na voljo športnikom, ki jih sponzorirata Samsung ali Visa, kar bo omogočalo z napravo na tisočih maloprodajnih mestih po Londonu.

Samsungov olimpijski telefon za v Londonu omogoča uporabo tehnologije plačevanja NFC (komunikacija na bližino, near field communication) in tako predstavlja naslednji korak v partnerstvu med dvema globalnima sponzorjema olimpijade, katerih sodelovanje širi razpoložljivost komercialnega mobilnega plačevanja po svetu.

»Storitve mobilnega plačevanja, ki jih omogoča tehnologija NFC, so vse bolj razširjene in priljubljene po vsem svetu. Samsung GALAXY S III je bil izdelan z mislijo na naše človeške potrebe in zmožnosti, zato je idealna naprava za prikaz preprostosti in priročnosti Visine aplikacije za mobilno plačevanje na londonskih olimpijskih igrah leta 2012,« je pojasnil DJ Lee, izvršni član upravnega odbora, odgovoren za prodajo in marketing Samsungovega poslovnega področja mobilnih komunikacij.

Do začetka olimpijskih iger bo po Veliki Britaniji nameščenih že več kot 140.000 brezstičnih terminalov. Od trenutka, ko obiskovalci pristanejo na letališču Heathrow, bodo obdani z doživetjem brezstičnega plačevanja, na ta način pa bodo lahko plačevali različne storitve od prevozov s taksiji, v maloprodajnih trgovinah do samega olimpijskega parka.

Sandra Alzetta, članica upravnega odbora za mobilno plačevanje pri Visa Europe, komentira: »Mobilna tehnologija je že nekaj časa revolucionarna sila v naših življenjih in aparati, ki omogočajo uporabo tehnologije NFC, kot je Galaxy S III, bodo korenito spremenili način plačevanja. Prihodnost je mobilna in uporaba gotovine bo še naprej v zatonu, saj bodo ljudje za upravljanje svojega denarja, nakupovanje in plačevanje vse bolj uporabljali svoje mobilne naprave. To poletje bo naše partnerstvo s Samsungom predstavilo vse prednosti, ki jih prinaša prihodnost plačevanja; med njimi so v ospredju varnost, priročnost, hitrost ter fleksibilnost.«

»GALAXY S III s tehnologijo NFC je del evolucije, ki bo v celoti spremenila način, na katerega ljudje nakupujejo, plačujejo ali prejemajo plačilo po vsem svetu,« meni Bill Gajda, globalni vodja oddelka za mobilne proizvode pri podjetju Visa Inc. »To poletje bomo v Londonu prikazali prihodnost plačevanja – prihodnost, v kateri se bo večina potrošnikov pri upravljanju svojih vsakodnevnih financ zanašala na mobilne naprave, tablične računalnike in osebne računalnike. Naše sodelovanje s Samsungom nas dodatno približuje tej viziji preko osupljive nove naprave, ki bo gotovo privabila veliko pozornosti med londonskimi olimpijskimi igrami 2012.«

Aparat v Veliki Britaniji podpira in omogoča partner olimpijskih iger v Londonu 2012 Lloyds TSB. Mike Regnier, direktor oddelka za osebne račune in kreditne kartice pri Lloyds TSB, pravi: »Mobilno plačevanje bo preoblikovalo proces plačevanja po vsem svetu in pred londonskimi olimpijskimi igrami 2012, med njimi in po njih prineslo revolucijo glede načina, na katerega ljudje plačujejo. Navdušeni smo nad sodelovanjem z Viso, saj lahko tako predstavimo fleksibilnost in priročnost te nove tehnologije v času največjega športnega dogodka na svetu; prav tako nas vseli, da imamo priložnost videti Samsungov Galaxy S III na delu.«

Visa payWave za mobilne naprave omogoča uporabnikom, da preprosto izberejo Visino ikono na svojih mobilnih napravah ter za plačilo držijo telefon ob terminalu za brezstično plačevanje. Za nakupe nad 20 funtov je zahtevano geslo. Aplikacija torej omogoča strankam, da preverijo zgodovino svojih plačil oz. transakcij ter spremljajo stanje na svojem računu.

Kako NFC preoblikuje mobilni telefon v plačilno napravo

Tehnologijo NFC so že sprejela plačilna omrežja, banke, trgovci, proizvajalci mobilnih naprav ter mobilni operaterji; tako že velja za globalni standard v mobilnem plačevanju. NFC tako postaja norma. Berg Insight poroča, da se je letni globalni znesek plačil preko aparatov, opremljenih s tehnologijo NFC, povečal desetkratno in v letu 2011 dosegel 30 milijonov aparatov; do leta 2016 naj bi število teh aparatov doseglo 700 milijonov. Poleg tega je pričakovati, da bo približno 20 držav zagnalo storitve NFC v naslednjih 18 mesecih, s čimer se bo po predvidevanjih Jupiter Research vsota transakcij po vsem svetu do leta 2014 približala 50 milijardam USD.

Samsung, globalni olimpijski partner za opremo za brezžične komunikacije ter Visa, globalni olimpijski partner ter ekskluzivni sponzor za storitve plačevanja, bosta v času olimpijskih in paraolimpijskih iger demonstrirala to inovacijo na področju plačilnega prometa na aparatu GALAXY S III v olimpijski vasi ter po vsem Londonu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki