marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Samsung in Amazon Prime Video kot prva predstavljata HDR10+ vsebine


15.12.2017
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics in Amazon Prime Video sta predstavila celotno zbirko Prime Video HDR v HDR10+, novi odprti standard, ki za ustvarjanje izboljšanega kontrasta in barv na razširjenem zaslonu uporablja dinamične metapodatke.

Prime Video HDR10+ katalog vsebuje več sto ur vsebin, vključno z izvirnimi TV serijami, kot so The Grand Tour, The Marvelous Mrs. Maisel, Jean-Claude Van Johnson, The Tick in The Man, the High Castle in več sto licenciranimi vsebinami. Prime Video je prvi ponudnik storitev neposrednega prenosa vsebin s HDR10+ standardom. HDR10+ je na voljo za celotno serijo Samsung 2017 UHD TV, vključno s premium modeli QLED TV.

"Navdušeni smo, da lahko našim uporabnikom ponudimo HDR10+ vsebine,” je povedal Sang Yoon Kim, podpredsednik poslovnega razvoja za pametne televizorje pri Samsung Electronics America. “To je prva storitev, ki našim uporabnikom in predstavnikom industrije omogoča izkušnjo neposrednega prenosa HDR10+ vsebin.”

Tehnologija HDR10+ na Prime Video vključuje dinamične metapodatke, ki omogočajo televizorjem z visoko dinamičnim razponom (HDR) prilagajanje nivojev svetlobe po scenah ali celo po posameznih okvirjih. HDR10+ z uporabo individualnega kartiranja tonov pri vsakem prizoru prinaša neverjetno doživetje vsebin za naslednjo generacijo Samsung televizorjev. Kakovost slike omogoča izboljšano vizualno doživetje s podrobnejšimi prikazi, svetlejšimi senčnimi površinami in natančnejšimi barvami. Amazon z uporabo natančnih vodnikov za kartiranje tonov na osnovi Bezierja nudi optimalno doživetje gledanja na različnih modelih televizorjev.

"Članom Prime Video želimo zagotoviti najboljšo izkušnjo gledanja in zelo smo veseli, da bodo za naše člane po vsem svetu na voljo HDR10+ vsebine," je povedal Greg Hart, podpredsednik Prime Video. "S tehnologijo HDR10+ in nagrajeno vsebino družbe Prime Video vstopamo v novo dobo gledanja televizije.”

Predstavitev HDR10+ na Prime Video in certifikacijsko partnerstvo, ki so ga letos sklenili Samsung, 20th Century Fox in Panasonic, predstavlja začetek dobe HDR10+ kot tudi zavezanost podjetij k zagotavljanju vrhunskih izkušenj.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki