marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNovo globalno združenje za pomoč žrtvam programske opreme za zalezovanje
22.11.2019

Ta teden je deset organizacij ustanovilo globalno pobudo, imenovano Koalicija proti programski opremi za zalezovanje (angl. Coalition Against Stalkerware). Namen koalicije je zaščita uporabnikov pred programsko opremo, ki je namenjena zalezovanju.

slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

članki

Samsung razkril prvi svetovni mobilnik WiBro

Deli z ostalimi

23.11.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Južnokorejski izdelovalec mobilnikov Samsung bo demonstrirtal WiBro (Wireless Broadband, korejska oznaka za Mobile WiMAX) mobilne telefone na razstavi 2005 APEC.

Naprave in aplikacije s področij komunikacij, domačih mrežij, video telefonije, VOD in navigacije bodo prestavljene na razstavi skupaj s Samsungovimi WiBro mobilniki.

Samsung bo razkril prva svetovna WiBro telefona. Medtem, ko se WiBro pripravlja na popolno vgradnjo in uporabo na trgu naslednje leto, bo Samsung postavil na ogled mobilnika H1000 in pa dlančniku podoben model M8000.

H1000 je preklopni mobilnik, ki pa se lahko odpre tako horizontalno kot vertikalno. Ima LCD zaslon 5,6 cm premera in pa Qwerty tipkovnico za boljši izkoristek e-poštnih in internet zmožnosti. H1000 ima tudi dve kameri (2 MP in VGA) in pa TV izhod.

M8000 pa je pametni mobilnik, opremljen s Qwerty tipkovnico za e-poštno uporabo. Samsung bo ponudil tudi WiBro PCMCIA kartico, ki se lahko uporablja v prenosnikih in t.i. tablet računalnikih.

Samsung bo predstavil živo demonstracijo storitev WiBro v vozilu za sodelovanje na APEC IT konferenci s korejskim telekomom (KT) in korejskim mobilnim operaterjem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki