marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Samsung Galaxy S6 že razkrit?


15.12.2014
Objavil: Mitja Zupančič

Res je, pri Samsungu nameravajo v letu 2015 predstaviti manj modelov. To pa ne pomeni poležavanja pri snovanju Galaxy S6. Sodeč po kitajskih medijih je prihajajoč model že prestal nekaj testov v priljubljeni aplikaciji AnTuTu. Slednja pa prikaže tudi strojne specifikacije testiranih naprav.

Na posnetku zaslona se je jasno videl model Galaxy S6, pod oznako SM-G925F, imel naj bi 5,5 palčni zaslon, ločljivosti QHD 2560x1140, pravi 64 bitni osem jederni Exynos procesor z ARM Mali-T760 grafiko in 3 GB pomnilnika. Na voljo bo še 32 GB prostora in 16 MP zadnja kamera ter sprednja kamera s 5 MP. Operacijski sistem bo kakopak Android 5.0..

Vsi ti podatki so nekako logični za prihajajoče zastavonoše, še vedno pa ni podatkov o bojda popolnoma novem dizajnu. Korejci bodo morali navdih kaj hitro najti, Galaxy S5 se namreč ne prodaja ravno dobro. Verjetno pa bo šla oblika v smer novih aluminijastih okvirjev, v stilu prihajajočega Galaxy A7.

Nekaj govora je tudi o novem CAT 10 LTE veznem naboru čipovja. Južnokorejci ga testirajo že nekaj časa in znalo bi se zgoditi, da bo zašel v prihajajoči Galaxy S6. Tako bo v teoriji dosegel LTE hitrosti do 450 MBps.

Ali bo omenjena strojna oprema dejansko uporabljena je težko napovedati. Do izzida S6 je še kar nekaj časa in nič nenavadnega bi bile kakšne večje spremembe, recimo uporaba Snapdragon 810 ali pa še kaj zmogljivejšega.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki