marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Samsung GALAXY S III in GALAXY Ace Duo s certifikacijo nizkega ogljičnega odtisa

Deli z ostalimi

22.10.2012
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics Co., Ltd, sporoča, da sta pametna telefona GALAXY S III in GALAXY Ace Duo prejela evropski certifikat ustreznosti na področju okolju in uporabniku prijaznega ogljičnega odtisa. Podjetje Samsung je tako prvi in edini proizvajalec mobilnih telefonov, ki je svoje izdelke certificiral po standardu PAS 2050 pri organizaciji Carbon Trust, ki se ukvarja z merjenji toplogrednih izpustov storitev in izdelkov v njihovi življenjski dobi.

Organizacija Carbon Trust je Samsungu pomagala pri analizi ogljičnega odtisa mobilnih telefonov in inženirjem nudila znanje in izobraževanje s tega področja.

Najbolje prodajani telefon GALAXY S III – v prvih 100 dneh prodaje je našel 20 milijonov kupcev – se tako lahko pohvali s še manjšim ogljičnim odtisom kot njegov predhodnik GALAXY S II. Še bolj učinkovit polnilec, manjša uporaba okolju neprijaznih materialov ter zmanjšanje izpustov v proizvodnji so prispevali k zmanjšanju ogljičnega odtisa do 14 odstotkov. Ogljični odtis se izračuna ločeno za vsako državo, saj je odvisen tudi od stanja na področju električne energije v posamezni regiji.

“Samsungova filozofija priprave novih izdelkov temelji na sloganu ‘oblikovani za ljudi, navdihnjeni z naravo’. Naši izdelki niso le pametni in enostavni za uporabo, temveč stremijo k doseganju najvišjih standardov varovanja okolja. Uporabniki si sicer želijo pametnega telefona, a želijo obenem biti tudi odgovorni potrošniki - GALAXY S III pa jim omogoča oboje. Merjenje ogljičnega odtisa nam pomaga razumeti učinek pametnih telefonov na okolje ter njihovo stalno izboljševanje. V Samsungu bomo tudi v prihodnje merili ogljični odtis vseh naših najzmogljivejših mobilnih naprav,” je povedal Bill Skeates, vodja področja trajnostnega razvoja v podjetju Samsung Electronics Europe.

Darran Messem, generalni direktor organizacije Carbon Trust je dodal: “Število mobilnih naprav, kakršne so pametni telefoni, v svetu raste eksponentno, zato je še kako pomembno, da te naprave dosegajo ključne okoljevarstvene standarde. Veseli nas, da Samsung na tem področju daje zgled celotni industriji, saj izdelkov ne daje zgolj na preizkus, temveč si aktivno prizadeva za izboljšave svojih izdelkov, da so ti še bolj prijazni okolju in uporabniku.”

Ogljični odtis meri skupno količino toplogrednih izpustov, ki jih izdelek v svoji življenjski dobi povzroči neposredno ali posredno.

Samsung je že pred tremi leti predstavil strategijo upravljanja z »zelenimi« tehnologijami, ki je tudi del Samsungove iniciative Planet First. V tem času je Samsung razvil vrsto inovativnih rešitev in okolju prijaznih izdelkov. Podjetje tako stalno spremlja proizvodnjo, uporabo ter aktivnosti po koncu življenjske dobe svojih pametnih telefonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki