marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Samsung GALAXY S III in GALAXY Ace Duo s certifikacijo nizkega ogljičnega odtisa

Deli z ostalimi

22.10.2012
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics Co., Ltd, sporoča, da sta pametna telefona GALAXY S III in GALAXY Ace Duo prejela evropski certifikat ustreznosti na področju okolju in uporabniku prijaznega ogljičnega odtisa. Podjetje Samsung je tako prvi in edini proizvajalec mobilnih telefonov, ki je svoje izdelke certificiral po standardu PAS 2050 pri organizaciji Carbon Trust, ki se ukvarja z merjenji toplogrednih izpustov storitev in izdelkov v njihovi življenjski dobi.

Organizacija Carbon Trust je Samsungu pomagala pri analizi ogljičnega odtisa mobilnih telefonov in inženirjem nudila znanje in izobraževanje s tega področja.

Najbolje prodajani telefon GALAXY S III – v prvih 100 dneh prodaje je našel 20 milijonov kupcev – se tako lahko pohvali s še manjšim ogljičnim odtisom kot njegov predhodnik GALAXY S II. Še bolj učinkovit polnilec, manjša uporaba okolju neprijaznih materialov ter zmanjšanje izpustov v proizvodnji so prispevali k zmanjšanju ogljičnega odtisa do 14 odstotkov. Ogljični odtis se izračuna ločeno za vsako državo, saj je odvisen tudi od stanja na področju električne energije v posamezni regiji.

“Samsungova filozofija priprave novih izdelkov temelji na sloganu ‘oblikovani za ljudi, navdihnjeni z naravo’. Naši izdelki niso le pametni in enostavni za uporabo, temveč stremijo k doseganju najvišjih standardov varovanja okolja. Uporabniki si sicer želijo pametnega telefona, a želijo obenem biti tudi odgovorni potrošniki - GALAXY S III pa jim omogoča oboje. Merjenje ogljičnega odtisa nam pomaga razumeti učinek pametnih telefonov na okolje ter njihovo stalno izboljševanje. V Samsungu bomo tudi v prihodnje merili ogljični odtis vseh naših najzmogljivejših mobilnih naprav,” je povedal Bill Skeates, vodja področja trajnostnega razvoja v podjetju Samsung Electronics Europe.

Darran Messem, generalni direktor organizacije Carbon Trust je dodal: “Število mobilnih naprav, kakršne so pametni telefoni, v svetu raste eksponentno, zato je še kako pomembno, da te naprave dosegajo ključne okoljevarstvene standarde. Veseli nas, da Samsung na tem področju daje zgled celotni industriji, saj izdelkov ne daje zgolj na preizkus, temveč si aktivno prizadeva za izboljšave svojih izdelkov, da so ti še bolj prijazni okolju in uporabniku.”

Ogljični odtis meri skupno količino toplogrednih izpustov, ki jih izdelek v svoji življenjski dobi povzroči neposredno ali posredno.

Samsung je že pred tremi leti predstavil strategijo upravljanja z »zelenimi« tehnologijami, ki je tudi del Samsungove iniciative Planet First. V tem času je Samsung razvil vrsto inovativnih rešitev in okolju prijaznih izdelkov. Podjetje tako stalno spremlja proizvodnjo, uporabo ter aktivnosti po koncu življenjske dobe svojih pametnih telefonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki