marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

Samsung GALAXY S III in GALAXY Ace Duo s certifikacijo nizkega ogljičnega odtisa


22.10.2012
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics Co., Ltd, sporoča, da sta pametna telefona GALAXY S III in GALAXY Ace Duo prejela evropski certifikat ustreznosti na področju okolju in uporabniku prijaznega ogljičnega odtisa. Podjetje Samsung je tako prvi in edini proizvajalec mobilnih telefonov, ki je svoje izdelke certificiral po standardu PAS 2050 pri organizaciji Carbon Trust, ki se ukvarja z merjenji toplogrednih izpustov storitev in izdelkov v njihovi življenjski dobi.

Organizacija Carbon Trust je Samsungu pomagala pri analizi ogljičnega odtisa mobilnih telefonov in inženirjem nudila znanje in izobraževanje s tega področja.

Najbolje prodajani telefon GALAXY S III – v prvih 100 dneh prodaje je našel 20 milijonov kupcev – se tako lahko pohvali s še manjšim ogljičnim odtisom kot njegov predhodnik GALAXY S II. Še bolj učinkovit polnilec, manjša uporaba okolju neprijaznih materialov ter zmanjšanje izpustov v proizvodnji so prispevali k zmanjšanju ogljičnega odtisa do 14 odstotkov. Ogljični odtis se izračuna ločeno za vsako državo, saj je odvisen tudi od stanja na področju električne energije v posamezni regiji.

“Samsungova filozofija priprave novih izdelkov temelji na sloganu ‘oblikovani za ljudi, navdihnjeni z naravo’. Naši izdelki niso le pametni in enostavni za uporabo, temveč stremijo k doseganju najvišjih standardov varovanja okolja. Uporabniki si sicer želijo pametnega telefona, a želijo obenem biti tudi odgovorni potrošniki - GALAXY S III pa jim omogoča oboje. Merjenje ogljičnega odtisa nam pomaga razumeti učinek pametnih telefonov na okolje ter njihovo stalno izboljševanje. V Samsungu bomo tudi v prihodnje merili ogljični odtis vseh naših najzmogljivejših mobilnih naprav,” je povedal Bill Skeates, vodja področja trajnostnega razvoja v podjetju Samsung Electronics Europe.

Darran Messem, generalni direktor organizacije Carbon Trust je dodal: “Število mobilnih naprav, kakršne so pametni telefoni, v svetu raste eksponentno, zato je še kako pomembno, da te naprave dosegajo ključne okoljevarstvene standarde. Veseli nas, da Samsung na tem področju daje zgled celotni industriji, saj izdelkov ne daje zgolj na preizkus, temveč si aktivno prizadeva za izboljšave svojih izdelkov, da so ti še bolj prijazni okolju in uporabniku.”

Ogljični odtis meri skupno količino toplogrednih izpustov, ki jih izdelek v svoji življenjski dobi povzroči neposredno ali posredno.

Samsung je že pred tremi leti predstavil strategijo upravljanja z »zelenimi« tehnologijami, ki je tudi del Samsungove iniciative Planet First. V tem času je Samsung razvil vrsto inovativnih rešitev in okolju prijaznih izdelkov. Podjetje tako stalno spremlja proizvodnjo, uporabo ter aktivnosti po koncu življenjske dobe svojih pametnih telefonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki