marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Samsung Galaxy 551 spremlja slovenske biatlonce

Deli z ostalimi

21.02.2011
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics, vodilni proizvajalec mobilnih telefonov, se je odločil za sodelovanje s slovensko biatlonsko reprezentanco. Od slej bo Samsung Galaxy 551 (I5510), prvi Samsungov mobilnik z operacijskim sistemom Android 2.2 (Froyo) v slovenščini in QWERTY tipkovnico, stalni spremljevalec reprezentance doma in v tujini.

Galaxy 551 je pametni mobilnik z drsnim odpiranjem in polno tipkovnico QWERTY. Tipkovnica je idealna za pisanje SMS-ov ter komuniciranje s prijatelji in znanci na socialnih omrežjih. Za nemoteno komuniciranje in spremljanje dogajanja v socialnih omrežjih skrbi Samsungova aplikacija Social Hub, ki združi uporabnikove E-poštne in SNS kontakte v en telefonski imenik, ki omogoča pregledovanje statusov in novo dodanih fotografij prijateljev direktno iz imenika. Zahvaljujoč aplikaciji Social Hub Inbox imate pregled nad vsemi poslanimi in prejetimi sporočili, da pa ničesar ne pozabite, pa lahko uvozite Google in Facebook koledar direktno v Samsungov koledar.

Za prikaz slike je zadolžen 3,2- palčni (8,1 centimetra) WQVGA zaslon z resolucijo 240 x 400. Za fotografiranje in snemanje videoposnetkov skrbi kamera s 3,2 milijona slikovnih točk. Pri Samsungu so mobilnik opremili tudi z Wi-Fi, Bluetooth, GPS ter režo za microSD kartice. Posnetke in ostale multimedijske vsebine lahko uporabnik brezžično deli tudi z računalnikom ali televizorjem, kar omogoča aplikacija Allshare. Funkcionalnost Galaxy 551 lahko uporabnik razširi s široko paleto aplikacij, ki so na voljo na Android Market™ in Samsung Apps, ter ga tako opremi po lastnih željah in potrebah.

Samsung Galaxy 551 omogoča tudi raziskovanje različnih delov sveta, kar preko telefona. S pomočjo Layar brskalnika, ki ga napaja Tele Atlas, lahko na velikem zaslonu na dotik preverite informacije o lokalu, spomeniku oz. kateremkoli objektu, ki ga gledate. Prav tako lahko fizično raziščete nova območja s turn-by-turn Google Maps navigacijo. Mobilniku pa ni tuje niti poslovno okolje. Mobile Office podpora zagotavlja sinhronizacijo e-pošte, koledarja, kontaktov in še več, kar Galaxy 551 spremeni v odličnega poslovnega sopotnika.

Vse prednosti in funkcionalnosti prvega Samsungovega mobilnika z operacijskim sistemom Android 2.2 v slovenščini in QWERTY tipkovnico, bodo od slej koristili tudi v slovenski biatlonski reprezentanci. »Že na pravkar končanih tekmah svetovnega pokala v Združenih državah Amerike smo se prepričali o uporabnosti in funkcionalnosti telefonov Samsung. Mnogokrat nam precej poenostavijo naše delo, z dodatnimi funkcijami pa nadomeščajo fotoaparate, video kamere in štoparice, kar nam pomaga tudi pri izvedbi in analizi treningov. Kot dolgoletni uporabnik konkurenčne znamke telefonov, sem z veseljem sprejel Samsunga, ki me je navdušil že ob prvi uporabi,« je izrazil zadovoljstvo Uroš Velepec, glavni trener slovenske biatlonske reprezentance. Mnenju se pridružuje tudi Jakov Fak, ki je dodal: »Na dolgih potovanjih na prizorišča tekem si z mobilnim telefonom krajšam čas, pobrskam po spletu, izmenjam kakšno fotografijo s prijatelji ali se povežem v Facebook, kjer me vedno čaka kakšno sporočilo najbližjih. Zelo uporabna je tudi velika QWERTY tipkovnica s katero pišem sporočila kot na računalniku, ne nazadnje pa je tudi klasičen telefonski pogovor z domačimi na drugem kontinentu mnogokrat vreden več od tisoč zapisanih besed.«

Samsung Galaxy 551 je v Sloveniji na voljo pri pooblaščenih prodajalcih po ceni 300,00 EUR (priporočena maloprodajna cena).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki