marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Samsung Galaxy 551 spremlja slovenske biatlonce

Deli z ostalimi

21.02.2011
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics, vodilni proizvajalec mobilnih telefonov, se je odločil za sodelovanje s slovensko biatlonsko reprezentanco. Od slej bo Samsung Galaxy 551 (I5510), prvi Samsungov mobilnik z operacijskim sistemom Android 2.2 (Froyo) v slovenščini in QWERTY tipkovnico, stalni spremljevalec reprezentance doma in v tujini.

Galaxy 551 je pametni mobilnik z drsnim odpiranjem in polno tipkovnico QWERTY. Tipkovnica je idealna za pisanje SMS-ov ter komuniciranje s prijatelji in znanci na socialnih omrežjih. Za nemoteno komuniciranje in spremljanje dogajanja v socialnih omrežjih skrbi Samsungova aplikacija Social Hub, ki združi uporabnikove E-poštne in SNS kontakte v en telefonski imenik, ki omogoča pregledovanje statusov in novo dodanih fotografij prijateljev direktno iz imenika. Zahvaljujoč aplikaciji Social Hub Inbox imate pregled nad vsemi poslanimi in prejetimi sporočili, da pa ničesar ne pozabite, pa lahko uvozite Google in Facebook koledar direktno v Samsungov koledar.

Za prikaz slike je zadolžen 3,2- palčni (8,1 centimetra) WQVGA zaslon z resolucijo 240 x 400. Za fotografiranje in snemanje videoposnetkov skrbi kamera s 3,2 milijona slikovnih točk. Pri Samsungu so mobilnik opremili tudi z Wi-Fi, Bluetooth, GPS ter režo za microSD kartice. Posnetke in ostale multimedijske vsebine lahko uporabnik brezžično deli tudi z računalnikom ali televizorjem, kar omogoča aplikacija Allshare. Funkcionalnost Galaxy 551 lahko uporabnik razširi s široko paleto aplikacij, ki so na voljo na Android Market™ in Samsung Apps, ter ga tako opremi po lastnih željah in potrebah.

Samsung Galaxy 551 omogoča tudi raziskovanje različnih delov sveta, kar preko telefona. S pomočjo Layar brskalnika, ki ga napaja Tele Atlas, lahko na velikem zaslonu na dotik preverite informacije o lokalu, spomeniku oz. kateremkoli objektu, ki ga gledate. Prav tako lahko fizično raziščete nova območja s turn-by-turn Google Maps navigacijo. Mobilniku pa ni tuje niti poslovno okolje. Mobile Office podpora zagotavlja sinhronizacijo e-pošte, koledarja, kontaktov in še več, kar Galaxy 551 spremeni v odličnega poslovnega sopotnika.

Vse prednosti in funkcionalnosti prvega Samsungovega mobilnika z operacijskim sistemom Android 2.2 v slovenščini in QWERTY tipkovnico, bodo od slej koristili tudi v slovenski biatlonski reprezentanci. »Že na pravkar končanih tekmah svetovnega pokala v Združenih državah Amerike smo se prepričali o uporabnosti in funkcionalnosti telefonov Samsung. Mnogokrat nam precej poenostavijo naše delo, z dodatnimi funkcijami pa nadomeščajo fotoaparate, video kamere in štoparice, kar nam pomaga tudi pri izvedbi in analizi treningov. Kot dolgoletni uporabnik konkurenčne znamke telefonov, sem z veseljem sprejel Samsunga, ki me je navdušil že ob prvi uporabi,« je izrazil zadovoljstvo Uroš Velepec, glavni trener slovenske biatlonske reprezentance. Mnenju se pridružuje tudi Jakov Fak, ki je dodal: »Na dolgih potovanjih na prizorišča tekem si z mobilnim telefonom krajšam čas, pobrskam po spletu, izmenjam kakšno fotografijo s prijatelji ali se povežem v Facebook, kjer me vedno čaka kakšno sporočilo najbližjih. Zelo uporabna je tudi velika QWERTY tipkovnica s katero pišem sporočila kot na računalniku, ne nazadnje pa je tudi klasičen telefonski pogovor z domačimi na drugem kontinentu mnogokrat vreden več od tisoč zapisanih besed.«

Samsung Galaxy 551 je v Sloveniji na voljo pri pooblaščenih prodajalcih po ceni 300,00 EUR (priporočena maloprodajna cena).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki