marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Samsung European Forum 2010


25.02.2010
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics na Dunaju med 22.2. in 27.2. prireja drugi Evropski forum, na katerem predstavljajo vse večje novosti, na katere stavijo tekom tega leta. Z organizacijo dogodka se pri podjetju tudi zavezujejo povečati prisotnosti v naši regiji, saj so navkljub težkim ekonomskim razmeram dosegli velik uspeh s skoraj 118 milijardami dolarjev prihodka.

Čeprav so na dogodku predstavili celoten obseg svoje proizvodnje, med katere spadajo zastavonoše 3D LED HD televizorji, bela tehnika ter foto oprema in mobilni telefoni, sem seveda z največjim zanimanjem spremljal predstavitev zadnjega segmenta opreme.

Samsung je postal vodilni proizvajalec mobilnikov v segmentu mobilnikov z zaslonom občutljivim na dotik. Glede na to, da so prejšnji teden na mobilnem kongresu v Barceloni že predstavili novosti, so tu pričakovano najbolj ponosno razkazovali svoj najnovejši dosežek, to je Samsung Wave, na katerem je nameščen njihov lastni operacijski sistem Bada. Poleg njega smo si lahko ogledali še model Monte.

Glede na to, da so pri Samsungu zavili v smer razvoja lastnega operacijskega sistema nas je vsekakor zanimalo, ali imajo namen ostale operacijske sisteme povsem izključiti iz svoje linije, saj če pomnimo, je zadnji njihov mobilnik s Symbian OS-om Omnia HD. To trditev so zanikali, saj naj bi izdali po vsaj dva mobilnika z drugimi operacijskimi sistemi. To vidijo tudi kot prednost, saj lahko potrošnikom tako ponudijo napravo, ki jim bo najbolj odgovarjala pri njihovem delu. Zaradi svojega operacijskega sistema tako tudi niso popolnoma odvisni od velikanov, kot sta Microsoft in Google, pa tudi Symbian. Mobilnik s prihajajočim Windows Mobile 7 naj bi tako predvidoma ponudili ob koncu tega leta. Letos naj bi skupaj predstavili kar med 50 in 60 modeli telefonov, v vseh cenovnih razredih.

Čeprav je njihov prvi mobilnik z Bado vsaj po meniju precej podoben iPhone-u, pri podjetju niso mnenja, da so Applov izdelek kopirali. Menijo, da je to pravzaprav »stranski učinek« skupnih platform. Svojo prednost pa vidijo v odličnem tehnološkem vodstvu, odlični kakovosti izdelave ter dejstvu, da večino stvari proizvedejo pod okriljem lastne znamke.

Več slik s tega dogodka si lahko ogledate v našem albumu.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki