marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Samsung Electronics prevzema podjetje HARMAN


17.11.2016
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je sporočil, da je sklenil dokončen dogovor o prevzemu podjetja HARMAN po ceni 112 ameriških dolarjev na delnico oz. v skupni vrednosti lastniškega kapitala približno 8 milijard dolarjev. S prevzemom si bo Samsung nemudoma zagotovil močno prisotnost na obsežnem in hitro rastočem trgu povezljivih tehnologij, zlasti na trgu avtomobilskih elektronskih komponent.

To je za družbo prednostno področje, saj naj bi po pričakovanjih do leta 2025 preseglo vrednost 100 milijard dolarjev . HARMAN je vodilno podjetje na področju povezljivih rešitev za vozila, saj ima trenutno v več kot 30 milijonov vozil vgrajene povezljive avtomobilske in avdio sisteme, npr. sisteme za zagotavljanje zabavnih in informativnih vsebin, telematiko ter povezljive varnostne in zaščitne sisteme.

Na podlagi izkušenj podjetja HARMAN z oblikovanjem in združevanjem prefinjenih tehnologij v vozilih ter njihovih poslovnih razmerij z večino največjih svetovnih proizvajalcev avtomobilov, bodo ustvarjene pomembne priložnosti za rast združenega poslovanja, v okviru katerega bo mogoče s pridom uporabiti strokovno znanje in izkušnje družbe Samsung na področju povezljive mobilnosti, polprevodnikov, uporabniških izkušenj in zaslonov, pa tudi njene globalne distribucijske kanale. S kombinacijo HARMANOVIH blagovnih znamk in avdio zmogljivosti ter strokovnega znanja in izkušenj podjetja Samsung na področju potrošniške elektronike bodo kupci deležni še večjih koristi in boljše uporabniške izkušnje v sklopu celotnega nabora izdelkov in sistemov družbe Samsung za potrošniško in profesionalno rabo.

»HARMAN in Samsung se z vidika tehnologij, izdelkov in rešitev odlično dopolnjujeta, združitev njunih moči pa omogoča naravno širitev v okviru avtomobilske strategije, ki smo jo načrtovali že nekaj časa,« je izjavil Oh-Hyun Kwon, podpredsednik in izvršni direktor podjetja Samsung Electronics. »Kot vodilni dobavitelj za avtomobilsko industrijo, ki se ponaša s poglobljenimi odnosi s svojimi kupci, z močno uveljavljenimi blagovnimi znamkami, vodilno tehnologijo in priznanim naborom izdelkov, ki so najboljši v svoji kategoriji, HARMAN Samsungu zagotavlja takojšnje in stabilne temelje za razvoj lastne avtomobilske platforme.«

»Prav tako kot so telefoni s preprostimi funkcijami v zadnjem desetletju postali prefinjene pametne naprave, bosta pametna tehnologija in povezljivost preoblikovali današnja vozila v vozila prihodnosti,« je še dodal Young Sohn, predsednik in izvršni strateški direktor podjetja Samsung Electronics. »Na trgu avtomobilske tehnologije vidimo velike priložnosti za dolgotrajno rast, saj povpraševanje po Samsungovih specializiranih elektronskih komponentah in rešitvah še naprej narašča. Prepričani smo, da se bo v sklopu našega sodelovanja in z zagotavljanjem celovitih rešitev v okviru celotnega povezljivega okolja HARMAN razvil v novo vrsto prvorazrednega dobavitelja za proizvajalce originalne opreme.«

Koristi za kupce in pomembne priložnosti za rast
Samsung pričakuje, da bo sodelovanje obrodilo znatne priložnosti za rast, kupcem pa velike koristi, saj bodo s pridom izkoriščene dopolnjujoče se tehnologije obeh družb, ki bodo omogočile intenzivnejši prodor na pomembne končne trge, ki zajemajo avtomobilske, avdio, profesionalne in povezljive storitve.

Operativna sestava in vodenje
Po sklenjenem prevzemu bo podjetje HARMAN delovalo kot samostojna podružnica družbe Samsung, ki jo bo še naprej vodil Dinesh Paliwal skupaj s trenutno vodstveno ekipo. Samsung sledi svoji dolgoročni strategiji rasti na področju avtomobilske elektronike in namerava obdržati delovno silo, sedež in objekte podjetja HARMAN kot tudi vse njegove blagovne znamke avdio izdelkov, namenjenih potrošniški in profesionalni uporabi. Samsung verjame, da bo združeno delovanje zaposlenim obeh družb zagotovilo boljši karierni razvoj in več priložnosti za napredovanje.

Da bi v celoti uresničili potencial za rast, bo Samsungova poslovna ekipa za področje avtomobilske elektronike, ki je bila ustanovljena decembra 2015 z namenom prepoznavanja priložnosti za družbo Samsung v avtomobilskem sektorju, tesno sodelovala z vodstveno ekipo družbe HARMAN.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki