marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Samsung Blue Earth, sončni časi za okolje

Deli z ostalimi

18.12.2009
Objavil: Dare Gliha

Samsung prinaša prvi mobilnik z zaslonom na dotik in s solarnim polnjenem na svetu Blue Earth (S7550) sedaj končno tudi v Slovenijo. Ne glede na to, kje, in ne glede na to, kdaj – preko vgrajenih solarnih celic in ob zadostni svetlobi se bo model Blue Earth polnil z energijo brez uporabe vtičnice.

Medtem ko je ohišje mobilnika z velikim zaslonom na dotik izdelano iz reciklirane plastike, je tehnika mobilnika najnovejša. S tem podjetje ponovno poudarja svojo naklonjenost razvoju okolju prijaznih visokotehnoloških izdelkov.

Model Samsung Blue Earth je prvi aparat z zaslonom na dotik in vgrajenim solarnim modulom na svetu. Pri zadostnem vpadu svetlobe zadostuje ena ura polnjenja za do deset minut pogovorov in to brez uporabe vtičnice.

100% eko: Od izdelave do ozaveščanja

Ohišje Samsungovega modela Blue Earth je izdelano iz reciklirane plastike. Na ta način je poraba pogonske snovi v procesu izdelave občutno manjša, kar bistveno zmanjša tudi izpuste CO2 (ogljikovega dioksida). Poleg tega pa tako mobilni telefon kot tudi pripadajoči polnilec ne vsebujeta zdravju škodljivih snovi, kot so zaščitno sredstvo proti ognju, berilij in mehčalo.

„Kot eden izmed vodilnih proizvajalcev elektronike na svetu se pri Samsungu ne spoprijemamo samo s svojo globalno odgovornostjo do okolja, ampak smo tudi prepričani, da je mogoče združiti vrhunsko tehnologijo in dizajn tudi z ekologijo“, pravi Martin Wallner, vodja oddelka za telekomunikacije pri podjetju Samsung Electronics Austria.

Blue Earth ne odlikuje le njegova izdelava, ampak je mobilnik tudi okolju prijazen izdelek. Osvetlitev prikazovalnika, trajanje osvetlitve ozadja in funkcijo bluetooth je samo s pritiskom tipke mogoče nastaviti na »Eco-Mode«, s čimer povečamo energijsko učinkovitost telefona. S pomočjo funkcije »Eco Walk« mobilnik z vgrajenim števcem meri število narejenih korakov ter le-te preračuna v prihranek CO2 izpustov, ki bi jih sicer naredili z avtomobilom. Podatek o prihranku izpustov se prikaže v obliki navedbe števila dreves, ki smo jih na ta način ohranili. S tem nas Blue Earth opozarja na občutljivo ravnovesje v naravi ter nas spodbuja k skrbnemu ravnanju z okoljem.

Pameten je tudi polnilec modela Blue Earth, ki se samodejno izklopi takoj, ko se potek polnjenja zaključi, ali ko polnilec odklopimo iz mobilnika. Na ta način polnilec v stanju pripravljenosti porabi manj kot 0,03W. Prav tako je iz recikliranega materiala izdelana embalaža mobilnika, ki jo je mogoče uporabiti tudi kot okvir za sliko.

Planet First: Varovanje okolja kot filozofija podjetja

Samsung želi do leta 2013 postati vodilno podjetje na področju okoljske učinkovitosti oz. okoljske neoporečnosti. Za cilj so si zadali, da bi izpuste toplogrednih plinov v primerjavi z letom 2008 zmanjšali za do 50 odstotkov. Za to si pri Samsungu dodatno prizadevajo z ustanovitvijo iniciative za varovanje okolja Planet FirstTM . Iniciativa Planet FirstTM daje prednostni pomen varovanju okolja pri razvijanju novih naprav. To vključuje zelene tehnologije, okolju prijazen dizajn in proizvodnjo. Uradni logotip bo v prihodnje označeval vse Samsungove izdelke, ki so še posebej ekološko naravnani.

Samsung Blue Earth je že na voljo na prodajnih mestih po ceni 337,90 EUR (priporočena maloprodajna cena).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki