marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Samsung Blue Earth, sončni časi za okolje

Deli z ostalimi

18.12.2009
Objavil: Dare Gliha

Samsung prinaša prvi mobilnik z zaslonom na dotik in s solarnim polnjenem na svetu Blue Earth (S7550) sedaj končno tudi v Slovenijo. Ne glede na to, kje, in ne glede na to, kdaj – preko vgrajenih solarnih celic in ob zadostni svetlobi se bo model Blue Earth polnil z energijo brez uporabe vtičnice.

Medtem ko je ohišje mobilnika z velikim zaslonom na dotik izdelano iz reciklirane plastike, je tehnika mobilnika najnovejša. S tem podjetje ponovno poudarja svojo naklonjenost razvoju okolju prijaznih visokotehnoloških izdelkov.

Model Samsung Blue Earth je prvi aparat z zaslonom na dotik in vgrajenim solarnim modulom na svetu. Pri zadostnem vpadu svetlobe zadostuje ena ura polnjenja za do deset minut pogovorov in to brez uporabe vtičnice.

100% eko: Od izdelave do ozaveščanja

Ohišje Samsungovega modela Blue Earth je izdelano iz reciklirane plastike. Na ta način je poraba pogonske snovi v procesu izdelave občutno manjša, kar bistveno zmanjša tudi izpuste CO2 (ogljikovega dioksida). Poleg tega pa tako mobilni telefon kot tudi pripadajoči polnilec ne vsebujeta zdravju škodljivih snovi, kot so zaščitno sredstvo proti ognju, berilij in mehčalo.

„Kot eden izmed vodilnih proizvajalcev elektronike na svetu se pri Samsungu ne spoprijemamo samo s svojo globalno odgovornostjo do okolja, ampak smo tudi prepričani, da je mogoče združiti vrhunsko tehnologijo in dizajn tudi z ekologijo“, pravi Martin Wallner, vodja oddelka za telekomunikacije pri podjetju Samsung Electronics Austria.

Blue Earth ne odlikuje le njegova izdelava, ampak je mobilnik tudi okolju prijazen izdelek. Osvetlitev prikazovalnika, trajanje osvetlitve ozadja in funkcijo bluetooth je samo s pritiskom tipke mogoče nastaviti na »Eco-Mode«, s čimer povečamo energijsko učinkovitost telefona. S pomočjo funkcije »Eco Walk« mobilnik z vgrajenim števcem meri število narejenih korakov ter le-te preračuna v prihranek CO2 izpustov, ki bi jih sicer naredili z avtomobilom. Podatek o prihranku izpustov se prikaže v obliki navedbe števila dreves, ki smo jih na ta način ohranili. S tem nas Blue Earth opozarja na občutljivo ravnovesje v naravi ter nas spodbuja k skrbnemu ravnanju z okoljem.

Pameten je tudi polnilec modela Blue Earth, ki se samodejno izklopi takoj, ko se potek polnjenja zaključi, ali ko polnilec odklopimo iz mobilnika. Na ta način polnilec v stanju pripravljenosti porabi manj kot 0,03W. Prav tako je iz recikliranega materiala izdelana embalaža mobilnika, ki jo je mogoče uporabiti tudi kot okvir za sliko.

Planet First: Varovanje okolja kot filozofija podjetja

Samsung želi do leta 2013 postati vodilno podjetje na področju okoljske učinkovitosti oz. okoljske neoporečnosti. Za cilj so si zadali, da bi izpuste toplogrednih plinov v primerjavi z letom 2008 zmanjšali za do 50 odstotkov. Za to si pri Samsungu dodatno prizadevajo z ustanovitvijo iniciative za varovanje okolja Planet FirstTM . Iniciativa Planet FirstTM daje prednostni pomen varovanju okolja pri razvijanju novih naprav. To vključuje zelene tehnologije, okolju prijazen dizajn in proizvodnjo. Uradni logotip bo v prihodnje označeval vse Samsungove izdelke, ki so še posebej ekološko naravnani.

Samsung Blue Earth je že na voljo na prodajnih mestih po ceni 337,90 EUR (priporočena maloprodajna cena).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki