marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Kitajec storil samomor zaradi manjkajočega prototipa

Deli z ostalimi

03.08.2009
Objavil: Marko Likar

Uslužbenec ene izmed kitajskih tovarn, ki izdeluje iPhone, si je vzel življenje po tem, ko je izginil prototip novega mobilnika. Apple še ni podal uradne izjave, saj preiskave še potekajo.

25 letni uslužbenec Sun Danyong je pred kratkim zaključil izobrazbo za inženirja in nato nadaljeval svojo kariero v podjetju Foxconn Technology Group. Foxconn je Tajvansko podjetje, ki izdeluje večino Applovih izdelkov in se nahaja v mestu Shenzhen, blizu Hongkonga.

V častniku The Southern Metropolis Daily newspaper je bilo zapisano: Sun je bil odgovoren za pošiljanje iPhone prototipov na sedež Appla. 9. julija je prejel 16 prototipov, 13. julija je svojim nadrejenim sporočil, da pogreša enega izmed prototipov. Sledila je hišna preiskava s strani Foxconn-a. 16. julija je Sun skočil v smrt iz svojega stanovanja, ki se je nahajal v dvanajstem nadstropju.

Jill Tan, predstavnica Apple-a za Hongkong je dejala: ''Zelo smo pretreseni zaradi izgube mladega uslužbenca in smo v pričakovanju rezultatov okoliščin njegove smrti. Od naših poslovnih partnerjev zahtevamo, da s svojimi delavci ravnajo dostojno in s spoštovanjem!''

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki