marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Upravljanje robota z mobilnikom

Deli z ostalimi

26.01.2005
Objavil: Matjaž Kovač

Japonci ne počivajo. Predstavili so prvega robota, katerega upravljanje prevzema mobilni telefon. Preko bluetootha, kakopak.

Kreatura enaindvajsetih kosov aluminija meri v višino slabih 30 cm in tehta 950 gramov. S pomočjo tipk na mobilcu ga je moč pripraviti do skakanja, hoje in mahanja z robotsko roko. Zabavljanje je izvedljivo v radiu 10 m, toliko namreč zmore bluetooth povezava.

Okončine robota in umetno pamet so s skupnimi močmi sestavili družbi KDDI in I Bee KK, mobilnik v službi daljinca pa prihaja s strani Toshibe. Zaenkrat so zmožnosti robota razmeroma skromne, četudi se omenja možnost uporabe v stilu "po stanovanju hodeče varnostne kamere". Cena za aluminijasto zverinico bo zasoljenih 1.800 ameriških dolarjev, če ne celo več.

Z bluetooth robotki se ukvarja tudi korporacija Seiko Epson. Lanskega avgusta so razprli vetrnice posodobljenemu mini letečemu robotku, imenovanem FR-II, z vsega trinajstimi grami teže. Prava mala bluetooth muha.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki