marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Upravljanje robota z mobilnikom

Deli z ostalimi

26.01.2005
Objavil: Matjaž Kovač

Japonci ne počivajo. Predstavili so prvega robota, katerega upravljanje prevzema mobilni telefon. Preko bluetootha, kakopak.

Kreatura enaindvajsetih kosov aluminija meri v višino slabih 30 cm in tehta 950 gramov. S pomočjo tipk na mobilcu ga je moč pripraviti do skakanja, hoje in mahanja z robotsko roko. Zabavljanje je izvedljivo v radiu 10 m, toliko namreč zmore bluetooth povezava.

Okončine robota in umetno pamet so s skupnimi močmi sestavili družbi KDDI in I Bee KK, mobilnik v službi daljinca pa prihaja s strani Toshibe. Zaenkrat so zmožnosti robota razmeroma skromne, četudi se omenja možnost uporabe v stilu "po stanovanju hodeče varnostne kamere". Cena za aluminijasto zverinico bo zasoljenih 1.800 ameriških dolarjev, če ne celo več.

Z bluetooth robotki se ukvarja tudi korporacija Seiko Epson. Lanskega avgusta so razprli vetrnice posodobljenemu mini letečemu robotku, imenovanem FR-II, z vsega trinajstimi grami teže. Prava mala bluetooth muha.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki