marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

RIMM toži Samsung zaradi zlorabe v primeru BlackJack

Deli z ostalimi

22.12.2006
Objavil: Klemen Sterle

Izdelovalec BlueBerry mobilnikov toži Samsung zaradi njihovega pametnega telefona z imenom BlackJack, obtožujoč ga, da krši določila blagovne znamke.

Tožbo je bila sprožena s strani Družbe Research in Motion (RIMM) na ameriškem okrožnem sodišču za Centralno Kalifornijo zaradi imena BlackJack, ki ga je Samsung uporabil v povezavi s pametnim telefonom, ter s tem povezano nepošteno konkurenco in škodenje blagovni znamki.

BlackJack je bil predstavljen prejšnji mesec v ZDA s strani Cingular Wireless, ki je kot nalašč tudi BlackBerryev največji dobavitelj za njihove naprave in e-poštne storitve. Kot kaže naraščajoče število naprednih mobilnikov, BlackJack poseduje polno querty tipkovnico, za lažje pisanje sporočil. Koncept je jasno populariziral ravno BlackBerry.

Samsungov predstavnik za javnost je dejal, da korejsko podjetje ne komentira tožbe. Cingular Wireless je prav tkao zavrnil komentar glede tožbe, ter dodal, da bo nadaljeval s prodajo obeh naprav.

Samsung je predstavil napravo zelo podobno BlackBerryju že zgodaj to leto v Veliki Britaniji s pomočjo Vodafone skupine, vendar pod drugim imenom - i600.
Friday piše, da v RIMMu namigujejo na to, da povsod drugje drugo ime ni nikakršno naključje, saj je tam BlackBerry manj popularen. Kjer pa je bolj popularen pa so uporabili ime BlackJack.

"BlackJack je bil razvit posebej za ameriški trg" pravi Kim Titus, samsungov predstavnik za javnost. Drugje sta si napravi podobni, vendar imata različno funkcionalnost. Čeprav praktično identična v obliki in velikosti, so razlike med i600 in BlackJackom. Za primer: i600 je opremljen z dvojno kamero - zunanjo in notranjo, BlackJack ima le eno.

RIMM-ova tožba prav tako navaja, da je Samsung izbral ime BlackJack, da bi pridobil prednost pred nedavnim izidom BlackBerryeve naprave z imenom Pearl, ki je podobno majhna in črna po barvi.

Splošen pregled pametnega telefona BlackJack nam pokaže, da je zelo podoben RIM-ovemu BlackBerry Pearl pametnemu telefonu pravi tožba, nič pa, da sta si ti dve napravi zelo blizu po teži in dimenzijah.

Pravniki se prav tako prepirajo o tem, da je Samsung odobril nacionalno Cingularjevo reklamo za BlackJackovo kampanjo. Oglas naj bi temeljil na oblikovnih podobnostih s Pearlom in s tem vnašal zmedo kateri produkt je kateri, ter kaj kupiti.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki