marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Hotelska veriga ponuja rezervacijo sob preko GPS-a v iPhonu


07.04.2009
Objavil: Sašo Mlakar

Hotelska veriga v Veliki Britaniji je ponudila storitev, ki temelji na GPS tehnologiji in omogoča rezervacijo sob preko mobilnika Apple iPhone 3G.

Ko je aplikacija nameščena na mobilnik, GPS storitev poišče najbližjih 5 Travelodge hotelov in ponudi slike, razpoložljivost, oddaljenost in ocene sob v uporabnikovi bližini. Nato lahko uporabnik v treh enostavnih korakih rezervira sobo preko mobilnega aparata.

Kot alternativa je lahko Travelodge iBooker storitev uporabna tudi brez uporabe GPS storitve. Uporabnik zgolj izbere hotel in čas prihoda, programska oprema pa nato ponudi najugodnejše cene sob, ki so na voljo. Uporabnik izbere sobo in nadaljuje z izvedbo rezervacije.

Guy Parsons, upravni direktor družbe Travelodge UK, je dejal: »Z uvedbo storitve iBooker Travelodge nadaljuje svoje pionirstvo v industriji prostega časa, saj so sedaj naši hoteli še bolj dostopni vsem in sicer glede na nizke cene, lokacijo in enostavno rezervacijo. Zelo smo veseli, da smo prva hotelska veriga v Veliki Britaniji, ki ponuja brezplačno aplikacijo za iPhone, ki temelji na tehnologiji GPS. Z uporabo storitve iBooker lahko vedno in povsod najdete poceni posteljo v hotelih Travelodge.«

Uporabniki mobilnih aparatov Nokia z operacijskim sistemom Symbian pa imate na voljo podobno storitev, katera ni vezana na eno hotelsko verigo in eno državo, prav tako pa omogoča rezervacijo preko mobilnega aparata in iskanje s pomočjo GPS tehnologije. Aplikacija se imenuje Hotelzon Mobile, podrobnejši opis pa najdete na spletni strani www.hotelzon.com/mobile.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki