marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Rentengenske slike na pametnih telefonih


25.07.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Naslednjič, ko boste pri zdravniku, se nikakor ne ustrašite. Zdravnik bo namesto na velikem rentgenskem zaslonu gledal le v svoj dlančnik (ali pametni telefon), ki premore povsem novo tehnologijo.

Tehnologija, ki se skriva pod imenom ICIS PocketPACS, je aplikacija, ki omogoča pregledovanje slik z vseh možnih shranjevalno-komunikacijskih naprav PACS. ICIS pošlje sliko na vaš pametni telefon ali dlančnik preko brezvrvičnega interneta ali preko zelo hitrega mobilnega omrežja. Sistem prikaže vse možne rentgenske slike.

"Dandanes je vsak zdravnik zelo poučen o mobilnih napravah," je povedal direktor družbe GCQ Cleve Adams in dodal: "Zdravniki so vedno na cesti, v pisarni, v bolnišnici. Tudi, ko so na enem mestu, so še vedno v pogonu. Tako da potrebujejo kjerkoli, kadarkoli in seveda na dosegu roke vse možne informacije o njihovih pacientih. Naša programska oprema ICIS PocketPACS ponuja vse to in še več."

Omenjena programska oprema ponuja tudi številne vpoglede, kot so približevanje, rotiranje, vrtenje izsekov in ostale napredne funkcije. Sistem bo prikazal vse slike preko celega zaslona in v največji možni ločljivosti, ki jo naprava podpira. V večini situacij programska oprema prikaže kvalitetne slike diagnostike za ocenjevanje in triažo pacienta.

ICIS PocketPACS programska oprema je integrirana večinoma z vsemi sistemi PACS ali DICOM, vključno s sistemi družb Kodak, GE Healthcare in Agfa. Oprema je lahko uporabljena tudi v namene elektronskih zdravniških zapisov, opreme za opazovanje, za zapiske fiziatra in tako naprej.

Zadeva bo na voljo oktobra 2006.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki