marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

slikaApple na letošnji konferenci WWDC najavil kopico novosti
05.06.2019

Apple je na letošnji konferenci WWDC najavil kopico, predvsem programskih novosti, pri strojni opremi pa so predstavili nov najzmogljivejši računalnik Mac Pro ter nov zaslon Pro Display XDR, katerima skupni imenovalec je predvsem visoka začetna cena.

članki

2005 - rekordno leto mobilnih telefonov?

Deli z ostalimi

23.09.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Najnovejše raziskave napovedujejo več kot 380 milijonov novih naročnikov po svetu. Že leto 2004 je bilo rekordno z več kot 335 milijoni, vendar pa bo rast v letu 2005 po zadnjih predvidevanjih presegla to raven za 16 odstotkov.

Ta "fenomenalna rast" je ključ razvijanja trgov in nikakor ni kompenzacija padcov zrelejših trgov, kjer je veliko operaterjev lahko računalo na nov nišni segment, kot naprimer skupina do 14 let.

V obeh primerih je trdno razmerje rasti pripisljivo obstoječim strankam, ki se še dodano vežejo. Trend, pri katerem je v krajšem času malo znakov o ustavljanju prodaje.

Pri znižanju naročnin v hitro rastočih trgih (Nigerija ali Mehika) se pričakuje vpliv na kratkoročno rast.

Številne kratkoročne tržne promocije operaterjev po svetu tudi pripomorejo k povečanju naročnikov. Nekateri operaterji ponujajo praktično brezplačne SIM kartice v predplačniškem oddelku, kdor pač podpiše za prijatelje ali družino.

Napoveduje se upočasnitev v letu 2006. Divja rast po večjih trgih, kot je Rusija, naj bi se umirila.

Za industrijo je dolgoročni pogled pozitiven. To je posledica upadanja cen mobilnikov in utrjenih operaterjev, ki vodijo k nadaljnim investiranjem in širjenjem mobilnih storitev na manj naseljena področja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki