marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

2005 - rekordno leto mobilnih telefonov?

Deli z ostalimi

23.09.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Najnovejše raziskave napovedujejo več kot 380 milijonov novih naročnikov po svetu. Že leto 2004 je bilo rekordno z več kot 335 milijoni, vendar pa bo rast v letu 2005 po zadnjih predvidevanjih presegla to raven za 16 odstotkov.

Ta "fenomenalna rast" je ključ razvijanja trgov in nikakor ni kompenzacija padcov zrelejših trgov, kjer je veliko operaterjev lahko računalo na nov nišni segment, kot naprimer skupina do 14 let.

V obeh primerih je trdno razmerje rasti pripisljivo obstoječim strankam, ki se še dodano vežejo. Trend, pri katerem je v krajšem času malo znakov o ustavljanju prodaje.

Pri znižanju naročnin v hitro rastočih trgih (Nigerija ali Mehika) se pričakuje vpliv na kratkoročno rast.

Številne kratkoročne tržne promocije operaterjev po svetu tudi pripomorejo k povečanju naročnikov. Nekateri operaterji ponujajo praktično brezplačne SIM kartice v predplačniškem oddelku, kdor pač podpiše za prijatelje ali družino.

Napoveduje se upočasnitev v letu 2006. Divja rast po večjih trgih, kot je Rusija, naj bi se umirila.

Za industrijo je dolgoročni pogled pozitiven. To je posledica upadanja cen mobilnikov in utrjenih operaterjev, ki vodijo k nadaljnim investiranjem in širjenjem mobilnih storitev na manj naseljena področja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki