marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

2005 - rekordno leto mobilnih telefonov?

Deli z ostalimi

23.09.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Najnovejše raziskave napovedujejo več kot 380 milijonov novih naročnikov po svetu. Že leto 2004 je bilo rekordno z več kot 335 milijoni, vendar pa bo rast v letu 2005 po zadnjih predvidevanjih presegla to raven za 16 odstotkov.

Ta "fenomenalna rast" je ključ razvijanja trgov in nikakor ni kompenzacija padcov zrelejših trgov, kjer je veliko operaterjev lahko računalo na nov nišni segment, kot naprimer skupina do 14 let.

V obeh primerih je trdno razmerje rasti pripisljivo obstoječim strankam, ki se še dodano vežejo. Trend, pri katerem je v krajšem času malo znakov o ustavljanju prodaje.

Pri znižanju naročnin v hitro rastočih trgih (Nigerija ali Mehika) se pričakuje vpliv na kratkoročno rast.

Številne kratkoročne tržne promocije operaterjev po svetu tudi pripomorejo k povečanju naročnikov. Nekateri operaterji ponujajo praktično brezplačne SIM kartice v predplačniškem oddelku, kdor pač podpiše za prijatelje ali družino.

Napoveduje se upočasnitev v letu 2006. Divja rast po večjih trgih, kot je Rusija, naj bi se umirila.

Za industrijo je dolgoročni pogled pozitiven. To je posledica upadanja cen mobilnikov in utrjenih operaterjev, ki vodijo k nadaljnim investiranjem in širjenjem mobilnih storitev na manj naseljena področja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki