marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Razširjena ponudba Mobitelovega spletnega Monitorja


16.05.2006
Objavil: Thomas Bergant

Družba Mobitel je kot napreden mobilni operater ponudila razširjeno ponudbo storitve Monitor, ki naročnikom Mobitel GSM/UMTS omogoča podroben in učinkovit nadzor nad porabo, varen in enostaven pregled ter upravljanje svojih naročniških razmerij.

Sedaj lahko Mobitelovi naročniki do spletnega Monitorja dostopajo tudi prek e-certifikatov drugih izdajateljev: ACNLB (Klik NLB), Halcom, SiGen ali Pošte Slovenije. Storitev Monitor uporablja že več kot pol milijona Mobitelovih uporabnikov. Hkrati Mobitel predstavlja še nadgrajeno storitev glasovni telefonski predal, ki je odslej še zmogljivejša in uporabnikom prijaznejša.

Mobitelova storitev Monitor omogoča učinkovit nadzor nad porabo tako na osnovnem kot ločenem računu mobilnih telekomunikacij. Naročniki Mobitel GSM/UMTS imajo prek Monitorja vpogled v naročniške podatke, pretekle račune, specifikacije računov, elektronski razčlenjeni račun in v informativno porabo tekočega meseca za vse številke v naročniškem razmerju (družinskem bonusu, MPO-ju in podjetju), medtem ko lahko Mobiuporabniki dostopajo do podatkov za svojo številko Mobi. Monitor omogoča različne načine vpogledov v podatke: uporabniki Monitorja lahko do želenih podatkov enostavno dostopajo prek SMS-sporočil (ključne besede PORABA, PORABA LR, PORABA ALS, PORABA PP ali MONETA pošljejo na številko 1919), prek mobilnega Planeta v sklopu Moj Mobitel>Monitor ter na spletu https://monitor.mobitel.si. Glede na način dostopa se razlikuje tudi nabor možnosti, ki jih Monitor ponuja.

Za uporabo spletnega Monitorja uporabniki potrebujejo osebno geslo ali e-certifikat, ki zagotavljata varen prenos podatkov prek interneta, pridobijo pa ju na podlagi pisne vloge. Osebno geslo omogoča pregled nad naročniškim razmerjem lastne številke, e-certifikat pa tudi celovito upravljanje z vsemi naročniškimi razmerji naročnika. Elektronski certifikat zagotavlja nedvoumno identifikacijo uporabnika, zato naročnikom ni več potrebno obiskati Mobitelovega centra, tiskati in izpolnjevati obrazcev, saj lahko večino zadev uredijo neposredno prek interneta.

Razširjena ponudba Mobitelovega spletnega Monitorja sedaj naročnikom GSM/UMTS omogoča uporabo le-tega tudi z e-certifikati izdajateljev ACNLB (Klik Nove Ljubljanske banke), Halcom, SiGen in Pošte Slovenije. Mobitelovim naročnikom GSM/UMTS, ki že imajo aktiviranega katerega izmed naštetih e-certifikatov, za dostop do spletnega Monitorja ni potrebno pridobiti novega e-certifikata, temveč lahko uporabijo kar obstoječega.

Storitev Monitor uporablja že več kot pol milijona Mobitelovih uporabnikov GSM/UMTS. Priročna storitev je brezplačna, po veljavnem ceniku se obračunajo le poslana SMS-sporočila oziroma prenos podatkov glede na kanal, prek katerega uporabnik do podatkov dostopa.

Že februarja letos je Mobitel poleg obstoječega elektronskega računa na Monitorju med prvimi mobilnimi operaterji uvedel še elektronski račun v standardu e-Slog, verzije 1.4, ki naročnikom Mobitel GSM/UMTS omogoča, da račune za opravljene storitve brezplačno prejemajo prek elektronske pošte. Z omenjenimi novostmi družba Mobitel dokazuje, da je napreden mobilni operater, ki uvaja sodobne in kakovostne storitve mobilnih telekomunikacij, razširjena ponudba spletnega Monitorja pa bo še posebej dobrodošla uporabnikom, ki s pridom izkoriščajo prednosti elektronskega poslovanja.

Zmogljivejši telefonski predal
Mobitelovi naročniki GSM/UMTS in Mobiuporabniki lahko sedaj uživajo tudi prednosti razširjene ponudbe telefonskega glasovnega predala. Mobitelovi uporabniki lahko po novem sprejmejo kar 30 glasovnih sporočil (prej 12), ki jih sistem hrani do 30 dni (prej 12). Hkrati je skupna dolžina glasovnih sporočil v telefonskem predalu z dosedanjih 12 minut povečana na eno uro. Uporabniki so o nadgradnji sistema obveščeni ob prvem klicu v svoj telefonski predal na številko 031/041/051101000, sicer pa način uporabe storitve ostaja nespremenjen. Nov sistem telefonskega glasovnega predala bo uporabnikom v prihodnosti omogočal tudi dodatne nove in napredne možnosti uporabe glasovnih sporočil.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki