marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

GSM razširitve na Kosovu

Deli z ostalimi

24.12.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Operater GSM storitev na Kosovu, Vala 900 navaja, da so v četrto fazo razširitve in imajo v planu razširiti pokritost s signalom na 99 % populacije z dodajanjem 284 novih baznih postaj.

Družba bo tudi povečala kapacitete omrežja na 700.000 uporabnikov, izboljšala GPRS in dodala še MMS storitve. Izvedba del bo trajala od 12 do 18 mesecev.

G. Philip Candler, namestnik direktorja družbe GSM Vala 900 je predstavil PTK.J.S.C cilje preko implementacije četrte faze operaterja GSM Vala 900: "Četrta faza omogoča 99 % pokritost z omrežjem prebivalcem Kosova in povečuje zmogljivosti do 700.000 uporabnikov. Medtem bomo uredili nove dohodke v korist družbe PTK J.S.C. in v proračun Kosova", je razložil g. Candler.

Po besedah g. Dritona Halilila, komercialnega direktorja GSM Vala 900, bo družba do sredine leta 2006 omogočila nove storitve, kot so: dostava sporočil v tujino, dostava slik, pregled letalskega voznega reda, vremenske razmere po cestah v notranjosti regije (telekomunikacije) z drugimi storitvami preko interneta.

G. Mejdi Xhokli, svetovalec ministra za transport in telekomunkacije, tudi član uprave PTK.J.S.C. je potrdil razširitev omrežja in storitev, medtem ko se pripravlja na konkurenco, ki je pred vrati.

"Verjamemo, da bo druga mednarodna konkurenca uporabila vse potrebne ukrepe preko TRA v upanju na izločitev vseh ilegalnih tekmecev, ki delujejo na Kosovu", je zatrdil g. Xhokli.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki