marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

GSM razširitve na Kosovu

Deli z ostalimi

24.12.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Operater GSM storitev na Kosovu, Vala 900 navaja, da so v četrto fazo razširitve in imajo v planu razširiti pokritost s signalom na 99 % populacije z dodajanjem 284 novih baznih postaj.

Družba bo tudi povečala kapacitete omrežja na 700.000 uporabnikov, izboljšala GPRS in dodala še MMS storitve. Izvedba del bo trajala od 12 do 18 mesecev.

G. Philip Candler, namestnik direktorja družbe GSM Vala 900 je predstavil PTK.J.S.C cilje preko implementacije četrte faze operaterja GSM Vala 900: "Četrta faza omogoča 99 % pokritost z omrežjem prebivalcem Kosova in povečuje zmogljivosti do 700.000 uporabnikov. Medtem bomo uredili nove dohodke v korist družbe PTK J.S.C. in v proračun Kosova", je razložil g. Candler.

Po besedah g. Dritona Halilila, komercialnega direktorja GSM Vala 900, bo družba do sredine leta 2006 omogočila nove storitve, kot so: dostava sporočil v tujino, dostava slik, pregled letalskega voznega reda, vremenske razmere po cestah v notranjosti regije (telekomunikacije) z drugimi storitvami preko interneta.

G. Mejdi Xhokli, svetovalec ministra za transport in telekomunkacije, tudi član uprave PTK.J.S.C. je potrdil razširitev omrežja in storitev, medtem ko se pripravlja na konkurenco, ki je pred vrati.

"Verjamemo, da bo druga mednarodna konkurenca uporabila vse potrebne ukrepe preko TRA v upanju na izločitev vseh ilegalnih tekmecev, ki delujejo na Kosovu", je zatrdil g. Xhokli.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki