marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Qualcomm dobil rekordno kazen

Deli z ostalimi

06.08.2009
Objavil: Dare Gliha

V Južni Koreji so pred kratkim izdali rekordno kazen podjetju Qualcomm. Kazen v višini 208 milijonov ameriških dolarjev si je podjetje prislužilo, zaradi izrabljanja monopolnega položaja, saj naj bi od podjetij, ki uporabljajo tudi konkurenčne izdelke zahtevali večjo lojalnost.

Podjetje je bilo kaznovano tudi zaradi spodbujanja uporabnikov, naj namesto konkurenčnih izdelkov raje uporabljajo njihove produkte. »Ko so lincecirali svojo CDMA tehnologijo so pri Qualcomm-u zahtevali večjo lojalnost do njih, kot pa do konkurenčnih podjetij,« so zapisali v sporočilu za javnost pri južnokorejski komisiji.

Prav tako so zapisali, da so pri Qualcomm-u želeli še utrditi svoj že tako monopolni položaj (imajo kar 99,4 odstotni tržni delež v državi), saj s svojimi produkti oskrbujejo dva izmed največjih proizvajalcev mobilnikov, Samsung in LG.

Qualcomm se bo na kazen seveda pritožil, pri podjetju pa tudi zatrjujejo, da so nedolžni po tej obtožnici. Če bi kazen obveljala, pa že sedaj verjamejo, da bo imela velik vpliv na lokalno mobilno proizvodnjo, saj naj proizvajalci ne bi imeli alternativne rešitve dobavitelja delov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki