marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

Quadrikopter Parrot AR.Drone


12.10.2011
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Aimhigh Plus predstavlja RC helikopter AR.Drone, katerega lahko upravljate preko mobilnega telefona ali tablice (z operacijskim sistemom Apple ali Android). Helikopter je velika svetovna uspešnica, videti pa ga je bilo možno tudi v filmu Smrkci.

Quadrikopter Parrot AR.Drone, ni le leteča video igra, je preizkus ali trening vaših pilotskih sposobnosti v katero nehote vključite vse prisotne.

Quadrikopter z štirimi rotorji in integriranima kamerama, je mogoče upravljati z večino ANDROID kot tudi IOS in BADA operacijskimi sistemi naloženimi na vaših pametnih telefonih oz. tablicah. Uporaba z zunanjim aerodinamičnim ohišjem omogoča letenje na prostem, ohišje za uporabo v zaprtih prostorih pa je oblikovano tako, da vsaj delno preprečuje trke in poškodbe ob zasilnih pristankih.

AR.Drone odlikuje vrsto visoko tehnoloških naprednih rešitev, med njimi je prav zagotovo za izpostaviti ultrazvočni višino meter, ta omogoča, da se quadrikopter ob zagonu samodejno postavi na višino 1 metra ter v lebdečem stanju počaka na vaše ukaze. Pomoč pri letenju ter delno izogibanje ne želenim naglim manevrom je mogoče do višine 6 metrov, nad njo avtomatski 10 cm popravki več mogoči. Drone je tako popolnoma vodljiv z uporabo dveh zaslonskih tipk ter senzorja za nagib.

Frontalna kamera omogoča LIVE vpogled nad vašim letenjem, vertikalna pa vas ob preletu nad želenim prav tako ne bo pustila ravnodušne, video je tako razviden na zaslonu vašega mobilnega telefona, prav tako tudi panorama vašega leta. "Hišna zabava" se začne po kratkem obisku trenutno Apple I-Store-a v kratkem pa tudi Android Marketa, tu si je mogoče na vaš mobilni telefon oz. tablico namestiti enega izmed programov,(AR Race/AR. Flying Ace/AR. Pursuit/)aplikacija vam ustvari igralno okolje v katerem se znajdete v tekmi ali spopadu z nasprotnim Ar. Dronom. Pred tem je potrebno na ohišje namestiti še v paketu priložene nalepke ter poiskati so tekmovalca, borba se tako lahko prične.

Ar.Drone deluje preko lastnega WI-FI omrežja v radiju do 50m, pred uporabo si je potrebno prilagoditi nastavitve letenja, nagib in moč, vse to preprosto nastavitev kar v meniju programa Ar.Drone na vašem telefonu oz. tablici.

Lastnosti:
• Quadricopter z štirimi rotorji
• Deluje z Android, IOS in BADA operacijskimi sistemi
• Vertikalna in horizontalna kamera
• WI-FI
• Ultrazvočni višino meter
• Hitrost do 18km/h
• Domet do 50m(odvisno od WI-FI omrežja)
• Čas polnjenja 90 min
• Čas letenja 15 minut

Maloprodajna cena z DDV znaša 319,99€, prodajnemu kompletu pa je priložena dodatna baterija v vrednosti 30,00€.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki