marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Mobilni telefon z Linuxom in 3G podporo za manj kot 100 dolarjev


16.02.2008
Objavil: Sašo Mlakar

Družbi NXP Semiconductors in Purple Labs sta napovedali izdajo 3G mobilnika z operacijskim sistemom, ki temelji na Linuxu in ki bo ponujal video telefonijo, predvajalnik glasbe, hitro internetno brskanje, ogled video posnetkov prek spleta in še kaj. Vse to za manj kot 100 ameriških dolarjev.

Novi Purple Magic mobilnik bo konkurenčen vstopnim modelom mobilnikov drugih proizvajalcev, poleg tega pa bo ponujal podporo hitremu prenosu podatkov preko UMTS-a.

»Drugi proizvajalci sedaj ponujajo vstopne modele svojih mobilnikov s podporo UMTS-u po ceni od 120 do 145 ameriških dolarjev,« je povedal Simon Wilkinson, manager družbe Purple Labs. »S pomočjo tehnologije Linux, Purple Magic sedaj ponuja HSDPA mobilnik s ceno pod 100 ameriškimi dolarji.«

Mobilnik Purple Magic je osnovan na NXP Nexperia Cellular System Solution 7210 za 3G, združen z Purple Labs Linux opremo in je na voljo kot polno integrirana rešitev. NXP ponuja zmogljivo 3G in 3,5G multimedijsko osnovo, ki deluje na enojnem ARM926 procesorskem jedru. Nexperia Cellular System Solutions z Linuxom podpira vse zmogljivosti UMTS-a in multimedijske funkcije, ki uporabnikom dovoljujejo izrabo novih aplikacij ter mobilnih storitev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki