marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Prvi TFT-LCD zasloni za naslednje generacije mobilnikov

Deli z ostalimi

23.09.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri družbi LG.Philips so razvili prve TFT-LCD zaslone za naslednje generacije mobilnih telefonov. Dobrih 5 cm velik LCD-zaslon ima sedaj boljši odzivni čas, kot obstoječi zasloni.

S tem omogoča predvajanje ostrih, visoko kvalitetnih video posnetkov za naslednje generacije digitalnih prenosov in mobilnih komunikacijskih tehnologij, vključno z DVB-H in WiBro. Odzivni čas zaslona je 16 milisekund, kar je 36 % hitreje, kot trenutno najbolj zmogljivi TFT-LCD mobilni zasloni. Družba z omenjenim zaslonom odpira vrata novi mobilni zabavi.

Večina zaslonov, ki so danes v uporabi pri mobilni telefoniji, imajo odzivni čas 25 ms. To pomeni, da se opazi veliko senc in madežev, ki zmanjšajo kvaliteto slike pri HD video posnetkih. Pri zaslonih s hitrim odzivnim časom pa teh težav ni.

Za izvedbo izredno hitrega zaslona, ki je ob enem še zelo skromen s porabo električne energije, so pri LG.Philipsu razvili drugačno tehnologijo, kot je pri klasičnih LCD-zaslonih. Novi izdelek se tako ponaša z lažjo masovno izdelavo in z zelo podobnim odzivnim časom, kot ga imajo njegovi večji bratje pri prenosnih računalnikih.

Podpredsednik in vodja oddelka za male in srednje velike zaslone, g. Hyun He Ha, je povedal: "Novi izdelek je podrl oviro 20 ms odzivnega časa. Ta odzivni čas naj bi bil meja za mobilne TFT-LCD zaslone. Sedaj, ko je prišel prvi izdelek z odzivnim časom pod 20 ms, lahko končno z zaslonom, ki lahko prikaže video posnetke visokih ločljivosti in porabijo malo energije, ugodimo zahtevam na trgu mobilnih zaslonov. Že letos imamo načrtu začeti z masovno izdelavo omenjenega zaslona."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki