marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Prvi TFT-LCD zasloni za naslednje generacije mobilnikov

Deli z ostalimi

23.09.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri družbi LG.Philips so razvili prve TFT-LCD zaslone za naslednje generacije mobilnih telefonov. Dobrih 5 cm velik LCD-zaslon ima sedaj boljši odzivni čas, kot obstoječi zasloni.

S tem omogoča predvajanje ostrih, visoko kvalitetnih video posnetkov za naslednje generacije digitalnih prenosov in mobilnih komunikacijskih tehnologij, vključno z DVB-H in WiBro. Odzivni čas zaslona je 16 milisekund, kar je 36 % hitreje, kot trenutno najbolj zmogljivi TFT-LCD mobilni zasloni. Družba z omenjenim zaslonom odpira vrata novi mobilni zabavi.

Večina zaslonov, ki so danes v uporabi pri mobilni telefoniji, imajo odzivni čas 25 ms. To pomeni, da se opazi veliko senc in madežev, ki zmanjšajo kvaliteto slike pri HD video posnetkih. Pri zaslonih s hitrim odzivnim časom pa teh težav ni.

Za izvedbo izredno hitrega zaslona, ki je ob enem še zelo skromen s porabo električne energije, so pri LG.Philipsu razvili drugačno tehnologijo, kot je pri klasičnih LCD-zaslonih. Novi izdelek se tako ponaša z lažjo masovno izdelavo in z zelo podobnim odzivnim časom, kot ga imajo njegovi večji bratje pri prenosnih računalnikih.

Podpredsednik in vodja oddelka za male in srednje velike zaslone, g. Hyun He Ha, je povedal: "Novi izdelek je podrl oviro 20 ms odzivnega časa. Ta odzivni čas naj bi bil meja za mobilne TFT-LCD zaslone. Sedaj, ko je prišel prvi izdelek z odzivnim časom pod 20 ms, lahko končno z zaslonom, ki lahko prikaže video posnetke visokih ločljivosti in porabijo malo energije, ugodimo zahtevam na trgu mobilnih zaslonov. Že letos imamo načrtu začeti z masovno izdelavo omenjenega zaslona."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki