marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Prvi TFT-LCD zasloni za naslednje generacije mobilnikov

Deli z ostalimi

23.09.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri družbi LG.Philips so razvili prve TFT-LCD zaslone za naslednje generacije mobilnih telefonov. Dobrih 5 cm velik LCD-zaslon ima sedaj boljši odzivni čas, kot obstoječi zasloni.

S tem omogoča predvajanje ostrih, visoko kvalitetnih video posnetkov za naslednje generacije digitalnih prenosov in mobilnih komunikacijskih tehnologij, vključno z DVB-H in WiBro. Odzivni čas zaslona je 16 milisekund, kar je 36 % hitreje, kot trenutno najbolj zmogljivi TFT-LCD mobilni zasloni. Družba z omenjenim zaslonom odpira vrata novi mobilni zabavi.

Večina zaslonov, ki so danes v uporabi pri mobilni telefoniji, imajo odzivni čas 25 ms. To pomeni, da se opazi veliko senc in madežev, ki zmanjšajo kvaliteto slike pri HD video posnetkih. Pri zaslonih s hitrim odzivnim časom pa teh težav ni.

Za izvedbo izredno hitrega zaslona, ki je ob enem še zelo skromen s porabo električne energije, so pri LG.Philipsu razvili drugačno tehnologijo, kot je pri klasičnih LCD-zaslonih. Novi izdelek se tako ponaša z lažjo masovno izdelavo in z zelo podobnim odzivnim časom, kot ga imajo njegovi večji bratje pri prenosnih računalnikih.

Podpredsednik in vodja oddelka za male in srednje velike zaslone, g. Hyun He Ha, je povedal: "Novi izdelek je podrl oviro 20 ms odzivnega časa. Ta odzivni čas naj bi bil meja za mobilne TFT-LCD zaslone. Sedaj, ko je prišel prvi izdelek z odzivnim časom pod 20 ms, lahko končno z zaslonom, ki lahko prikaže video posnetke visokih ločljivosti in porabijo malo energije, ugodimo zahtevam na trgu mobilnih zaslonov. Že letos imamo načrtu začeti z masovno izdelavo omenjenega zaslona."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki