marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Prvi dogodek NT konference 2014 posvečen novemu valu Microsoftovih poslovnih rešitev za oblak


10.10.2013
Objavil: Dare Gliha

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani danes poteka prvi dogodek Microsoftove NT konference 2014, osrednje slovenske tehnološke prireditve. V središču pozornosti udeležencev so operacijski sistem Windows 8.1 ter nov val Microsoftovih poslovnih izdelkov in storitev v oblaku, ki bodo strankam in partnerjem na voljo od 18. oktobra.

Hkrati se bodo seznanili tudi z za april 2014 načrtovano ukinitvijo podpore za sistem Windows XP in zbirko Office 2003 ter možnostmi za najboljši prehod na sodobnejše rešitve. NT konferenca je največja slovenska tehnološka konferenca, na kateri se IT-strokovnjaki in razvijalci že 18 let seznanjajo z najnovejšimi storitvami, napravami, rešitvami in trendi na področju informacijskih tehnologij. Prenovljeno NT konferenco prvič sestavljajo trije dogodki, in sicer dva enodnevna (10. oktober 2013 in 21. januar 2014) ter en dvodnevni (9.–10. april 2014).

Robert Trnovec, generalni direktor slovenskega Microsofta:
»Na prvem dogodku NT konference 2014 strankam in partnerjem predstavljamo nov val poslovnih izdelkov za računalništvo v oblaku. Gre za zelo pomembne novosti, saj ocenjujemo, da bodo podjetja pri prehodu v oblak stavila na ponudnike z najboljšo programsko opremo kot storitvijo, globalnim javnim oblakom z obsežnim ekosistemom storitev drugih ponudnikov in zaokroženo podporo za hibridna okolja. Če pogledamo rešitve, ki jih predstavljamo danes, vidimo, da lahko le Microsoft odgovori na potrebe podjetij na vseh teh področjih.«

Nov val poslovnih izdelkov za oblak
Microsoft na prvem dogodku NT konference predstavlja nov val poslovnih izdelkov in storitev v oblaku, ki bodo podjetjem pomagala izkoristiti priložnosti računalništva v oblaku in premagati najpomembnejše IT-izzive. Nova ponudba, ki dopolnjuje Office 365 in druge storitve, zaokroža Microsoftovo strategijo za poslovno računalništvo v oblaku.

Strankam in partnerjem bosta tako od 18. oktobra 2013 na voljo izdelka Windows Server 2012 R2 in System Center 2012 R2, ki bosta z virtualizacijo Hyper-V za najobsežnejša okolja, visokozmogljivim shranjevanjem podatkov ob nizkih stroških in vgrajenim, programsko določenem omrežnim povezovanjem ter s podporo hibridnim okoljem omogočila vzpostavitev podatkovnih centrov brez omejitev. Novi paket Windows Azure Pack, ki deluje na temelju izdelkov Windows Server in System Center, bo podjetjem in ponudnikom storitev omogočil zagotavljanje samopostrežne infrastrukture in platform iz njihovih podatkovnih centrov.

»Različica R2 strežniškega operacijskega sistema Windows Server 2012 prinaša pomembne novosti in nadgrajuje že obstoječe. Work folders - novo orodje za sinhronizacijo dokumentov v hibridnem okolju, paket Azure Pack, s katerim lahko omogočimo uporabnikom v privatnem oblaku enako izkušnjo kot v Windows Azure, nove funkcionalnosti na področju virtualizacije in številne druge. Te funkcije so čakali v mnogih podjetjih in organizacijah, ki so se odločila za postavitev hibridnih računalniških okolij s povezovanjem prednosti rešitev v javnem oblaku in na lastni lokaciji. Prepričan sem, da bo različica R2 velika uspešnica,« je povedal Luka Manojlovič, Microsoft MVP, MA-NO d.o.o.

18. oktobra bosta prav tako na voljo razvojno okolje Visual Studio 2013 in ogrodje .NET 4.5.1 za razvoj sodobnih aplikacij za naprave in storitve ter predogled rešitve Studio 2013 Modern Lifecycle Management, ki bo razvojnim skupinam, poslovnežem in IT-menedžerjem pomagala do hitrejšega razvoja boljših aplikacij.

Hibridni pristop do oblaka v poslovnih okoljih
Microsoft verjame, da bo večina večjih podjetij pri prehodu v oblak izbrala hibridni pristop, zato jim želi pomagati, da kar najbolje izkoristijo svoja vlaganja v obstoječe programske rešitve na lastni lokaciji. V ta namen bo 1. novembra strankam s pogodbo Enterprise Agreement ponudil znižane cene storitev Windows Azure s prilagodljivostjo pri letnih plačilih in brez kazni za prekomerno uporabo.

Podatkovne platforme in vpogledi
Microsoft bo naslednji teden izdal tudi drugi predogled izdelka SQL Server 2014. Nova različica nudi vodilne tehnologije »in-memory« brez dodatnih stroškov in od 10- do 30-kratno izboljšanje zmogljivosti brez nove strojne opreme ali spreminjanja aplikacij. SQL Server 2014 prav tako deluje s storitvami Windows Azure, kar daje strankam nove možnosti za varnostno shranjevanje podatkov in obnovitev po katastrofi. Za obdelavo velikih podatkov pa bo Microsoft še ta mesec predstavil tudi storitev Windows Azure HDInsight Service, ki bo delovala z SQL Serverjem in najbolj razširjenimi orodji za poslovno poročanje, kot sta Microsoft Excel in Power BI for Office 365.

Ljudje in naprave v oblaku
18. oktobra bo na voljo nova izdaja storitve Windows Intune, ki bo skupaj z orodjem System Center Configuration Manager IT-oddelkom pomagala pri zagotavljanju varnostno okrepljenega dostopa do aplikacij in podatkov za mobilne delavce, ki uporabljajo naprave Windows, iOS ali Android. Prav tako bo še ta mesec na voljo nova aplikacija Microsoft Remote Desktop za preprost dostop do osebnih računalnikov in virtualnih namizij na različnih napravah in platformah, vključno z napravami Windows, Windows RT, iOS in Android.

Konec podpore za Windows XP
Microsoft je na NT konferenci posebno pozornost namenil tudi napovedanemu zaključku podpore za sistem Windows XP in zbirko Office 2003. Microsoft bo namreč 8. aprila 2014 prenehal zagotavljati podporo za operacijski sistem Windows XP, ki je bil prvič predstavljen pred skoraj 12 leti. Po zaključku podpore, ki je v skladu s pravilnikom o življenjskem ciklu izdelkov, Microsoft uporabnikom in partnerjem ne bo več nudil novih varnostnih posodobitev in drugi popravkov, brezplačne ali plačljive podpore in osvežitev spletnih tehničnih vsebin. Uporaba operacijskega sistema Windows XP po zaključku obdobja podpore lahko podjetja izpostavi različnim tveganjem in višjim stroškom lastništva, zato Microsoft priporoča čim hitrejši prehod na novejše različice operacijskih sistemov, kot sta Windows 7 in Windows 8.

Šest celodnevnih seminarjev ter vsebine za partnerje in izobraževalni sektor
Na prvem dogodku NT konference je udeležencem na voljo šest celodnevnih poglobljenih seminarjev, na katerih poleg Kathleen Dollard, ki sodi med najbolj priznane strokovnjake za tehnologije C# na svetu, sodeluje tudi šest slovenskih strokovnjakov z nazivom »Microsoft Most Valuable Professional«. Poglobljene seminarje z ravnjo zahtevnosti 300 oziroma 400 spremljajo Microsoftova šolanja za partnerje »Fit za IT akademija«, posebna delavnica IT Camp o infrastrukturi kot storitvi Windows Azure ter vsebine za izobraževalni sektor.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki