marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

Prva slovenska fakulteta z iPad-om in brez tiskanih učbenikov

Deli z ostalimi

28.06.2013
Objavil: Dare Gliha

Možnost dostopanja do informacij na vsakem koraku, ki nam jo ponuja sodobna tehnologija, je nadvse uporabna tudi v izobraževanju. Izkušnje iz tujine dokazujejo, da je učenje z uporabo novih tehnologij in še posebej tabličnih računalnikov učinkovitejše od tradicionalnega učenja.

Študenti, ki so uporabljali iPad namesto tiskanega učbenika, so si zapomnili več informacij, razvili nove sposobnosti reševanja problemov in dosegli boljše učne uspehe. Na primer, na univerzi Yale 90 odstotkov študentov medicine pri učenju raje uporablja iPad kot papirnato gradivo.

Tudi v Sloveniji imamo odslej prvi študij, kjer bo tablični računalnik glavno študijsko orodje. Študent bo lahko na predavanjih sodeloval v živo od kjerkoli in kadarkoli komuniciral s profesorjem in drugimi študenti. Na fakulteti Alma Mater Europaea bodo v prihajajočem študijskem letu izvajali magistrski program Evropske poslovne študije, kjer študentje ne uporabljajo tiskanih učbenikov, ampak učbenike, članke, predavanja in programsko opremo ter ostalo gradivo dobijo s tabličnim računalnikom iPad. AlmaMater je tako prva visokošolska ustanova v Sloveniji s programom iPad 1-na-1.

Evropska akademija znanosti in umetnosti v Salzburgu, ki povezuje več kot 1400 vrhunskih znanstvenikov, med njimi je 29 Nobelovih nagrajencev, je ustanovila mednarodno univerzo Alma Mater Europaea, katere del je tudi fakulteta v Sloveniji. Med številnimi aktivnostmi posvečajo pozornost tudi ozaveščanju o pomembnosti informiranega izbora študija. Izbira študija je ena najpomembnejših odločitev v posameznikovem življenju. Pomembno je, da je sprejeta po temeljitem premisleku in ob upoštevanju vseh relevantnih informacij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki