marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Prva slovenska fakulteta z iPad-om in brez tiskanih učbenikov

Deli z ostalimi

28.06.2013
Objavil: Dare Gliha

Možnost dostopanja do informacij na vsakem koraku, ki nam jo ponuja sodobna tehnologija, je nadvse uporabna tudi v izobraževanju. Izkušnje iz tujine dokazujejo, da je učenje z uporabo novih tehnologij in še posebej tabličnih računalnikov učinkovitejše od tradicionalnega učenja.

Študenti, ki so uporabljali iPad namesto tiskanega učbenika, so si zapomnili več informacij, razvili nove sposobnosti reševanja problemov in dosegli boljše učne uspehe. Na primer, na univerzi Yale 90 odstotkov študentov medicine pri učenju raje uporablja iPad kot papirnato gradivo.

Tudi v Sloveniji imamo odslej prvi študij, kjer bo tablični računalnik glavno študijsko orodje. Študent bo lahko na predavanjih sodeloval v živo od kjerkoli in kadarkoli komuniciral s profesorjem in drugimi študenti. Na fakulteti Alma Mater Europaea bodo v prihajajočem študijskem letu izvajali magistrski program Evropske poslovne študije, kjer študentje ne uporabljajo tiskanih učbenikov, ampak učbenike, članke, predavanja in programsko opremo ter ostalo gradivo dobijo s tabličnim računalnikom iPad. AlmaMater je tako prva visokošolska ustanova v Sloveniji s programom iPad 1-na-1.

Evropska akademija znanosti in umetnosti v Salzburgu, ki povezuje več kot 1400 vrhunskih znanstvenikov, med njimi je 29 Nobelovih nagrajencev, je ustanovila mednarodno univerzo Alma Mater Europaea, katere del je tudi fakulteta v Sloveniji. Med številnimi aktivnostmi posvečajo pozornost tudi ozaveščanju o pomembnosti informiranega izbora študija. Izbira študija je ena najpomembnejših odločitev v posameznikovem življenju. Pomembno je, da je sprejeta po temeljitem premisleku in ob upoštevanju vseh relevantnih informacij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki