marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

slikaApple na letošnji konferenci WWDC najavil kopico novosti
05.06.2019

Apple je na letošnji konferenci WWDC najavil kopico, predvsem programskih novosti, pri strojni opremi pa so predstavili nov najzmogljivejši računalnik Mac Pro ter nov zaslon Pro Display XDR, katerima skupni imenovalec je predvsem visoka začetna cena.

članki

Prva slovenska fakulteta z iPad-om in brez tiskanih učbenikov

Deli z ostalimi

28.06.2013
Objavil: Dare Gliha

Možnost dostopanja do informacij na vsakem koraku, ki nam jo ponuja sodobna tehnologija, je nadvse uporabna tudi v izobraževanju. Izkušnje iz tujine dokazujejo, da je učenje z uporabo novih tehnologij in še posebej tabličnih računalnikov učinkovitejše od tradicionalnega učenja.

Študenti, ki so uporabljali iPad namesto tiskanega učbenika, so si zapomnili več informacij, razvili nove sposobnosti reševanja problemov in dosegli boljše učne uspehe. Na primer, na univerzi Yale 90 odstotkov študentov medicine pri učenju raje uporablja iPad kot papirnato gradivo.

Tudi v Sloveniji imamo odslej prvi študij, kjer bo tablični računalnik glavno študijsko orodje. Študent bo lahko na predavanjih sodeloval v živo od kjerkoli in kadarkoli komuniciral s profesorjem in drugimi študenti. Na fakulteti Alma Mater Europaea bodo v prihajajočem študijskem letu izvajali magistrski program Evropske poslovne študije, kjer študentje ne uporabljajo tiskanih učbenikov, ampak učbenike, članke, predavanja in programsko opremo ter ostalo gradivo dobijo s tabličnim računalnikom iPad. AlmaMater je tako prva visokošolska ustanova v Sloveniji s programom iPad 1-na-1.

Evropska akademija znanosti in umetnosti v Salzburgu, ki povezuje več kot 1400 vrhunskih znanstvenikov, med njimi je 29 Nobelovih nagrajencev, je ustanovila mednarodno univerzo Alma Mater Europaea, katere del je tudi fakulteta v Sloveniji. Med številnimi aktivnostmi posvečajo pozornost tudi ozaveščanju o pomembnosti informiranega izbora študija. Izbira študija je ena najpomembnejših odločitev v posameznikovem življenju. Pomembno je, da je sprejeta po temeljitem premisleku in ob upoštevanju vseh relevantnih informacij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki