marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Proizvajalci mobilnikov želijo lastne operacijske sisteme

Deli z ostalimi

22.12.2005
Objavil: Dare Gliha

Vedno večja kompleksnost mobilnikov je proizvajalce privedla do meje, ko želijo preiti na lastno, modularno gradnjo operacijskih sistemov. Po zadnjih raziskavi analitikov podjetja Informa naj bi proizvajalci s tem izdelali operacijski sistem po njihovi meri, ravno tako pa bi se hitreje odzivali na zahteve operaterjev.

S tem bi postali neodvisni od sedanjih proizvajalcev operacijskih sistemov, ki svoje operacijske sisteme nadgrajujejo le vsakih 12 do 18 mesecev. "Ponavadi so ti operacijski sistemi primerni za poganjanje vstopnih mobilnikov, ki niso tako nabiti z raznoraznimi funkcijami. Nova platforma pa ni primerna za mobilnike z veliko funkcijami ter pametne mobilnike, predvsem zaradi kompleksnosti njihovih operacijskih sistemov, ki so v veliki večini primerov prirejeni za točno določen model," je dejal Dr Malik Saadi, avtor raziskave.

"Pomanjkanje združljivosti med različnimi operacijskimi sistemi je dodatna prepreka, ki onemogoča oskrbo splošnih aplikacij ali storitev," je še dodal. Po navedbah v raziskavi je glavna prepreka pri novih zahtevah o modularni gradnji predvsem v strojni opremi. Dodatno je težava še v različnih učinkih različnih operacijskih sistemov za določen segment uporabnikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki