marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Proizvajalci mobilnikov želijo lastne operacijske sisteme

Deli z ostalimi

22.12.2005
Objavil: Dare Gliha

Vedno večja kompleksnost mobilnikov je proizvajalce privedla do meje, ko želijo preiti na lastno, modularno gradnjo operacijskih sistemov. Po zadnjih raziskavi analitikov podjetja Informa naj bi proizvajalci s tem izdelali operacijski sistem po njihovi meri, ravno tako pa bi se hitreje odzivali na zahteve operaterjev.

S tem bi postali neodvisni od sedanjih proizvajalcev operacijskih sistemov, ki svoje operacijske sisteme nadgrajujejo le vsakih 12 do 18 mesecev. "Ponavadi so ti operacijski sistemi primerni za poganjanje vstopnih mobilnikov, ki niso tako nabiti z raznoraznimi funkcijami. Nova platforma pa ni primerna za mobilnike z veliko funkcijami ter pametne mobilnike, predvsem zaradi kompleksnosti njihovih operacijskih sistemov, ki so v veliki večini primerov prirejeni za točno določen model," je dejal Dr Malik Saadi, avtor raziskave.

"Pomanjkanje združljivosti med različnimi operacijskimi sistemi je dodatna prepreka, ki onemogoča oskrbo splošnih aplikacij ali storitev," je še dodal. Po navedbah v raziskavi je glavna prepreka pri novih zahtevah o modularni gradnji predvsem v strojni opremi. Dodatno je težava še v različnih učinkih različnih operacijskih sistemov za določen segment uporabnikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki