marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Proizvajalci mobilnikov želijo lastne operacijske sisteme


22.12.2005
Objavil: Dare Gliha

Vedno večja kompleksnost mobilnikov je proizvajalce privedla do meje, ko želijo preiti na lastno, modularno gradnjo operacijskih sistemov. Po zadnjih raziskavi analitikov podjetja Informa naj bi proizvajalci s tem izdelali operacijski sistem po njihovi meri, ravno tako pa bi se hitreje odzivali na zahteve operaterjev.

S tem bi postali neodvisni od sedanjih proizvajalcev operacijskih sistemov, ki svoje operacijske sisteme nadgrajujejo le vsakih 12 do 18 mesecev. "Ponavadi so ti operacijski sistemi primerni za poganjanje vstopnih mobilnikov, ki niso tako nabiti z raznoraznimi funkcijami. Nova platforma pa ni primerna za mobilnike z veliko funkcijami ter pametne mobilnike, predvsem zaradi kompleksnosti njihovih operacijskih sistemov, ki so v veliki večini primerov prirejeni za točno določen model," je dejal Dr Malik Saadi, avtor raziskave.

"Pomanjkanje združljivosti med različnimi operacijskimi sistemi je dodatna prepreka, ki onemogoča oskrbo splošnih aplikacij ali storitev," je še dodal. Po navedbah v raziskavi je glavna prepreka pri novih zahtevah o modularni gradnji predvsem v strojni opremi. Dodatno je težava še v različnih učinkih različnih operacijskih sistemov za določen segment uporabnikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki