marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Program start:Cloud ++ odpira svoja vrata


22.05.2014
Objavil: Thomas Bergant

Hekovnik in Si.mobil bosta letos že tretje leto zapored izvedla pospeševalniški program start:Cloud. Letošnji program, poimenovan start:Cloud ++, je namenjen mladim podjetjem start-up s poslovnimi rešitvami v oblaku in še posebej prilagojen za področje interneta stvari.

V programu vidi potencial vse več igralcev na trgu, saj so se letos iniciativi med drugim pridružili še Gigodesign, Beyond in Crowdfunding.si. Program start:Cloud ++ temelji na usmerjenem izobraževanju ter na sodelovanju z izkušenimi mentorji s tehničnega in poslovnega področja. Si.mobil bo zmagovalcu programa podelil nagrado v višini 10.000 EUR, medtem ko skupni nagradni sklad znaša 50.000 EUR. Najboljše aplikacije bodo objavljene na prvi slovenski spletni tržnici s poslovnimi rešitvami bizstore.si. Zainteresirani se lahko za sodelovanje v pet mesecev trajajočem programu prijavijo do 27. maja na spletni strani www.hekovnik.si/start-internet-of-things.

»S programom start:Cloud ++ podjetjem start-up pomagamo pri razvoju poslovne ideje ter predstavljanju ideje trgu in potencialnim investitorjem. Program je kombinacija predavanj, praktičnih delavnic in individualnega dela z mentorji,« je dejal Tomaž Frelih, izvršni direktor Hekovnika. »Kar 90 odstotkov vseh podjetij start-up nikoli ne ustvari dobička. Večina med njimi zaradi napačnih poslovnih odločitev. Zato poslovnemu področju v programu namenjamo vsaj tolikšno pozornost kot tehničnemu in sodelujoče naučimo uporabljati orodje Business Model Generation Canvas.«

Pri izvajanju programa bo poleg treh največjih partnerjev iniciative s predavanji in strokovno podporo sodelovalo še osem slovenskih podjetij. Zmagovalna ekipa programa bo prejela nagrado v višini 10.000 EUR, ki jo bo skupaj s podporo pri komuniciranju, distribuciji in monetizaciji zmagovalne rešitve zagotovil Si.mobil. Celotni nagradni sklad znaša 50.000 EUR. Zmagovalno rešitev bo izbrala strokovna komisija, ki jo bodo sestavljali strokovnjaki s področja interneta stvari ter izkušeni podjetniki in investitorji.

»Iskanje sinergij z lokalnimi podjetji, kot je na primer Chipolo, sodi med ključne elemente Si.mobilovega uspeha. Program start:Cloud nam omogoča sodelovanje z mladimi podjetji s področja interneta stvari, ki ima v družbi vse pomembnejšo vlogo. Lanskoletni zmagovalci Enolyse so tudi z našo pomočjo idejo v enem letu razvili do točke, ko so prejeli investicijo tujega sklada tveganega kapitala in začeli pridobivati prednaročila za svojo rešitev. Njihov uspeh in uspeh tržnice bizstore.si dokazujeta, da so naša vlaganja v program start:Cloud smiselna, saj slovenskemu podjetniškemu okolju prinašajo pomembne koristi,« je o programu start:Cloud povedala Eva Aljančič, direktorica marketinga in prodaje v Si.mobilu.

Mesečna srečanja Cloudy:Days o trendih in orodjih pri razvijanju rešitev v oblaku
Poleg pospeševalniškega programa start:Cloud ++ bo Hekovnik v sodelovanju s Si.mobilom pripravljal tudi redna mesečna srečanja Cloudy:Days za vse, ki jih zanima razvijanje poslovnih rešitev v oblaku, pridobivanje tveganega kapitala, oživljanje podjetniških idej in ustvarjanje mreže poznanstev. Na srečanjih bodo svoje izkušnje z rešitvami v oblaku predstavili slovenski in tuji strokovnjaki in podjetniki. Hekovnik bo srečanja organiziral enkrat mesečno do konca decembra.

Srečanja Cloudy:Days omogoča Si.mobil.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki