marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Prodaja mobilnikov v letu 2006


09.09.2006
Objavil: Marko Likar

Zelo očitno je, da trg mobilne industrije še vedno raste. Velikana na vrhu, Nokia in Motorola, naskakujeta polovični tržni delež, Sony Ericsson prav tako napreduje, Samsung in LG pa imata slabšo rast v tem obdobju.

Po svetu je bilo prodanih približno 229 milijonov mobilnikov v drugi četrtini letošnjega leta, kar je za 40 milijonov prodanih enot več kot v istem obdobju lani.

Vodilna proizvajalca Nokia in Motorola nenehno povečujeta prodajo in se odaljujeta od zasledovalcev. Nokia je zvišala svojih 31,6 procentov iz prejšnjega leta na 33,6. Največji skok je uspel Motoroli, ki je iz 17,7 prešla na 21,9 procentni tržni delež. Vsekakor sta k temu pripomogla popularna modela RAZR in SLRV.

Tretje mesto zavzema Samsung z 11,1 procenti, na četrto mesto se je povzpel Sony Ericsson s 6,7 procenti in s tem izrinil LG Electronics na peto mesto s 6,3 procentim tržnim deležem.

Japonski trg je zrasel za 9 procentov, severno-ameriški trg je bil edini, ki je bil delež upada, ki je znašal 3,5 procenta. Največja rast pa je bila v vzhodni Evropi, na daljnjem vzhodu ter Afriki, kjer je prodaja poskočla za 20 procentov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki