marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNovo globalno združenje za pomoč žrtvam programske opreme za zalezovanje
22.11.2019

Ta teden je deset organizacij ustanovilo globalno pobudo, imenovano Koalicija proti programski opremi za zalezovanje (angl. Coalition Against Stalkerware). Namen koalicije je zaščita uporabnikov pred programsko opremo, ki je namenjena zalezovanju.

slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

članki

Na Švedskem se je Sony Ericsson odlično izkazal

Deli z ostalimi

10.05.2007
Objavil: Dare Gliha

Mobilni operater Telila je podal podatke, kater mobilnik je najbolje prodajan v mesecu aprilu na Švedskem. Nesporno je v aprilu ta naziv pripadel Sony Ericssonovemu modelu W880i.

Lestvica odraža bitko za tržni delež med tradicionalnima tekmecema, Nokio in Sony Ericssonom, saj so na prvih 10 mestih le mobilniki omenjene dvojice. Vsak tretji mobilnik na lestvici omogoča delovanje v omrežju UMTS, devet izmed njih ima vgrajeno kamero, osem pa odjemalca elektronske pošte in predvajalnik mp3 datotek.

Lestvica Telie je sledeča (številka v oklepaju pomeni predhodno stanje):

1. (1) Sony Ericsson W880i
2. (2) Nokia 1110i
3. (4) Sony Ericsson K800i
4. (3) Nokia 5140i
5. (6) Sony Ericsson K750i
6. (novo) Nokia 6085
7. (novo) Sony Ericsson K610i
8. (novo) Nokia N95
9. (8) Sony Ericsson Z710
10. (novo) Nokia 6300

Statistika je izdelana na podlagi prodaje v 74 prodajalnah na Švedskem, kjer ima Telia največjo verigo prodajaln za telekomunikacijske izdelke.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki