marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Super zmogljiv procesor Samsung Exynos 8 Octa za mobilne naprave prihodnosti


02.03.2016
Objavil: Thomas Bergant

Podjetje Samsung Electronics je v sklopu predstavitev najnaprednejših tehnoloških naprav na sejmu MWC 2016 v Barceloni javnosti predstavilo še procesor Exynos 8 Octa. Gre za drugo generacijo vrhunskih procesorjev za mobilne naprave prihodnosti, ki so izdelani s pomočjo 14-nanometrske procesne tehnologije.

Super zmogljiv procesor Exynos 8 Octa poganja tudi najnovejša pametna telefona Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge.

“Nenehno prilagajanje in izpopolnjevanje naših procesorjev Exynos, ki poganjajo naše trenutno najzmogljivejše pametne mobilnike, kot sta Galaxy S7 in Galaxy S7 edge, je bistvenega pomena, če želimo obdržati položaj vodilnega ponudnika v industriji polprevodnikov,” je povedal Ben K. Hur, podpredsednik trženja na oddelku System LSI v podjetju Samsung Electronics. “Z integracijo po meri narejenih CPU jeder smo zagotovili odlično delovanje in izredno hitro delovanje modema za omrežja LTE (Cat. 12/13), zato bo Exynos 8 Octa uporabnikom Galaxy S7 nedvomno zagotovil neprekosljivo izkušnjo mobilnosti.”

Jedro procesorja sicer temelji na 64-bitni arhitekturi ARMv8, ki zagotavlja zmogljivejše, učinkovitejše in varčnejše delovanje. Exynos 8 Octa je izdelan s pomočjo druge generacije 14-nanometrske FinFEET procesne tehnologije in je, v primerjavi s predhodnikom Exynos 7 Octa 7420, za več kot 30 odstotkov zmogljivejši in za 10 odstotkov varčnejši.

Na vezju se nahaja tudi modem za omrežja LTE Rel.12 (Cat.12/13), ki omogoča izredno hitrost povezovanja: največja hitrost prenosa podatkov je do 600 MB/s (Cat. 12) in hitrost nalaganja podatkov do 150 MB/s (Cat. 13).

Več informacij o procesorjih Exynos se nahaja na povezavi www.samsung.com/exynos.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki