marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

Nokia Messaging prihaja na Nokiine naprave

Deli z ostalimi

04.12.2008
Objavil: Dare Gliha

Nokia je napovedala lansiranje storitve Nokia Messaging, ki uvaja elektronsko pošto in hipno sporočanja na Nokiinih napravah. Nokia Messaging bo na večini Nokiinih naprav potrošnikom omogočala dostopanje do računov za elektronsko pošto in hipno sporočanje kot so Yahoo! Mail in Yahoo! Messenger, Microsoft Hotmail, Gmail in Google Talk in AOL Mail, prav tako pa tudi do rešitev za elektronsko pošto ostalih ponudnikov.

Ob enem so pri Nokii spredstavili tudi njihov spletni portal Mail on Ovi, ki bo uporabnikom osebnih računalnikov ponujal odpiranje in dostopanje do Ovi elektronske pošte in ostalih storitev v sklopu Ovi-ja z uporabo enega računa.

»Verjamemo, da bi moral vsakdo imeti priložnost za mobilno sporočanje, in ne zgolj nekateri izmed nas. To ne sme biti privilegij določenih ljudi. Z Nokia Messaging bodo lahko naše stranke na preprost način pridobile mobilni dostop do najbolj popularnih računov za elektronsko pošto in hipno sporočanje na svetu. S tem želimo narediti mobilno sporočanje dostopno za vsakogar z Nokiino mobilno napravo in ne samo za tiste ljudi s posebnimi mobilniki, ki so namenjeni besedilnemu sporočanju. Glede na ogromen odziv naših uporabnikov je besedilno sporočanje odločilna odlika mobilnih naprav. Nokia se je zato odzvala s svojo rešitvijo, jo vključila v najširši speketer svojih naprav ter zagotovila, da njena rešitev deluje z vsemi najbolj popularnimi storitvami za besedilno sporočanje na trgu. Hotmail, Yahoo! Mail, Gmail, računi za elektronsko pošto ostalih ponudnikov dostopa do interneta na svetu in nenazadnje najnovejša storitev Nokie, ki omogoča odpiranje računa za elektronsko pošto, so sedaj uporabnikom na voljo preko mobilnih naprav. In to s preprostim klikom, neposredno iz domačega zaslona,« je povedal Tom Furlong, starejši podpredsednik, Cunsumer Messaging, Service & Software, Nokia.

Mail on Ovi
Nokia je napovedala uvedbo spletnega dostopa do Mail on Ovi, v okviru katerega bo uporabnikom na voljo 1GB prostora za shranjevanje vsebin in filter za neželeno elektronsko pošto. Z odpiranjem računa na Mail on Ovi bodo lahko uporabniki dostopali do svojih elektronskih sporočil, prav tako pa tudi drugih storitev Ovi-ja tako preko mobilnega telefona kot tudi osebnega računalnika. Zagon beta različica Mail on Ovi bo v decembru 2008 na vseh novih napravah Nokia Serije S40. Beta različica bo na voljo v dvanajstih jezikih, in sicer v angleščini, španščini, portugalščini, francoščini, nemščini, hindujščini, bengalščini, filipinščini, Bahasa indonezijščini in Bahasa malajščini. V prihodnjosti pa bodo pri Nokii storitev postopoma nadgrajevali tudi z drugimi jeziki. Različico s spletnim dostopom bodo pri Nokii zagnali v februarju 2009.

Nokia Messaging
Komercialni zagon storitve Nokia Messaging bo v prvi četrtini leta 2009 v Avstraliji, na Finskem, v Nemčiji, na Nizozemskem, v Singapurju, Španiji, Veliki Britaniji in Venezueli, v ostalih izbranih državah pa v nadaljevanju leta. Preko dogovorov s ključnimi operaterji bo Nokia Messaging postala podporna storitev za operaterje. Tako bodo lahko uporabniki pri operaterjih kupili posebne podatkovne prenose z vključeno storitvijo Nokia Messaging, kar jim bo omogočalo popolen dostop do vgrajene potisne pošte in hipnega sporočanja brez dodatnega zaračunavanja.

Storitev potisne elektronske pošte Nokia Messaging je brezplačno na voljo že danes, a kot časovno omejena beta različica. Lastniki priljubljenih naprav platforme S60, kot sta Nokia E71 in Nokia N95, lahko nemudoma obiščejo spletno mesto email.nokia.com ter si omenjeno storitev naložijo na svoje mobilnike. Nokia Messaging je aplikacija za elektronsko pošto, ki so jo pri Nokii razvili z namenom podpore mobilni elektronski pošti. Aplikacija poenostavlja nastavitev računa za elektronsko pošto – vsi uporabniki morajo vpisati naslov svoje elektronske pošte in geslo, za tem pa so elektronska sporočila že na voljo na njihovi mobilni napravi. Nokia Messaging poenostavlja branje, pošiljanje, posredovanje in dogovarjanje na elektronska sporočila, prav tako pa tudi nalaganje in branje priponk ter pripenjanje priponk elektronskim sporočilom neposredno na Nokiinih napravah.

Nokia Messaging je že na voljo na seriji naprav Nokia S60. Hipno sporočanje in podpora za naprave Nokia S40 pa bo na voljo v drugi polovici leta 2009.

S storitvama Nokia Messaging in Mail on Ovi bo Nokia potrošnikom z računom za elektronsko pošto in tistim, ki si ga še nameravajo pridobiti, omogočila doživljanje mobilne elektronske pošte na vseh Nokiinih mobilnikih. Do danes je na trgu že okoli 200 milijonov Nokiinih naprav, ki podpirajo omenjene storitve, vključno z Nokia Messaging, Mail on Ovi in mobilno elektronsko pošto za podjetja (Microsoft Exchange Activesync).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki