marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

članki

Nokia Messaging prihaja na Nokiine naprave


04.12.2008
Objavil: Dare Gliha

Nokia je napovedala lansiranje storitve Nokia Messaging, ki uvaja elektronsko pošto in hipno sporočanja na Nokiinih napravah. Nokia Messaging bo na večini Nokiinih naprav potrošnikom omogočala dostopanje do računov za elektronsko pošto in hipno sporočanje kot so Yahoo! Mail in Yahoo! Messenger, Microsoft Hotmail, Gmail in Google Talk in AOL Mail, prav tako pa tudi do rešitev za elektronsko pošto ostalih ponudnikov.

Ob enem so pri Nokii spredstavili tudi njihov spletni portal Mail on Ovi, ki bo uporabnikom osebnih računalnikov ponujal odpiranje in dostopanje do Ovi elektronske pošte in ostalih storitev v sklopu Ovi-ja z uporabo enega računa.

»Verjamemo, da bi moral vsakdo imeti priložnost za mobilno sporočanje, in ne zgolj nekateri izmed nas. To ne sme biti privilegij določenih ljudi. Z Nokia Messaging bodo lahko naše stranke na preprost način pridobile mobilni dostop do najbolj popularnih računov za elektronsko pošto in hipno sporočanje na svetu. S tem želimo narediti mobilno sporočanje dostopno za vsakogar z Nokiino mobilno napravo in ne samo za tiste ljudi s posebnimi mobilniki, ki so namenjeni besedilnemu sporočanju. Glede na ogromen odziv naših uporabnikov je besedilno sporočanje odločilna odlika mobilnih naprav. Nokia se je zato odzvala s svojo rešitvijo, jo vključila v najširši speketer svojih naprav ter zagotovila, da njena rešitev deluje z vsemi najbolj popularnimi storitvami za besedilno sporočanje na trgu. Hotmail, Yahoo! Mail, Gmail, računi za elektronsko pošto ostalih ponudnikov dostopa do interneta na svetu in nenazadnje najnovejša storitev Nokie, ki omogoča odpiranje računa za elektronsko pošto, so sedaj uporabnikom na voljo preko mobilnih naprav. In to s preprostim klikom, neposredno iz domačega zaslona,« je povedal Tom Furlong, starejši podpredsednik, Cunsumer Messaging, Service & Software, Nokia.

Mail on Ovi
Nokia je napovedala uvedbo spletnega dostopa do Mail on Ovi, v okviru katerega bo uporabnikom na voljo 1GB prostora za shranjevanje vsebin in filter za neželeno elektronsko pošto. Z odpiranjem računa na Mail on Ovi bodo lahko uporabniki dostopali do svojih elektronskih sporočil, prav tako pa tudi drugih storitev Ovi-ja tako preko mobilnega telefona kot tudi osebnega računalnika. Zagon beta različica Mail on Ovi bo v decembru 2008 na vseh novih napravah Nokia Serije S40. Beta različica bo na voljo v dvanajstih jezikih, in sicer v angleščini, španščini, portugalščini, francoščini, nemščini, hindujščini, bengalščini, filipinščini, Bahasa indonezijščini in Bahasa malajščini. V prihodnjosti pa bodo pri Nokii storitev postopoma nadgrajevali tudi z drugimi jeziki. Različico s spletnim dostopom bodo pri Nokii zagnali v februarju 2009.

Nokia Messaging
Komercialni zagon storitve Nokia Messaging bo v prvi četrtini leta 2009 v Avstraliji, na Finskem, v Nemčiji, na Nizozemskem, v Singapurju, Španiji, Veliki Britaniji in Venezueli, v ostalih izbranih državah pa v nadaljevanju leta. Preko dogovorov s ključnimi operaterji bo Nokia Messaging postala podporna storitev za operaterje. Tako bodo lahko uporabniki pri operaterjih kupili posebne podatkovne prenose z vključeno storitvijo Nokia Messaging, kar jim bo omogočalo popolen dostop do vgrajene potisne pošte in hipnega sporočanja brez dodatnega zaračunavanja.

Storitev potisne elektronske pošte Nokia Messaging je brezplačno na voljo že danes, a kot časovno omejena beta različica. Lastniki priljubljenih naprav platforme S60, kot sta Nokia E71 in Nokia N95, lahko nemudoma obiščejo spletno mesto email.nokia.com ter si omenjeno storitev naložijo na svoje mobilnike. Nokia Messaging je aplikacija za elektronsko pošto, ki so jo pri Nokii razvili z namenom podpore mobilni elektronski pošti. Aplikacija poenostavlja nastavitev računa za elektronsko pošto – vsi uporabniki morajo vpisati naslov svoje elektronske pošte in geslo, za tem pa so elektronska sporočila že na voljo na njihovi mobilni napravi. Nokia Messaging poenostavlja branje, pošiljanje, posredovanje in dogovarjanje na elektronska sporočila, prav tako pa tudi nalaganje in branje priponk ter pripenjanje priponk elektronskim sporočilom neposredno na Nokiinih napravah.

Nokia Messaging je že na voljo na seriji naprav Nokia S60. Hipno sporočanje in podpora za naprave Nokia S40 pa bo na voljo v drugi polovici leta 2009.

S storitvama Nokia Messaging in Mail on Ovi bo Nokia potrošnikom z računom za elektronsko pošto in tistim, ki si ga še nameravajo pridobiti, omogočila doživljanje mobilne elektronske pošte na vseh Nokiinih mobilnikih. Do danes je na trgu že okoli 200 milijonov Nokiinih naprav, ki podpirajo omenjene storitve, vključno z Nokia Messaging, Mail on Ovi in mobilno elektronsko pošto za podjetja (Microsoft Exchange Activesync).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki