marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Pričenja se MWC 2013


MWC 2013

25.02.2013
Objavil: Andrej Bergant

Z današnjim dnem se začne eden največjih dogodkov povezanih z mobilno telefonijo Mobile World Congress, ki bo tudi letošnje leto potekal v Barceloni, vendar na drugem prireditvenem prostoru kot lani. Sejem bo potekal od ponedeljka 25., do četrtka 28. februarja. Nekaj novosti so proizvajalci mobilnih rešitev ponudili že danes ali že v preteklem tednu, največ pa jih pričakujemo jutri.

Na kar 240000 kvadratnih metrih površine se bo predstavilo preko 1700 podjetji. Med njimi bosta tudi dve slovenski: Iskratel iz Kranja, ki je vodilno podjetje za telekomunikacijsko opremo, ter VPD Bled, ki se predstavlja s SMART aplikacijo in mHealth rešitvijo za bolnike s sladkorno boleznijo. Aplikacija jim omogoča vnos in shranjevanje izmerjenih vrednosti količine sladkorja v krvi za lažje kontroliranje bolezni. Poleg predstavitev podjetij bo za obiskovalce organiziranih ogromno seminarjev različnih tematik.

Kot že omenjeno, se kar nekaj proizvajalcev opreme odloči predstaviti svoje novosti že pred samim dogodkom. Letos je bil med prvimi HTC, ki je predstavil pametni mobilnik HTC ONE. Med današnjimi odmevnimi predstavitvami je Mozila Firefox OS, ki so hkrati s predstavitvijo povsem novega operacijskega sistema predstavili tudi že nekaj mobilnih telefonov, na katerih bo nameščen njihov sistem.

Samsung pa je najavil novi Samsung Galaxy Note 8.0, ki naj bi bil konkurenca iPad miniju. Poganja ga štirijedrni 1,6 GHz procesor, ekran ima ločljivost 1280 x 800 pik, na njem pa teče Android Jelly Bean 4.1.2..

V Barceloni je tudi ekipa mobile.si, ki vam bo dnevno ponudila sveže informacije iz dogodka. Sledite nam lahko na naši Facebook strani, načrtujemo pa seveda vse sveže novice in fotografije s sejma.

Fotografije pridno polnimo v naš album na naslovu album.mobile.si ...

fotografije
MWC 2013
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki