marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

V ZDA prepoved uporabe mobilnikov med vožnjo?

Deli z ostalimi

27.12.2011
Objavil: Mitja Zupančič

V ZDA si telo za varnost prometa prizadeva zakonsko uveljaviti prepoved uporabe mobilnikov za volanom. Vse večja uporabnost in multifunkcionalnost mobilnikov, vključno s socialnimi omrežji, precej povečuje možnost nesreč. Omenjena agencija tako priporoča prepoved pisanja SMS-ov, tvitanja, klicanja celo uporabe prostoročnih bluetooth naprav med vožnjo.

"Vsako leto so predstavljene nove naprave", je dejala predsednica NTSB (National Transportation Safety Board) Deborah Hersman. "Ljudje si želijo posodobiti svojo Facebook stran ali kaj potvitati, kot da bi bili za pisalno mizo, a so vendar za volanom. Priporočila baziramo po raziskavah številnih nesreč, kjer so bile zmede zaradi elektronskih naprav glavni faktor."

Nobena država v ZDA pa ni primorana sprejeti priporočila NTSB in prvi pokazatelji se nagibajo ravno v to smer. Zakonodajalci si nekako ne želijo srda glasovalcev vajenih uporabe pametnih mobilnikov na cestah. Vsaj tako menijo pri NY Times.

Vsaka prepoved pa se bo dotaknila tudi proizvajalcev avtomobilov. Vse več se jih namreč odloča za brezžične integracije v njihova vozila. Trenutno stanje je tako, da je v devetih državah prepoved uporabe mobilnika, v 35-ih pa uporaba SMS sporočil med vožnjo.

Hersmanova je še dodala: "Pri ljudeh zna povzročiti to precej slabe volje. Ne želimo si priljubljenosti, želimo storiti pravo stvar. Priznamo, da ne bo lahko, vendar priporočila imajo dober namen. Tudi čas je že za to."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki