marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

V ZDA prepoved uporabe mobilnikov med vožnjo?

Deli z ostalimi

27.12.2011
Objavil: Mitja Zupančič

V ZDA si telo za varnost prometa prizadeva zakonsko uveljaviti prepoved uporabe mobilnikov za volanom. Vse večja uporabnost in multifunkcionalnost mobilnikov, vključno s socialnimi omrežji, precej povečuje možnost nesreč. Omenjena agencija tako priporoča prepoved pisanja SMS-ov, tvitanja, klicanja celo uporabe prostoročnih bluetooth naprav med vožnjo.

"Vsako leto so predstavljene nove naprave", je dejala predsednica NTSB (National Transportation Safety Board) Deborah Hersman. "Ljudje si želijo posodobiti svojo Facebook stran ali kaj potvitati, kot da bi bili za pisalno mizo, a so vendar za volanom. Priporočila baziramo po raziskavah številnih nesreč, kjer so bile zmede zaradi elektronskih naprav glavni faktor."

Nobena država v ZDA pa ni primorana sprejeti priporočila NTSB in prvi pokazatelji se nagibajo ravno v to smer. Zakonodajalci si nekako ne želijo srda glasovalcev vajenih uporabe pametnih mobilnikov na cestah. Vsaj tako menijo pri NY Times.

Vsaka prepoved pa se bo dotaknila tudi proizvajalcev avtomobilov. Vse več se jih namreč odloča za brezžične integracije v njihova vozila. Trenutno stanje je tako, da je v devetih državah prepoved uporabe mobilnika, v 35-ih pa uporaba SMS sporočil med vožnjo.

Hersmanova je še dodala: "Pri ljudeh zna povzročiti to precej slabe volje. Ne želimo si priljubljenosti, želimo storiti pravo stvar. Priznamo, da ne bo lahko, vendar priporočila imajo dober namen. Tudi čas je že za to."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki