marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

V ZDA prepoved uporabe mobilnikov med vožnjo?

Deli z ostalimi

27.12.2011
Objavil: Mitja Zupančič

V ZDA si telo za varnost prometa prizadeva zakonsko uveljaviti prepoved uporabe mobilnikov za volanom. Vse večja uporabnost in multifunkcionalnost mobilnikov, vključno s socialnimi omrežji, precej povečuje možnost nesreč. Omenjena agencija tako priporoča prepoved pisanja SMS-ov, tvitanja, klicanja celo uporabe prostoročnih bluetooth naprav med vožnjo.

"Vsako leto so predstavljene nove naprave", je dejala predsednica NTSB (National Transportation Safety Board) Deborah Hersman. "Ljudje si želijo posodobiti svojo Facebook stran ali kaj potvitati, kot da bi bili za pisalno mizo, a so vendar za volanom. Priporočila baziramo po raziskavah številnih nesreč, kjer so bile zmede zaradi elektronskih naprav glavni faktor."

Nobena država v ZDA pa ni primorana sprejeti priporočila NTSB in prvi pokazatelji se nagibajo ravno v to smer. Zakonodajalci si nekako ne želijo srda glasovalcev vajenih uporabe pametnih mobilnikov na cestah. Vsaj tako menijo pri NY Times.

Vsaka prepoved pa se bo dotaknila tudi proizvajalcev avtomobilov. Vse več se jih namreč odloča za brezžične integracije v njihova vozila. Trenutno stanje je tako, da je v devetih državah prepoved uporabe mobilnika, v 35-ih pa uporaba SMS sporočil med vožnjo.

Hersmanova je še dodala: "Pri ljudeh zna povzročiti to precej slabe volje. Ne želimo si priljubljenosti, želimo storiti pravo stvar. Priznamo, da ne bo lahko, vendar priporočila imajo dober namen. Tudi čas je že za to."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki