marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Nove študije niso pokazale povezave med možganskim rakom in uporabo mobilnih telefonov

Deli z ostalimi

21.12.2006
Objavil: Sašo Mlakar

Dolgoročna ali kratkoročna uporaba mobilnih telefonov ni povezana s tveganjem možganskega raka, vsaj po rezultatih raziskave, ki je bila objavljena 6. decembra v dnevniku National Cancer inštituta na Danskem.

Joachim Schuz iz danskega inštituta za epidemijo raka iz Copenhagena in njegovi kolegi so naredili študijo na 420.095 uporabnikih mobilnih telefonov in niso odkrili nikakršne povezave med uporabo mobilnika in povečanjem tveganja, da bi oboleli za rakom.

Široko razširjena uporaba mobilnih telefonov je med uporabniki povečala skrbi glede zdravstvenega tveganja. Antene mobilnih telefonov oddajajo elektromagnetno polje, ki lahko predre v človeške možgane, zato so se znanstveniki spraševali, če lahko povzroča tumorje na glavi ali vratu.

Avtorji raziskave niso opazili povezave med uporabo mobilnika in možganskimi ali ostalimi tumorji. Pri uporabnikih, ki uporabljajo mobilni telefon že več kot deset let, niso opazili nikakršne povezave med uporabo telefona in tveganjem možganskega raka. Ugotovili so, da ni povezave med rakom in uporabo mobilnika.

»Uporabljene metode niso pokazale nikakršne korelacije med dejanskim tveganjem možganskega raka, niti pri kratkoročni uporabi niti pri dolgoročni,« so zapisali avtorji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki