marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Nove študije niso pokazale povezave med možganskim rakom in uporabo mobilnih telefonov

Deli z ostalimi

21.12.2006
Objavil: Sašo Mlakar

Dolgoročna ali kratkoročna uporaba mobilnih telefonov ni povezana s tveganjem možganskega raka, vsaj po rezultatih raziskave, ki je bila objavljena 6. decembra v dnevniku National Cancer inštituta na Danskem.

Joachim Schuz iz danskega inštituta za epidemijo raka iz Copenhagena in njegovi kolegi so naredili študijo na 420.095 uporabnikih mobilnih telefonov in niso odkrili nikakršne povezave med uporabo mobilnika in povečanjem tveganja, da bi oboleli za rakom.

Široko razširjena uporaba mobilnih telefonov je med uporabniki povečala skrbi glede zdravstvenega tveganja. Antene mobilnih telefonov oddajajo elektromagnetno polje, ki lahko predre v človeške možgane, zato so se znanstveniki spraševali, če lahko povzroča tumorje na glavi ali vratu.

Avtorji raziskave niso opazili povezave med uporabo mobilnika in možganskimi ali ostalimi tumorji. Pri uporabnikih, ki uporabljajo mobilni telefon že več kot deset let, niso opazili nikakršne povezave med uporabo telefona in tveganjem možganskega raka. Ugotovili so, da ni povezave med rakom in uporabo mobilnika.

»Uporabljene metode niso pokazale nikakršne korelacije med dejanskim tveganjem možganskega raka, niti pri kratkoročni uporabi niti pri dolgoročni,« so zapisali avtorji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki