marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

slikaSamsung in IBM predstavljata 5G mobilne rešitve, ki temeljijo na umetni inteligenci
08.11.2019

Samsung Electronics in IBM sta na dogodku Samsung Developer Conference 2019 predstavila novo skupno platformo, ki temelji na zmogljivosti IBM Cloud rešitve, umetni inteligenci in vključuje Samsung mobilne rešitve. Sodelovanje med družbama združuje IBM rešitve s Samsung Galaxy ekosistemom, kar omogoča nudenje vrhunskih storitev za poslovne stranke.

slikaSamsung zapira oddelek za izdelovanje čipov po meri
06.11.2019

Samsung že od leta 2016 in mobilnika Galaxy S7 uporablja lastne čipe Exynos, ki temeljijo na v hiši razvitih jedrih Mongoose. Očitno pa se sedaj to spreminja, saj iz Austina v Texasu prihaja novica, da podjetje zapira oddelek ter s tem odpušča okoli 300 zaposlenih.

slikaHuawei se je odzval na obtožbe ameriškega predstavnika na forumu za kibernetsko varnost
04.11.2019

Huawei je neutemeljene obtožbe na račun zaupljivosti podjetja, ki jih je na 5. Evropskem forumu za kibernetsko varnost v Katovicah na Poljskem izrekel uradnik ameriškega zunanjega ministrstva, označil za popoln »nesmisel«.

članki

Nove študije niso pokazale povezave med možganskim rakom in uporabo mobilnih telefonov

Deli z ostalimi

21.12.2006
Objavil: Sašo Mlakar

Dolgoročna ali kratkoročna uporaba mobilnih telefonov ni povezana s tveganjem možganskega raka, vsaj po rezultatih raziskave, ki je bila objavljena 6. decembra v dnevniku National Cancer inštituta na Danskem.

Joachim Schuz iz danskega inštituta za epidemijo raka iz Copenhagena in njegovi kolegi so naredili študijo na 420.095 uporabnikih mobilnih telefonov in niso odkrili nikakršne povezave med uporabo mobilnika in povečanjem tveganja, da bi oboleli za rakom.

Široko razširjena uporaba mobilnih telefonov je med uporabniki povečala skrbi glede zdravstvenega tveganja. Antene mobilnih telefonov oddajajo elektromagnetno polje, ki lahko predre v človeške možgane, zato so se znanstveniki spraševali, če lahko povzroča tumorje na glavi ali vratu.

Avtorji raziskave niso opazili povezave med uporabo mobilnika in možganskimi ali ostalimi tumorji. Pri uporabnikih, ki uporabljajo mobilni telefon že več kot deset let, niso opazili nikakršne povezave med uporabo telefona in tveganjem možganskega raka. Ugotovili so, da ni povezave med rakom in uporabo mobilnika.

»Uporabljene metode niso pokazale nikakršne korelacije med dejanskim tveganjem možganskega raka, niti pri kratkoročni uporabi niti pri dolgoročni,« so zapisali avtorji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki