marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

članki

Potrošniki Srednje in Vzhodne Evrope so za digitalno


30.09.2016
Objavil: Dare Gliha

Raziskava “Impact of Innovation Study ” kaže, da 60 odstotkov potrošnikov Srednje in Vzhodne Evrope za plačevanje že uporablja digitalne aplikacije, kar 80 odstotkov pa svojo mobilno napravo (tablico ali mobilni telefon) razume kot plačilno sredstvo, ki jim je bližje od tradicionalnih plastičnih kartic.

Raziskava, ki je potekala v desetih državah Srednje in Vzhodne Evrope , kaže, da je splošna naklonjenost digitalizaciji malce velja kot v državah Zahodne Evrope. Večina potrošnikov (70 odstotkov) je zadovoljnih s procesom digitalizacije in menijo, da je njen vpliv na področje inovacije dober, s čimer se v tolikšni meri ne bi strinjali potrošniki držav Zahodne Evrope.

“Mastercard je v državah Srednje in Vzhodne Evrope že uvedel številne spremembe, ki tlakujejo pot prihajajočim storitvam mobilnih plačil. Sedaj smo na točki, ko na uvedbo digitalizacije plačil ni pripravljen le plačilni ekosistem, ampak tudi potrošnik,” je povedal Brian Morris, vodja razvoja novih plačilnih rešitev za Srednjo in Vzhodno Evropo pri družbi Mastercard.

Tako kot drugod po svetu so tudi potrošniki Srednje in Vzhodne Evrope “prilepljeni“ na svoje pametne telefone. Med tednom ga v povprečju uporabljajo kar 4,1 ure na dan. V Zahodni Evropi je to povprečje 3,3 ure. Bolgari so najbolj zagreti uporabniki svojih pametnih telefonov, saj jih med tednom povprečno uporabljajo kar pet ur na dan.

Poleg klasičnih funkcij, kot je na primer elektronska pošta, spletne iskalnike uporablja 90 odstotkov vprašanih potrošnikov iz držav Srednje in Vzhodne Evrope. Priljubljene so tudi aplikacije za družbene medije, aplikacije za pošiljanje kratkih sporočil in spletno nakupovanje. Med vprašanimi jih 80 odstotkov meni, da je na področjih mreženja, potovanj, nakupovanja in finančnih storitev na voljo že zadostno število inovativnih rešitev, napredne digitalne storitve pa pogrešajo na področjih zdravja, izobraževanja in javnega prevoza.

Raziskava hkrati ugotavlja, da je pri aplikacijah za plačevanje še najbolj dobrodošla možnost plačevanja računov. V državah, kjer je tovrstno plačevanje že mogoče, ga uporablja kar 60 odstotkov posameznikov.

Čeprav so potrošniki navdušeni nad inovacijami, so vprašani v večini držav povedali, da je varnost med stvarmi, ki so jim najbolj pomembne, kar še posebej velja za področje plačil. Zanimivo je, da jim je varovanje osebnih podatkov manj pomembno kot varnost pri plačevanju. Države se med seboj razlikujejo tudi glede na to, kateri je najljubši način avtentikacije plačil. Srbija, Bolgarija, Madžarska in še posebej Romunija so na primer najbolj naklonjene biometriji kot načinu avtentikacije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki