marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Posodobljeni aplikaciji Triglav Škode in Triglav Vreme


03.02.2017
Objavil: Dare Gliha

Če se vam bo v prihodnje pripetila nesreča doma ali na cesti oziroma bi bili radi na tekočem z vremenom, boste ob sebi želeli imeti svoj pametni telefon. Zavarovalnica Triglav je namreč nadgradila mobilno aplikacijo Triglav Škode, ki zdaj omogoča hitro in enostavno prijavo škode ter spremljanje škodnih in asistenčnih primerov.

Poleg tega je izboljšana tudi mobilna aplikacija Triglav Vreme, ki med drugim prinaša natančnejšo vremensko napoved, možnost nastavitve opozoril ter podatke za bližnja smučišča v Avstriji in Italiji.

Enostavna prijava škode in hiter začetek reševanja škodnega primera sta osrednjega pomena za zavarovance Zavarovalnice Triglav in vsakogar, ki je udeležen v škodnem dogodku. Z namenom nadaljnje krepitve odnosov s strankami pri reševanju tovrstnih primerov so v naši največji zavarovalnici nadgradili mobilni škodni servis in posodobili aplikacijo Triglav Škode za pametne telefone.

»Mobilni telefoni so postali del vsakdana in brez njih se le redko odpravimo od doma. Zato smo v Zavarovalnici Triglav razmišljali, kako si lahko z njimi pomagamo, ko potrebujemo resnično hiter odziv. V tem duhu smo aplikacijo Triglav Škode še izboljšali. Doslej so stranke uporabljale mobilno aplikacijo, ki jih je vodila skozi postopek prijave škode v primerih avtomobilskih škod. Z nadgrajeno aplikacijo Triglav Škode bodo lahko zavarovanci prijavili škodo iz avtomobilskih in tudi domskih zavarovanj oziroma naročili asistenco ter spremljali, kaj se s prijavo škode ali asistenčnega primera dogaja,« je povedal Matej Ferlan, izvršni direktor za škode premoženjskih zavarovanj v Zavarovalnici Triglav.

Prijava škode s kraja nezgode
Zavarovanci lahko s pomočjo nadgrajene aplikacije že s kraja dogodka sporočijo ključne podatke o škodnem primeru, pripnejo fotografije ter hitro in enostavno prijavijo škodo prek pametne naprave. Poleg tega lahko z brezplačno aplikacijo za pomoč v primeru napačnega točenja goriva, nesreče doma ali v tujini naročijo asistenco glede na zavarovalno vrsto (avtomobilsko zavarovanje, zavarovanje DOM, zavarovanje koles in kolesarjev, turistično zavarovanje, zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujini z asistenco).

Če se stranka v aplikacijo prijavi z računom spletne poslovalnice i.triglav, lahko čas postopka prijave še bolj poenostavi in skrajša, saj ji ne bo treba ročno vnašati svojih podatkov. Ti se bodo sami prenesli iz zavarovalnih polic z i.triglav računa stranke. Obenem se zavarovancu ne bo treba identificirati ob naročilu asistence. Aplikacijo se lahko sicer uporablja tudi, če posameznik nima i.triglav računa.

Razvoj vremenske aplikacije po meri uporabnikov
Za zaščito uporabnikov pred nezaželenimi in nepotrebnimi pripetljaji je Zavarovalnica Triglav že lani razvila brezplačno aplikacijo za pametne telefone Triglav Vreme, ki temelji na podatkih ARSO in Snežnega telefona, zdaj pa jo je tudi z dodatnimi vsebinami in možnostmi nastavitev nadgradila.

Tako si lahko uporabniki, teh je že skoraj 90.000, nastavijo, kako pogosto bo aplikacija glede na priljubljene kraje oziroma regije pošiljala opozorila oziroma obveščala za različne vremenske pojave. Posodobljena aplikacija tako prinaša prenovljen prikaz opozoril in omejitev obveščanja, ponuja točnejšo in obširnejšo vremensko napoved, tudi za 6 dni vnaprej, po novem z verjetnostjo padavin. Omogoča lažji pregled vremenskih kart na interaktivnem zemljevidu, ponuja podatke za 17 večjih smučišč v Avstriji in Italiji, omejite lahko porabo prenosa podatkov in si nastavite vremensko napoved, ki se bo prikazovala na namizju telefona oziroma v centru za obvestila (t. i. vtičnik). Nova različica aplikacije omogoča tudi spreminjanje in prilagajanje vrstnega reda priljubljenih krajev, smučišč in gora, ki jih uporabnik spremlja.

»Aplikacijo Triglav Vreme, ki jo lahko uporablja vsakdo, ne le naši zavarovanci, smo izboljšali tudi s pomočjo uporabnikov, ki so nam posredovali številne predloge, popravke in pobude. Mnenja uporabnikov, ki jih skupaj z našimi ugotovitvami neprestano preizkušamo, so nam v pomoč in jih bomo tudi v prihodnje vključevali v aplikacijo. Naš cilj pa je neprestano optimizirati njeno delovanje, saj smo prepričani, da lahko preventivno ravnanje pomembno prispeva k zmanjšanju morebitne škode,« je pojasnil Goran Juroševič, vodja spletnega poslovanja v Zavarovalnici Triglav ter projekta razvoja aplikacij Triglav Škode in Triglav Vreme. Slednja je na lanskem tekmovanju Websi 2016 prejela prvo nagrado v kategoriji najboljše uredništvo in osvojila 2. mesto med mobilnimi aplikacijami.

Mobilni aplikaciji Triglav Škode in Triglav Vreme sta na voljo brezplačno za pametne telefone z operacijskim sistemom Android (4.1 in novejši) ali iOS (9.0 in novejši) in vgrajenim GPS-sistemom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki