marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

Nokia Zemljevidi z novimi spletnimi storitvami in mnogimi izboljšavami

Deli z ostalimi

03.12.2008
Objavil: Dare Gliha

Nokia je izdala najnovejšo različico mobilne kartografske in navigacijske storitve Nokia Zemljevidi, ki jo dopolnjuje personalizirana spletna kartografija v okviru Nokiinega Ovi-ja. Nokia Zemljevidi in Ovi združno predstavljata prvo storitev, ki ljudem omogoča predhodno načrtovanje potovanja ...

... na osebnem računalniku, sinhroniziranje z mobilnikom in dostop do vnaprej načrtovanih poti in priljubljenih destinacij kar med samim potovanjem.

Pri Nokii so storitev Nokia Zemljevidi nadgradili s številnimi novostmi, kot so visokoločljivostni posnetki iz zraka, 3D zaznamki za 216 mest in različnih zemljevidov, prav tako pa tudi z novimi potmi in »turn-by-turn« avtomobilsko navigacijo, ki jo je mogoče uporabljati ob doplačilu.

»Nokia je povečala uporabnost Nokia Zemljevidov, ki sedaj z vgrajnimi storitvami Ovi še jasnjeje izkazujejo svojo uporabnost,« pravi Michael Halbherr, podpredsednik oddelka Nokia location based experince. »Sinhronizacija priljubljenih krajev med mobilnikom in osebnim računalnikom z uporabo Nokia Zemljevidov je eden glavnih razlogov, da potencialni uporabniki preidejo iz drugih osebnih navigacijskih storitev na Nokia Zemljevide.«

Zemljevidi na Ovi-ju postajajo več kot samo kartografijsko orodje. V prihodnjih mesecih bodo Zemljevidi postali mesto, kjer bodo ljudje shranjevali, organizirali in vnaprej načrtovali izlete, obiske in priljubljene kraje ter jih tudi objavljali. S svojimi prijatelji bodo lahko delili svoj trenuten položaj ter vse svoje osebne in socialne vsebine, prav tako pa jih bodo neposredno povabili k skupnemu izvajanju aktivnosti in izmenjavi izkušenj.

Ena izmed novosti Nokia Zemljevidov je tudi takojšen dostop do informacij v realnem času, vključno z opozorili za kamero in varne točke, prometnimi informacijami za izbrano državo, vodiči po dogodkih v določenem mestu in času predvajanja filmov v več kot 450 mestih.

V novi različici navigacije za pešce je mogoče določiti vodenje iz točke A v B po najkrajši možni poti. Tako se uporabniki lahko sedaj še bolj posvetijo okolici, v kateri se nahajajo, saj jih med hojo zvokovni signali in vibracije opozarjajo, kdaj morajo narediti zavoj, da ne zaidejo iz svoje poti. Stopnja podrobnosti samih zemljevidov pa je izboljšana do te mere, da omogočajo zaznavo večjega število vhodov na isto postajo podzemne železnice.

Višja kakovost zemljevidov je rezultat tesnejšega sodelovanja med Nokio in NAVTEQ-om, saj takšen poslovni odnos Nokii omogoča, da bolje opremi NAVTEQ-ove zemljevide. Nokia Zemljevidi tako postajajo bolj kakovosti in širše pokriti, uporabniku pa prinašajo tudi boljše izkušnjo navigacije.

Za določene naprave je nova različica aplikacije Nokia Zemljevidi na voljo na spletni strani Nokia Beta Labs. Do njene spletne različice pa bo mogoče dostopati preko http://maps.ovi.com. Ker sta obe različici še v beta fazi razvoja, se lahko zgodi, da nekatere od predstavljenih novosti v teh različicah še ne bodo delovale, bodo pa na voljo v prihodnjih izdajah Nokia Zemljevidov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki