marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Prodaja Nokie narasla za 18 odstotkov


21.10.2005
Objavil: Thomas Bergant

Skupna prodaja družbe Nokia Corporation je v primerjavi s tretjim četrtletjem lanskega leta narasla za 18 odstotkov na 8,4 milijarde evrov (lani 7,1 milijarde), dobiček pa se je povečal za 19 odstotkov na 1,1 milijarde evrov.

Skupna prodaja globalne mobilne industrije je v zadnjem četrtletju dosegla presenetljivih 199 milijonov prodanih enot, zato Nokia predvideva, da bo skupno število prodanih mobilnikov v letošnjem letu še večje, kot so pričakovali, in bo znašalo 780 milijonov. Prodaja števila mobilnikov Nokia je bila v tem četrtletju rekordna in je dosegla 66,6 milijonov enot.

Jorma Ollila, predsednik uprave in generalni direktor družbe Nokia Corporation, je povedal, da je izjemno vesel, da prodaja Nokie še naprej strmo narašča. Globalni tržni delež Nokie je iz 32 odstotkov, kolikor je znašal v istem obdobju lanskega leta, narasel na 33 odstotkov. Delež prodaje se strmo dviga na razvijajočih se tržiščih, kot so Kitajska in azijsko-pacifiške države. Ollila je še poudaril, da je v tem četrtletju Nokia predstavila na tržišču nekaj pomembnih mobilnikov in naredila korak naprej tudi na tem področju – predstavila je mobilnike za poslovne uporabnike, preklopne telefone, telefone namenjene poslušanju glasbe in modno kolekcijo. Letos poleti pa je Nokia prodala tudi še zadnji telefon, ki je dopolnil milijardo prodanih mobilnikov – Nokio 1100 v Nigeriji. Nokia predvideva, da je skupno število pametnih telefonov v zadnjem četrtletju doseglo 14 milijonov enot, v istem obdobju lanskega leta pa je znašalo 5,2 milijona. Število prodanih pametnih telefonov blagovne znamke Nokia je doseglo 7,1 milijona (lani v istem obdobju 2,9 milijona).

Nokia predvideva, da bodo za nadaljnjo hitro rast števila uporabnikov poskrbela predvsem razvijajoča se tržišča, kjer ima Nokia prednost zaradi priznane blagovne znamke, kvalitete in široke distribucijske mreže. Na razvitih tržiščih uporabniki zahtevajo in želijo mobilnike z vedno bolj napredno tehnologijo, zato Nokia neprestano vlaga v razvoj in pošilja na tržišče napredne in visoko zmogljive mobilnike. Povprečna cena mobilnikov Nokia sicer pada že četrto četrtletje zapored, na kar ključno vpliva prodaja cenovno ugodnih telefonov v Severni in Južni Ameriki. Povprečna cena v tretjem četrtletju je znašala 102 evra (lani 105 evra).

Družbe Mobile Phones, Multimedia in Enterprise Solutions so v zadnjem četrtletju napovedale dva nova mobilnika in prvič na trgu predstavile 12 telefonov. Na glasbenem področju je Nokia predstavila blagovno znamko Nokia XpressMusic, namenjeno telefonom za poslušanje glasbe.
Družba Mobile Phones je predstavila preklopni mobilnik Nokia 2652, ki je naslednik uspešne Nokie 2650, in najnovejši glasbeni telefon Nokia 3250, v katerega je mogoče shraniti do 1 GB glasbe.
Družba Multimedia je utrdila pozicijo Nokie kot vodilne na področju tehnologije 3G, predvsem z zelo uspešnimi telefoni Nokia 6630 in Nokia 6680, saj je prav Nokia 6680 postala najbolje prodajani 3G telefon. V zadnjem četrtletju je Nokia poslala na prodajne police tudi dva telefona iz nove palete Nokia Nseries – Nokio N90 in Nokio N70, medtem ko bo Nokia N91 na voljo v prvem četrtletju prihodnjega leta. V tem času so se uspešno končali tudi pilotski projekti mobilne televizije in tehnologije DVB-H v Veliki Britaniji, na Nizozemskem, v Franciji, Italiji, Španiji in na Finskem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki