marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Poleti nižje cene gostovanja


23.04.2009
Objavil: Dare Gliha

Od letošnjega poletja naprej bomo uporabniki mobilnih telefonov za pogovore v omrežjih znotraj EU za odhodne cene plačali največ 43 centov na minuto, za dohodne klice pa največ 19 centov. Evropski poslanci bodo na torkovem plenarnem zasedanju v Strasbourgu razpravljali o ukrepih, ki bodo še nadalje zmanjšali stroške za uporabo mobilnih telefonov v tujini. O njih pa bodo glasovali v sredo.

Trenutno je najvišja cena, ki jo tuji mobilni operaterji znotraj Unije lahko zaračunavajo za gostovanje mobilnih storitev 46 centov za minuto pogovora, do julija 2011 pa naj bi se ta postopoma znižala še za 11 centov:

  • od 1. julija 2009: najvišja cena za odhodne klice bo 0,43 centov na minuto, za dohodne klice pa 19 centov na minuto (brez DDV);
  • od 1. julija 2010: najvišja cena za odhodne klice bo 0,39 centov na minuto, za dohodne klice pa 15 centov na minuto (brez DDV);
  • od 1. julija 2011 bo najvišja cena za odhodne klice bo 0,35 centov na minuto, za dohodne klice pa 11 centov na minuto (brez DDV);
  • od 1. julija 2009: najvišja cena za poslano kratko sporočilo SMS bo 11 centov (brez DDV).

    Tudi prenos podatkov bo cenejši

    Pocenil naj bi se tudi prenos podatkov v tujih mobilnih omrežjih znotraj EU. Cena te storitve naj bi se spustila:
  • od 1. julija 2009 na največ 1 evro za megabajt prenesenih podatkov (brez DDV);
  • od 1. julija 2010 na največ 80 centov za megabajt prenesenih podatkov (brez DDV);
  • od 1. julija 2011 na največ 50 centov za megabajt prenesenih podatkov (brez DDV).
  • Vir: Evropski parlament

    fotografije
    komentarji
    Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

    Da
    Ne, imam nastavljeno angleščino
    Ne, imam nastavljen drug jezik
    Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
    Ne vem

    obveščanje

    Prijava na elektronske novice:

    e-pošta:

    več članki