marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Plantronicsove novosti na CeBITu 2010


Plantronics Blackwire 420

10.03.2010
Objavil: Andrej Bergant

Plantronics je na letošnjem CeBITu predstavil kar nekaj novih izdelkov. Med novimi izdelki so USB pisarniški telefon ter žične in brezžične naglavne slušalke. Vsi izdelki so zelo preprosti za uporabo, kvalitetno izdelani, ponašajo pa se z zelo kvalitetnim prenosom zvoka. Hkrati so poenostavili celoten portfolijo izdelkov, ki ga sedaj sestavljajo serije izdelkov Blackwire, Calisto, Savi ter Platronics Voyager UC.

Plantronics daje vedno večji poudarek na kvaliteto prenosa sporočila, saj se zaradi pomankanja časa zmanšuje osebni stik, povečuje pa se telefonska komunikacija. To je predvsem razvidno pri poslovnežih, ki vedno več sestankov izvedejo s pomočjo konferenčnih klicev. Pri telefonski komunikaciji predstavljajo izgovorjene besede le manjši del sporočila, veliko več pa našemu sogovorniku povesta ton in barva glasu. Zaradi slabe kvalitete mikrofonov in prenosa podatkov, se najpomembnejši del sporočila prepogosto izgubi. Zato Plantronics in ponudniki storitev telefonije, delajo na izboljšanju zajema in prenosa zvoka. Zaradi povečanja širine frekvečnega pasu, vse nove Plantronicsove slušalke veliko bolj kvalitetno zajemajo in predvajajo zvok.

Plantronics Blackwire: žične USB slušalke
Slušalke namenjene pisarniški ter mobilni uporabi za klice z računalnikom. Blackwire 420 je zložljiva slušalka, namenjena mobilnim ljudem, ki slušalko uporabljajo skupaj s prenosnim računalnikom. Vgrajene ima gumbe za spreminjanje glasnosti ter gumb za sprejem in prekinitev klica. Namestitev je zelo preprosta, saj slušalko le priklopimo v USB vtičnico na računalniku.
Ostale štiri Blackwire slušalke se razlikujejo predvsem po izgledu. Vse pa imajo funkcijske gumbe, mikrofon pa zna ločiti in utišati hrup ozadja.

Plantronics Calisto: USB telefoni
Calisto je serija USB telefonov, namenjena delavcem v pisarnah, ki računalnik uporabljajo predvsem za telefonske pogovore in želijo podobnost s klasičnim telefonom. Calisto 540 je telefon, posebej optimiziran za uporabo s programom Microsoft Communicator Deskphone.

Plantronics Savi: brezžične DECT USB slušalke
Serija Savi vključuje slušalke Savi Office na eno ali obe ušesi. Namenjene so predvsem zaposlenim, ki za telefoniranje uporabljajo tako namizni telefon kot računalnik in želijo med telefoniranjem ostati mobilni. Savi Office zna na slušalke predvajati vse zvoke iz računalnika, tako lahko v času ko ne telefonirate, poslušate glasbo, ki jo predvajate na računalniku. Ko želite telefonirati, pa z enim samim pritiskom tipke preklopite na klic iz računalnika ali namiznega telefona.

Plantronics Voyager UC: bluetooth USB slušalke
Voyager PRO UC vključuje večkrat nagrajeno bluetooth slušalko Vojager PRO ter bluetooth USB adapter, tako lahko isto slušalko hkrati uporabljamo tako s telefonom kot tudi z računalnikom. Med klici iz telefona ali računalnika preklpaljamo z enim samim pritiskom na tipko. Slušalke zaznajo in odstranijo veter ter ostale nepotrebne zvoke ozadja.

fotografije
Plantronics Blackwire 420 Plantronics Calisto 540 Plantronics Savi Office Plantronics Voyager PRO UC
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki