marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Plačilo z Moneto tudi v enotah Marché

Deli z ostalimi

21.04.2011
Objavil: Dare Gliha

Sistemu Moneta, ki je v lasti Mobitela in Nove KBM, se je kot ponudnik storitve pridružilo tudi gostinsko podjetje Marché. Možnost brezgotovinskega plačevanja z Moneto je tako sedaj na voljo v vseh 16 enotah Marché v Sloveniji. Moneta uporabnikom omogoča hitro, priročno in varno plačilo z mobilnikom.

V Marchéju1 plačila potekajo prek Moneta eTerminalov (enako kot na Petrolu in Tušu), kar pomeni, da se plačilo izvrši preko USSD-ukaznega niza oz. žetona. Postopek plačila je izjemno hiter, saj uporabnik v svoj mobilnik vnese le ukazni niz v obliki:
• *180*žeton# (uporabniki pri mobilnih operaterjih, ki ne uporabljajo varnostne kode PIN za Moneto) ali
• *180*žeton*kodaPIN# (uporabniki Monete pri bankah in mobilnih operaterjih, ki pri plačilu z Moneto uporabljajo varnostno kodo PIN za Moneto) in ga potrdi s tipko za klicanje.

Žeton je niz številk, ki jih uporabnik od ponudnika prejme ob samem plačilu za točno določen nakup (npr. *180*123#).

Ob tej priložnosti poteka v enotah Marchéja tudi Monetina nagradna igra. Vsi, ki bodo do vključno 30. 6. 2011 v Marchéju plačevali z Moneto, bodo vključeni v nagradni žreb, hkrati pa bodo ob plačilu nad 5 EUR prejeli tudi promocijsko darilo.

Storitev brezgotovinskega plačevanja Moneta je na voljo naročnikom Mobitela, Debitela in Si.mobila, Mobiuporabnikom ter komitentom Nove KBM in Poštne banke Slovenije, ki so hkrati uporabniki enega od navedenih operaterjev. Z Moneto je mogoče plačevati na različnih vrstah plačilnih mest (Moneta Avtomati, Moneta Internet, Moneta Terminali, Moneta eTerminali, Moneta v Telefonski prodaji in Moneta SMS) in številnih plačilnih mestih. Prednosti Monete je več - Moneta zagotavlja visoko varnost plačil (dodatno zaščito predstavlja varnostna koda PIN za Moneto) in sprotno spremljanje porabe. Pri bankah se lahko z njo plačuje z več transakcijskih računov (osebni, poslovni, pooblaščeni), mesečna omejitev porabe pa je prilagojena posamezniku, pri čemer gre za plačilo z odlogom. Sistem brezgotovinskega plačevanja z mobilnikom Moneta je Mobitel na trg uvedel že leta 2001, kasneje, leta 2003 se mu je pridružila tudi Nova KBM kot solastnik. Sistemu so se v zadnjih letih kot izdajatelji Monete pridružili še Debitel, Poštna banka Slovenije in Si.mobil. Krog potencialnih uporabnikov, ki lahko plačuje z Moneto, tako predstavlja že večino uporabnikov mobilnih telekomunikacij v Sloveniji, nakup z Moneto pa je možno opraviti na več tisoč plačilnih mestih.

Več informacij o Moneti, vključno s pogoji in pravili nagradne igre, je na voljo na spletnem mestu www.moneta.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki