marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Plačilo z Moneto tudi v enotah Marché

Deli z ostalimi

21.04.2011
Objavil: Dare Gliha

Sistemu Moneta, ki je v lasti Mobitela in Nove KBM, se je kot ponudnik storitve pridružilo tudi gostinsko podjetje Marché. Možnost brezgotovinskega plačevanja z Moneto je tako sedaj na voljo v vseh 16 enotah Marché v Sloveniji. Moneta uporabnikom omogoča hitro, priročno in varno plačilo z mobilnikom.

V Marchéju1 plačila potekajo prek Moneta eTerminalov (enako kot na Petrolu in Tušu), kar pomeni, da se plačilo izvrši preko USSD-ukaznega niza oz. žetona. Postopek plačila je izjemno hiter, saj uporabnik v svoj mobilnik vnese le ukazni niz v obliki:
• *180*žeton# (uporabniki pri mobilnih operaterjih, ki ne uporabljajo varnostne kode PIN za Moneto) ali
• *180*žeton*kodaPIN# (uporabniki Monete pri bankah in mobilnih operaterjih, ki pri plačilu z Moneto uporabljajo varnostno kodo PIN za Moneto) in ga potrdi s tipko za klicanje.

Žeton je niz številk, ki jih uporabnik od ponudnika prejme ob samem plačilu za točno določen nakup (npr. *180*123#).

Ob tej priložnosti poteka v enotah Marchéja tudi Monetina nagradna igra. Vsi, ki bodo do vključno 30. 6. 2011 v Marchéju plačevali z Moneto, bodo vključeni v nagradni žreb, hkrati pa bodo ob plačilu nad 5 EUR prejeli tudi promocijsko darilo.

Storitev brezgotovinskega plačevanja Moneta je na voljo naročnikom Mobitela, Debitela in Si.mobila, Mobiuporabnikom ter komitentom Nove KBM in Poštne banke Slovenije, ki so hkrati uporabniki enega od navedenih operaterjev. Z Moneto je mogoče plačevati na različnih vrstah plačilnih mest (Moneta Avtomati, Moneta Internet, Moneta Terminali, Moneta eTerminali, Moneta v Telefonski prodaji in Moneta SMS) in številnih plačilnih mestih. Prednosti Monete je več - Moneta zagotavlja visoko varnost plačil (dodatno zaščito predstavlja varnostna koda PIN za Moneto) in sprotno spremljanje porabe. Pri bankah se lahko z njo plačuje z več transakcijskih računov (osebni, poslovni, pooblaščeni), mesečna omejitev porabe pa je prilagojena posamezniku, pri čemer gre za plačilo z odlogom. Sistem brezgotovinskega plačevanja z mobilnikom Moneta je Mobitel na trg uvedel že leta 2001, kasneje, leta 2003 se mu je pridružila tudi Nova KBM kot solastnik. Sistemu so se v zadnjih letih kot izdajatelji Monete pridružili še Debitel, Poštna banka Slovenije in Si.mobil. Krog potencialnih uporabnikov, ki lahko plačuje z Moneto, tako predstavlja že večino uporabnikov mobilnih telekomunikacij v Sloveniji, nakup z Moneto pa je možno opraviti na več tisoč plačilnih mestih.

Več informacij o Moneti, vključno s pogoji in pravili nagradne igre, je na voljo na spletnem mestu www.moneta.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki