marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Pametna ura MyKi za večjo varnost otrok


12.12.2016
Objavil: Thomas Bergant

Otroška ročna ura, v katero so vgrajeni GPS, GSM in pametne funkcije, je vse bolj priljubljena in prepoznavna. Z njo lahko starši poskrbijo za večjo varnost svojih otrok.

Eno leto po tem, ko je podjetje ALLTERCO Robotics prvič javnosti predstavilo inovativno ročno uro za otroke MyKi™, je ta postala eden najbolje prodajanih artiklov svoje kategorije v jugovzhodni Evropi. Izjemno priljubljena je v Bolgariji, Albaniji, Kosovu, Srbiji in Romuniji, njen krog uporabnikov pa se širi tudi onstran oceanov. Prejšnji teden so prve MyKi™ ure prispele v ZDA in tam prejele izjemne ocene testiranj. V Bolgariji je izdelek z okoli 40.000 prodanimi kosi na vodilnem tržnem položaju. MyKi™ v slovenskih trgovinah trenutno še ni na voljo, lahko pa jo naročite preko spleta na www.myki.watch/en/shop/. Osnovna verzija brez SIM kartice je na voljo za 89 €, z vključeno SIM kartico in enoletno brezplačno naročnino v EU pa za 139 €.

Ročna ura MyKi™, ki jo je razvilo bolgarsko podjetje ALLTERCO Robotics, je naprava naslednje generacije, ki omogoča staršem spremljati lokacijo svojih otrok in z njimi komunicirati kadarkoli. Vgrajene ima GPS, GSM in pametne funkcije.

Vsi starši so pomirjeni, ko vedo, kje so njihovi otroci in kaj počnejo. Veseli smo, da je ročna ura MyKi™ odlično sprejeta in želimo si, da bi jo lahko kmalu predstavili tudi na slovenskih trgovskih policah. Verjamemo, da bo tisočem slovenskih mam in očetov pomagala izboljšati varnost njihovih otrok,” razlaga Dimitar Dimitrov, generalni direktor družbe ALLTERCO, pod katero deluje ALLTERCO Robotics.

Natančen GPS
V MyKi™ je vgrajen GPS modul, ki sporoča staršem natančne informacije o lokaciji njihovih otrok, in sicer preko mobilne aplikacije MyKi Watch. Aplikacija je na voljo brezplačno v Google Play in Apple Store. Informacije o lokaciji se posodabljajo vsakih 60 sekund, ko je otrok zunaj, na prostem, ko pa se nahaja v prostorih, se SIM kartica poveže z najbližjim oddajnikom mobilnega operaterja in aplikacija prikaže približno lokacijo otroka.

Velika prednost MyKi™ je dejstvo, da lahko starši nastavijo tako imenovana “varna območja”, kamor otrok običajno zahaja. Na primer, če je otrok v šoli med 8. in 12. uro se lahko varno območje nastavi okoli šole. Če pa otrok to območje zapusti, MyKi™ o tem takoj opozori starše.

Med ostalimi zanimivimi funkcijami ure je tudi ta, ki starše opozori, če se otrok premika z nenavadno hitrostjo – preko 50 km/h. Starši lahko uro nastavijo tako, da jih v omenjenem primeru ta avtomatsko pokliče. V MyKi™ je vgrajen tudi senzor dotika, ki sproži opozorilo, če ura ni na roki otroka.

GSM in SOS
Ročna ura MyKi™ je zasnovana za otroke med 4. in 10 letom starosti. Z vgrajeno SIM kartico lahko naprava pokliče pet kontaktov, ki se predhodno nastavijo v aplikaciji MyKi Watch. MyKi™ lahko pošilja tudi glasovna sporočila in sprejema tekstovna sporočila preko pogovorov (angl. chat) v aplikaciji. Tako lahko starši stopijo v stik z otroki kadarkoli, če imajo pri sebi pametni telefon ali računalnik.

V uro je vgrajen tudi SOS gumb, ki ga otrok pritisne v nujnem primeru. MyKi™ se nato začne povezovati s predhodno nastavljenimi SOS številkami, dokler povezava ni vzpostavljena.

Ura: pametna, lepa, udobna, barvita

MyKi™ je izjemno kompaktna in udobna za nositi. Njena oblika je zasnovana tako, da se popolno prilega roki vsakega otroka. Pas ure je iz narejen mehkega silikona, prilagoditi ga je moč obsegu med 13 in 18,5 cm. Je tudi izjemno lahka s težo le 40 gramov.

MyKi™ je na voljo v treh barvnih kombinacijah: modro-zeleni, rdeče-modri in roza-rumeni. Zaslon je zaščiten z gumijastimi nastavki v obliki nasmeška. Osvetljen je z OLED tehnologijo, ki je prijazna očem. Ura se polni preko USB kabla, njena 400 mAh baterija pa zagotavlja do 30 ur neprekinjenega delovanja.

Naprava je EUR1 certificirana in ima vgrajen senzor pospeška, ki meri korake ter aktivnost otroka čez dan in te podatke prikazuje v aplikaciji MyKi Watch. S tem lahko starši spremljajo, kako aktiven je njihov otrok.

Več informacij o MyKi™ je na voljo na: https://myki.watch/en/

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki